De 7 autoriteiten in Human Design
De 7 autoriteiten in Human Design

Het maken van de juiste keuze is ongelofelijk belangrijk. Door het maken van de juiste keuzes, zorg je er namelijk voor dat je op het juiste moment, op de juiste plek en met de juiste mensen bent. 

De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de kwaliteit van de keuzes die je maakt. Waar je nu bent in het je leven, is het gevolg van een opeen stapeling aan keuzes die je hebt gemaakt. 

Human Design laat je zien hoe je het beste keuzes kan maken. In plaats van je mind te gebruiken, geeft Human Design je een andere tool, namelijk: je autoriteit.

Door het volgen van je strategie elimineer je de weerstand in je leven en ga je mee met de stroom van het leven, in plaats van er constant tegen in te zwemmen. Vervolgens gebruik je jouw autoriteit om keuzes te maken die voor jou juist zijn, ook wel: in alignement met wie jij bent.

We zijn allemaal geconditioneerd om keuzes te maken met onze mind. Maar onze mind is niet gemaakt om keuzes te maken en dat heeft 2 redenen: je mind is geconditioneerd en het is niet de functie van je mind. 

De geconditioneerde mind 

Je mind is hier om te onderzoeken en om de wereld te observeren. Het is een ongelooflijk waardevolle tool voor het opslaan van informatie, kennis, ervaringen en herinneringen. Maar niet om keuzes te maken.

De keuzes die je met je mind maakt, worden namelijk gebaseerd op alle informatie die hierin ligt opgeslagen. Je mind is een grote databank met heel veel informatie, meningen, ideeën en input die je tijdens je leven hebt verzameld. Deze informatie komt van ouders, leraren, vrienden, familie, politici, de media, etc.

Wanneer je op basis van je mind een keuze maakt, maak je nooit een keuze op basis van wat juist is voor jou. Omdat je besluitvormingsproces wordt beïnvloed door anderen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je een leven gaat creëren wat niet in alignement is met wie je werkelijk bent. 

Het is niet de functie van de mind 

Om dit te begrijpen, gaan we een metafoor gebruiken: de passagier, het voertuig en de bestuurder. 

De bestuurder (de magnetic monopole) weet precies waar je naar toe gaat. Het enige wat de passagier (je mind) hoeft te doen is achterover leunen in het voertuig (je lichaam), uit het raam staren en observeren wat er allemaal gebeurt tijdens de reis.

Dit is ook precies de functie van de mind. Je mind is niet gemaakt om beslissingen te maken, maar om te onderzoeken en de wereld te observeren. 

Wanneer je mind volledig in beslag is genomen door de rol van bestuurder (in plaats van gewoon passagier), is het druk bezig met uitzoeken waarheen te gaan, wat te doen en met wie te zijn. En dat allemaal terwijl het ook nog probeert beslissingen te nemen. 

Maar je mind weet niet waar je heen kan gaan of hoe je daar komt. Je mind heeft als rol observeren en genieten van het uitzicht, je mag dus achterover leunen en ontspannen. Terwijl je voelt wat er gebeurt in je lichaam en vertrouwt op wat er naar je toe komt. Door te luisteren naar de wijsheid van je lichaam, kan je het leven gaan leiden wat voor jou bedoeld is. En niet het leven van een ander.

Dit betekent wel dat je dus niet meer de macht moet geven aan het denken. Wat in het begin kan voelen alsof je in een donkere put valt. Je mag de controle uit handen geven en dat is iets wat we (of het ego) niet graag doen. Dit is allemaal onderdeel van het proces. 

Het opnieuw trainen van je mind als passagier, in plaats van bestuurder. Dit proces kost tijd en in het begin kan je weerstand verwachten en zal je merken dat de mind nog steeds vanaf de achterbank het leven probeert te controleren.

Maar wanneer je leert vertrouwen op je lichaam en je strategie en autoriteit volgt, ga je vanzelf ervaren dat je hierdoor altijd op de juiste momenten, op de juiste plek en met de juiste mensen bent. Het elimineert de weerstand uit je leven en brengt je in verbinding met de natuurlijke flow van het leven, in plaats van er tegenin te zwemmen.

De 7 autoriteiten 

Keuzes maak je dus niet met je mind, maar met je autoriteit. Er zijn binnen Human Design 7 autoriteiten en dit hangt af van welke centers je gedefinieerd hebt. 

Emotionele autoriteit 

 • Solar plexus is gedefinieerd 
 • 46% van de bevolking 
 • (Manifesting) Generators, Projectors en Manifestors 

Je hebt een emotionele golf waar je rekening mee wilt houden. Deze gaat van pieken naar dalen, tot er een moment van helderheid komt. Wanneer je emotioneel helder bent kan je de keuze maken. Maak dus nooit een keuze in het moment, maar slaap er een nachtje over. 

Belangrijk: Verbind je met emoties, ze te voelen en je er niet mee te identificeren. Geef jezelf de tijd om keuzes te maken en laat je niet onder druk zetten.

Sacrale autoriteit

 • Solar plexus is ongedefinieerd en sacraal is gedefinieerd 
 • 35% van de bevolking 
 • (Manifesting) Generators 

Je kan in het moment een keuze maken op basis van je onderbuik gevoel. Je reactie in het moment is altijd te vertrouwen wanneer je bent afgestemd. Het center kan voelen als een ‘uh-uh’, ‘uh-huh’ of ‘hmm’. Of als een expansief gevoel of contractie, een fysieke pull of energie die je voelt stromen of juist een zwaar gevoel. 

Belangrijk: Leer het sacraal herkennen en maak het weer wakker, dit hebben we namelijk afgeleerd. Laat je mind het niet direct overnemen maar vertrouw op de signalen van je onderbuik. Stel ja/nee of dit/dat vragen

Milt autoriteit

 • Solar plexus- en sacraal ongedefinieerd, milt gedefinieerd 
 • 10% van de bevolking
 • Manifestors of projectors 

Je bent gemaakt om spontane, in het moment keuzes te maken. Je mag vertrouwen op je intuïtief bewustzijn die in het moment vertelt wat goed/ niet goed voor je is. Het zijn spontane keuzes, maar niet per se permanent. 

Belangrijk: Intuïtie is een zachte stem en wordt makkelijk overschreeuwd, dus belangrijk om aanwezig te zijn in je lichaam en in het moment Niet rationaliseren met je mind, maar volgen wat je lichaam doet en daarop vertrouwen.

Ego autoriteit

 • Solar plexus-, sacraal en milt ongedefinieerd, ego gedefinieerd 
 • Manifestors of projectors

Met deze autoriteit maak je keuzes op basis van wat jij wilt. Ze kiezen voor zichzelf en doen waar zij naar verlangen. De wilskracht om iets te doen is er wel/ niet. Wanneer de wilskracht er niet is dan is het niet juist. 

Belangrijk: The selfish choice is the correct choice. De verlangens die ze hebben en de dingen die ze willen doen, zijn niet alleen goed voor hun maar ze dienen ook de ander.

Self-projected autoriteit

 • Solar plexus-, sacraal, milt en ego ongedefinieerd en g-center verbonden met keel center 
 • 3% van de bevolking
 • Projectors

Het is belangrijk dat je praat over de keuze, zodat je jouw tone of voice kan horen. Je maakt beslissingen op basis van wat je het meest als jezelf laat voelen. In je stem vind je jouw waarheid.

Belangrijk:Bespreek je keuze met anderen, maar zorg dat je geen advies of meningen krijgt. Spreek je waarheid, alleen zo kan je jouw waarheid horen in je stem 

Mentale autoriteit 

 • Alleen hoofd-, ajna- en/of keelcenter gedefinieerd 
 • 3% van de bevolking
 • Projectors

Je maakt niet je keuzes met je mind. Je gebruikt je mind om alle nodige informatie te verzamelen, om vervolgens in je lichaam te voelen wat voor jou voelt als de juiste keuze. Door in de juiste omgeving te zijn en te praten over de keuze ontdek je jouw waarheid. Het gaat niet over denken wat je zou moeten doen, maar het gaat over voelen wat je kan doen.

Belangrijk: Omdat je ajna gedefinieerd is kan je makkelijk vast komen te zitten in het denken. Spreek je waarheid, alleen zo ontdek je jouw waarheid in je stem.

Lunar Autoriteit

 • Geen definitie 
 • 1% van de bevolking
 • Reflectors 

Alle andere type hebben een of meer gedefinieerde centers, een plek waar ze altijd hun waarheid kunnen vinden. Reflectors hebben dat niet. Iedere dag is voor hen inconsistent. Daarom is de oplossing een maancyclus maken in het maken van beslissingen. TIjdens de 28 dagen is het belangrijk dat ze regelmatig praten over de keuze, met verschillende mensen en in verschillende omgevingen. 

Belangrijk: Laat je niet onder druk zetten in het maken van een keuze.


Verder met Human Design

Wil je zelf concreet aan de slag met Human Design en ontdekken wat het allemaal voor jou en je leven kan betekenen? 

Bestel dan vandaag jouw persoonlijke Human Design handleiding en ontdek wie je bent, wat je uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie.Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook