De transits en de invloed daarvan op je design
De transits en de invloed daarvan op je design
24 juli 2023 

De transits en de invloed daarvan op je design

Een vraag die ik regelmatig krijg is ‘welke invloed hebben de transits op mijn design en waar moet ik nu naar luisteren?’  

Jouw design is een combinatie van de stand van de planeten op het moment dat je geboren werd én 88 dagen voor jouw geboorte. Dit is jouw unieke blauwdruk. 

Tegelijkertijd ervaar je eigenlijk nooit puur en alleen jouw design, omdat we altijd beïnvloed worden. Zowel door de mensen in onze omgeving, als door de planeten. Voor deze blog focus ik me puur op de invloed van de transits en niet op de conditionering van de mensen in jouw omgeving. 

 De planeten zijn constant in beweging en beïnvloeden jouw design de hele dag. Met verschillende softwares kan je zien welke invloed de huidige transits hebben op jouw design. Zelf gebruik ik altijd de ‘Human Design app’.  

Human Design

Ik ben zelf niet 24/7 bezig met de transits en dit is ook niet iets wat ik per se aanraad. Maar het kan je soms wel ongelofelijk waardevolle inzichten geven over waarom je je op een bepaalde manier voelt. 

Wat er kan gebeuren met de transits:

1.     Een poort wordt gedefinieerd die je nog niet hebt waardoor je nu tijdelijk toegang hebt tot deze energie 

2.     Een poort wordt gedefinieerd die je al wel hebt, maar misschien in een andere planeet. Waardoor je de energie nu anders ervaart.

3.     Een poort wordt gedefinieerd die je niet hebt, maar je hebt de tegenoverliggende poort wel, waardoor nu een kanaal gevormd wordt. 

4.     Je kan tijdelijk een center gedefinieerd hebben die je normaal ongedefinieerd hebt 

Als ik normaal een ongedefinieerd emotioneel center heb, maar hij is nu gedefinieerd door de transits, is dit dan nu mijn autoriteit?  

Ja en nee. Als in, nee het is nog steeds niet jouw autoriteit, je autoriteit verandert namelijk nooit. Maar ja, je wilt wel rekening houden met je emoties, omdat je nu toegang hebt tot de emotionele golf. 

Normaal ben ik een projector, maar door de transits is mijn sacraal gedefinieerd, ben ik nu een generator? 

Nee! Je blijft altijd een projector, maar het is interessant om te kijken welke impact deze transit heeft op jouw energie. Belangrijk om extra goed naar je lichaam te luisteren, omdat je nu nog makkelijker over je eigen grenzen heen kan gaan. Je hebt namelijk toegang tot meer energie, maar dit is niet per se iets wat jouw lichaam ook aan kan. 

Mijn sacraal is nu gedefinieerd, volg ik nu mijn sacrale reactie? 

Nee! Als je normaal een ongedefinieerd sacraal center hebt, is het niet de bedoeling dat je jouw sacrale reactie in het moment gaat volgen. Blijf altijd je eigen strategie en autoriteit volgen. 

Dus ja, de transits kunnen zeker een invloed hebben op jouw design. Maar het is niet iets waar je obsessief mee bezig hoeft te zijn. Het belangrijkste is dat je leeft volgens jouw design en je strategie en autoriteit volgt. Soms kan inzicht in de transits je hierin zeker helpen! 

Persoonlijke Human Design handleiding

In de persoonlijke handleiding wordt jouw hele design van A-Z uitgewerkt. Je gaat ontdekken wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden.

Je vindt een beschrijving over: jouw energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, profiel, gedefinieerde en ongedefinieerde centers, al jouw poorten en kanalen, variabelen en definitie. Hier vind je meer informatie over de handleiding.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook