Generator Human Design
Generator Human Design

Binnen Human Design wordt er onderscheid gemaakt tussen 5 energietype: generator, manifestor, manifesting generator, projector en reflector. Het energietype laat zien hoe jouw aura werkt en hoe je jouw energie uitwisselt. Ieder energietype heeft een ander aura en dus een specifieke manier om hun energie te gebruiken. Als je dit vanuit alignement doet, ervaar je meer flow en minder weerstand in je leven. De dingen die je doet, lijken bijna moeiteloos te gaan. Leef je niet in alignement, kost alles meer tijd, moeite en energie én levert het je minder op.

Als je mijn blog 'de complete Human Design guide' nog niet hebt gelezen, zou ik je dat zeker aanraden. Daarin leg ik de basis helemaal uit!

Weet je nog niet wat jouw type is? Dat kan je die hier gratis aanmaken.

Belangrijk: je moet je exacte geboortetijd invullen! Zoek dit dus even op, vraag het aan je ouders of vraag een geboorteacte aan bij het gemeentehuis!

Het aura van een generator

Het verschil in de energietypes zit hem in het aura. De generator heeft een open, verwelkomend en stralend aura (mits je volgens je design leeft). Het aura van een generator is net als een magneet. Energetisch trek je dingen aan die goed voor je zijn. Dingen die je verder gaan helpen in het leven van je purpose.

Human Design chart van de Generator

Een generator herken je door een ingekleurd sacral center. Dit center is het center voor life and work force energy en alleen (manifesting) generators hebben dit center. Het verschil tussen Generators en Manifesting Generators, is dat MGs een directe verbinding van een motorcenter naar het keelcenter hebben.

Omdat dit center bij generators gedefinieerd (ingekleurd) is, hebben ze toegang tot een consistente bron van energie. Het sacral center is namelijk het center voor levensenergie, creativiteit en verlangen. Deze energie wordt gecreëerd wanneer je danst met het leven, generators zijn hier ook om te dansen met het leven.

Alle andere types (manifestors, projectors en reflectors), hebben dit center niet gedefinieerd. Wat betekent dat zij geen consistente bron van energie tot hun beschikking hebben. Zij zijn de non-energy beings. 

De rol van de generator

70% van de bevolking is een (manifesting) generator. Als generator ben je hier echt om te werken. Het zijn de hustlers, doeners en werkers van de samenleving. Je hebt een passie om te werken, bouwen en creëren.

Wanneer je iets doet wat je écht leuk vindt en in alignement met je design leeft, heb je een oneindige bron aan energie tot je beschikking vanuit het sacral center.

Daarom is het voor jou als generator ongelofelijk belangrijk, dat je gaat ontdekken wat je écht wilt. Welke verlangens en dromen heb je en what truly lights you up. Je bent hier echt om dingen te doen waar je van houdt. Voldoening is hierin key, het is belangrijk dat je werk doet wat je een gevoel van voldoening geeft. Op het moment dat je dit niet doet, heb je geen toegang tot die bron van energie. En kan ook jij moe en futloos zijn en zelfs in een burn-out terecht komen.

Verder zijn generators hier ook om andere mensen te upliften. Wanneer je iets doet waar je écht gelukkig van wordt, dan heb je een uplifting energie. Deze energie is aanstekelijk en mensen voelen zich aangetrokken tot deze stralende energie. Hierdoor worden mensen gelukkiger, positiever, energieker en productiever.

En als laatste zijn generators hier om ergens ongelofelijk goed in te worden, iets echt te beheersen en perfectioneren. Dat is de gave van een generator: ergens meester in worden.

P.s. Van ieder energietype heb ik een training gemaakt. Na de energietype training  kan jij op een praktische manier, vol zelfvertrouwen jouw Human Design toepassen. Waardoor je door de (ondernemers)wereld kan navigeren op een manier die jou meer plezier, voldoening en succes oplevert. De energietype training  kan je hier aanschaffen! 

De strategie van een generator

Strategie laat zien hoe je het beste door het leven kan navigeren. Door het volgen van je strategie, leef je in alignement met je type. Wanneer je jouw strategie volgt, trek je de dingen aan die je nodig hebt om verder te komen. Ieder type heeft een andere strategie.

Voor generators is dit: wait to respond; wachten tot er dingen op je pad komen, waarop jij vervolgens kan reageren. Het reageren doe je door te luisteren naar je onderbuikgevoel.

Dit gaat natuurlijk heel erg in tegen wat je altijd hoort ‘just do it’ en ‘als je iets wilt dan moet je er achteraangaan’. Maar dit is energetisch niet juist voor jou. Jij bent niet gemaakt om te initiëren, maar om te reageren. Manifestors zijn het enige energietype dat gemaakt is om te initiëren. De slogan ‘just do it’ is echt een manifestor slogan.

Toch voel je als generator waarschijnlijk de druk om dingen te doen, te initiëren, actie te ondernemen en achter dingen gaan te gaan. Maar de kracht ligt juist in het wachten op dingen die op het pad komen, om daar vervolgens op te reageren.

Eigenlijk is de strategie heel simpel: wachten, voelen en aandacht besteden op wat er gebeurt in je lichaam.

Het aura van een generator is open en trekt als een magneet constant dingen aan. Er komt altijd, ieder moment, wel iets op je pad waar je op kan reageren. Wanneer iets op het pad komt, is het tijd om te voelen. Is dit iets waar je energie van krijgt? Word je er enthousiast van?

Het onderbuikgevoel

Het onderbuikgevoel is hierin essentieel, hier zit namelijk het sacraal center dit geeft namelijk aan of je ergens wel of geen energie van hebt. Wanneer het aan gaan staat en je de energie voelt stromen, weet je dat de energie er is om ergens achteraan te gaan. Gebeurt dit niet, dan is dit een teken dat de energie er niet is om eraan te gaan beginnen.

Bij alle dingen die op je pad komen, moet je luisteren naar dit onderbuikgevoel. Iets moet echt een dikke vet HELL YES zijn, voordat je er met al je energie achteraan kan gaan. Wanneer het geen hell yes is, moet het een hell no worden!

Actief vs. Passief wachten 

Als generator hoef je niet actief op zoek te gaan. Maar wachten betekent natuurlijk ook niet de hele dag Netflix & chill. Het gaat niet om passief wachten, maar om actief wachten. Ga dingen doen, leef je leven en wees je bewust van alles wat er om je heen gebeurt. Stel jezelf open en besteed aandacht aan de dingen die opeens op je pad komen. Vertrouw erop dat deze dingen er zijn voor een reden. Wanneer je luistert naar je onderbuikgevoel en dit ook durft te volgen, ga je ontdekken wat je verlangens zijn. Door je onderbuik te volgen, ga je jezelf echt leren kennen.

Wanneer je in alignement bent en leeft volgens je design, kan je erop vertrouwen dat je dingen gaat aantrekken die goed voor je zijn. Ga niet zitten haasten, achter dingen aan rennen of proberen te initiëren. Dit is energetisch niet juist voor je en zorgt er alleen maar voor dat je jouw energie verspilt. Je trekt altijd dingen aan die goed voor je zijn en als je iets niet aantrekt, is het niet juist voor je. Alleen wanneer iets op je pad is gekomen en je hebt een positieve reactie gehad vanuit je onderbuik, kan je er met al je energie achteraan.

Generators zijn hier echt om te dansen met het leven. Niet om te initiëren en van daaruit actie te ondernemen. Stel jezelf open en vertrouw erop dat alles wat je nodig hebt op je pad komt.

Luisteren naar je onderbuik

Het luisteren naar je onderbuik klinkt makkelijk, maar valt in de praktijk nog wel eens tegen. Dit komt ook, omdat we als kind nooit echt hebben geleerd hoe je dit precies doet. Sterker nog, het werd altijd heel erg onderdrukt. Het onderbuikgevoel, kan namelijk een reactie zijn als een ‘uh-uh’ voor nee en ‘ah-huh’ voor ja. Als kind zei je dit ook vaak als er iets aan je gevraagd werd. Maar je kreeg dan altijd te horen dat je duidelijk moet praten en ja of nee moet zeggen.

Daarom is het belangrijk om je onderbuikgevoel weer wakker te maken. Dit ka je doen door iemand je ja/nee of dit/dat vragen te laten stellen. Open vragen kan het sacraal namelijk geen antwoord op geven. Je kan jezelf natuurlijk ook deze vragen stellen! Bij het stellen van de vragen concentreer je je op je onderbuik, om te kijken welke reactie je daaruit krijgt. Bij een JA voel je bijvoorbeeld dat de energie begint te stromen.

Je onderbuikgevoel kan je niet altijd verklaren of onderbouwen. Je wilt iets wel of niet, maar waarom dit zo is kan je vaak niet zo goed uitleggen. Dit is ook gelijk een duidelijk teken dat je iets wél moet doen.

De autoriteit van een generator

Wanneer je een positieve reactie hebt gekregen van je onderbuik, is het áltijd belangrijk om alsnog je autoriteit te volgen. Je autoriteit laat zien hoe je het beste keuze kan maken. Het is jouw innerlijke kompas die je op het juiste pad zet. Het universum stuurt constant dingen op je pad waarop je kan reageren. Het is aan jou om te bepalen waar je achteraangaat.

Keuzes maken doe je niet door te denken, analyseren en rationaliseren met je mind. Je mind is nooit goed in het maken van keuzes. Het is een uitstekende tool om dingen te leren, observeren, analyseren, informatie op te nemen en vergelijken, maar niet om keuzes mee te maken.

Dit is wel hoe je bent opgevoed. Keuzes maak je met je mind. Door veel na te denken, voor en nadelen afwegen en nog meer nadenken.

Maar iedereen heeft een innerlijk kompas, een navigatiesysteem waar je altijd op kan vertrouwen. Wanneer je dit volgt en hierop vertrouwt, weet je dat je de juiste keuzes maakt. Het maken van de juiste keuzes is voor manifesting generator echt heel belangrijk. Wanneer je niet de juiste keuzes maakt, besteed je jouw energie aan dingen die helemaal niet juist voor je zijn.

Als manifesting generator heb je een emotionele autoriteit of een sacrale autoriteit. Dit hangt af van de centers die gedefinieerd zijn in je chart.

  • Is je solar plexus gedefinieerd? Dan heb je een emotionele autoriteit
  • Is je solar plexus ongedefinieerd? Dan heb je een sacrale autoriteit

Emotionele autoriteit


Het solar plexus center, is het center van emoties. Het is de bron van alle emoties die je ervaart. Wanneer dit center gedefinieerd is, betekent dit dat je consistent toegang hebt tot je emoties.

Emoties gaan in een golfbeweging, van high high’s naar low low’s. Dit betekent dat je momenten hebt waarop er niks aan de hand is, je voelt je top en blij. Maar er zijn ook momenten dat je mehh voelt.

Doordat je emoties in een golf gaan, weet je niet hoe je je op ieder moment voelt. Het kan zijn dat je super happy en enthousiast bent, maar het kan ook zijn dat je je een beetje down voelt. Daarom is het key, om nooit beslissingen in het moment te maken. Ieder moment wordt namelijk gekleurd door je emoties.

Wanneer je in een high zit voel je je goed, waardoor alles wat op je pad komt een goed idee lijkt. En wanneer je in een low zit, heb je veel minder zin om bepaalde dingen te doen en lijkt het allemaal niet zo’n goed idee.

Met deze autoriteit is het belangrijk om de tijd te nemen voor het maken van keuzes. Je luistert áltijd eerst naar je onderbuikgevoel. Als dit positief is wacht je met het maken van een definitieve beslissing.

Hoe lastig het soms ook is in een wereld die 100km per uur gaat, voor jou geldt: slaap er een nachtje over!

Sacrale autoriteit

Als je solar plexus ongedefinieerd is, heb je automatisch een sacrale autoriteit.

Je bent een ‘in het moment’ manifesting generator. Wanneer je vanuit je onderbuik een hell yes krijgt, kan je er met al je energie achteraan.

Eigenlijk is dit een hele makkelijke autoriteit om te hebben. Zodra je leert luisteren naar je onderbuik, kan je op ieder moment erop vertrouwen dat je de juiste keuze maakt.

Het enige wat je hoeft te doen, is luisteren naar de signalen die je krijgt vanuit je lichaam. ‘ah-uh’ betekent ja, ‘uh-uh’ betekent nee en ‘hmmm’ is ik weet het niet.

Belangrijk is wel om te beseffen dat je mind zich er altijd mee gaat bemoeien. Die gaat je proberen over te halen andere dingen te doen, een andere keuze te maken of je ergens uit proberen te praten. Je moet niet gaan denken, maar voelen. Luister naar je gevoel.

De not-self theme van een generator

Wanneer je niet leeft volgens je design, dingen gaat initiëren en niet luistert naar je sacraal, krijg je te maken met de not-self: frustratie.

Dit kan het letterlijke gevoel van frustratie zijn, maar ook een down, zwaar of verveeld gevoel horen hierbij. Ook de frustratie van energie valt hieronder, wat betekent dat energie niet meer lekker kan stromen.

Op het moment dat je je ongeïnspireerd en geërgerd voelt. Het leven ‘blah’ is, dingen niet meer flowen maar juist heel veel moeite en energie kosten, is dit een teken dat je niet in alignement leeft.

Wanneer dit zo is, weet je dat je ja hebt gezegd tegen dingen die een nee hadden moeten zijn. Of je bent zelf iets gaan initiëren, zonder dat je hebt gewacht om te reageren.

Het gevoel van frustratie is een duidelijke tekens van het universum, dat je niet op het goede pad zit. Dat je een leven leeft wat niet past bij je higher self. Je bent energie aan het verspillen.

De signature van een generator

Wanneer je leeft volgens je design, je strategie volgt en keuzes maakt op basis van je autoriteit, ervaar je flow in je leven. Je gebruikt je energie voor dingen die energetisch juist voor je zijn. Op het moment dat je dit gevoel ervaart, weet je dat je in alignement bent en op het juiste pad zit.

Voor generators is dit het gevoel van voldoening/ tevredenheid. Het kan aanvoelen als enthousiasme, zin in het leven en blijdschap.

Valkuil voor generators

Een grote valkuil voor generators, is dat ze te ongeduldig zijn en zelf dingen gaan initiëren. Vaak omdat ze bang zijn dat ze niks gaan aantrekken wat hij hen past, of dat ze kansen missen als ze niet meteen in de actie modus komen. Maar als je niet goed luistert naar je gevoel en dingen gaat initiëren, ga je dingen doen die niet in alignement zijn met je true self. Zo kom je in situaties terecht die je energie uitputten, je raakt gefrustreerd, dingen flowen niet meer en in het ergste geval kom je in een burn-out terecht.

Daarom is het voor generators echt belangrijk om geduldig te zijn. Vertrouwen dat er dingen op je pad komen waar je vervolgens op kan reageren.

People pleasing

Als generator weet je intuïtief dat je hier bent om mensen te helpen, blij te maken en energie te geven. Vroeger werd je ook de hemel in geprezen wanneer je andere hielp. Uiteindelijk heeft dit tot de conditionering geleid, dat je al snel het idee hebt dat je andere moet helpen. Door dingen te doen die je eigenlijk niet wilt doen. Want als jij dingen doet die je niet leuk vindt, maar die er wel voor zorgen dat andere blij worden, dan ben je goed bezig...

Besef dat je als generator niemand helpt door dingen te doen die je niet leuk vindt. Je creëert namelijk pas energie, als je dingen doet die je leuk vindt. En het is die energie, die ervoor zorgt dat je andere weer helpt. Jij helpt mensen, door dingen te doen die jou energie geven.

Vanuit de maatschappij leer je natuurlijk vaak dat het egoïstisch is om aan jezelf te denken. Om achter je eigen dromen en verlangens aan te gaan. Dat het niet oké is om dingen te doen die jij wilt en niet die andere van jou verwachten. Maar het is juist wél oké om je dromen te volgen en om te doen whatever lights you up. Je put jezelf alleen maar als als je dingen doet (voor andere) die je niet wilt doen.

Stel jezelf dus altijd de vraag ‘krijg ik hier energie van?’. Als iets geen ‘hell yes’ is, moet het een ‘hell no’ worden.

Angst voor generators

De angst voor het onbekende is iets wat een generator kan tegenhouden in het volgen van zijn onderbuikgevoel. Want wat als je opeens voelt dat je een bepaalde keuze moet maken, die gigantisch buiten je comfortzone ligt. Dit is vaak het moment dat je mind het weer overneemt en je gaat tegenhouden.

Je mind doet er alles aan om je comfortabel in bekende te houden. Het onbekende is niet veilig volgens je mind. Als je je hier niet bewust van bent, dan negeer je zo je onderbuikgevoel en maak je keuzes op basis van je mind.

Ook kan het volgen van je onderbuik natuurlijk aanvoelen als een stukje verlies van controle. Je kan niet verklaren waarom je een bepaalde keuze moet maken en je moet je volledig overgeven aan je gevoel, iets waar je totaal geen controle over hebt. Normaliter wil je alles analyseren en verklaren, maar dat kan met je onderbuikgevoel niet. Daar is niet altijd een verklaring voor, dat is er gewoon.

Het is sowieso goed om te beseffen, dat angsten worden gecreëerd in het hoofd. Je hoofd is niet je raadgever, dat is je autoriteit.

Deconditionering

Binnen Human Deisgn is er veel aandacht voor deconditioneren, dit is het proces van los laten wat we niet zijn.

Conditionering zijn de lagen van verwachtingen, druk en angsten die op ons worden uitgeoefend vanaf het moment dat we worden geboren. Dit gebeurt door je familie, omgeving, de media, overheid, school, etc. Eigenlijk is conditionering een externe blauwdruk waarvan een bepaalde groep heeft besloten dat het dé manier van leven is. Deze blauwdruk wordt aan iedereen doorgegeven, zonder dat er rekening gehouden wordt met het feit dat iedereen anders is.

Deconditioneren is het proces wat je dichter bij je ware zelf brengt. Alle laagjes die er op zijn gekomen door de conditionering van je omgeving ga je hierin loslaten. Je moet jezelf deconditioneren van je oude manier van beslissingen nemen en je manier van door het leven gaan.

Maar het deconditionering proces is een lang, lastig en soms ook eng proces. Je moet dingen loslaten, overtuigingen die je over jezelf hebt aan de kant zetten en afstand nemen van de persoon die je al die tijd dacht te zijn.

Dit zijn een aantal algemene dingen die je kan doen om te deconditioneren. Belangrijk is wel om te beseffen dat iedereen anders geconditioneerd wordt. Als je echt wilt weten hoe jij geconditioneerd wordt, zou ik een in-depth-reading aanraden!

Hell yes / Hell no 

Het makkelijkste is: zeg ja tegen dingen waar je energie van krijgt en nee tegen dingen waar je geen energie van krijgt. Je trekt áltijd dingen aan. Iedere dag. Ieder moment. Maar als jij tegen alles ja zegt, terwijl het eigenlijk een nee is… Dan is er ook geen ruimte meer voor potentiele hell yesses. Om meer dingen aan te trekken, mag je dus eerst meer nee zeggen. Stoppen met dingen die je niet meer wilt doen.

Loslaten van de mind 

Het is een heel proces en een flinke uitdaging. Maar het loslaten van de mind is essentieel. Je hebt een innerlijk navigatie systeem waar je áltijd op mag vertrouwen. Volg altijd je strategie en autoriteit! Ookal gaat je mind met je in discussie. Het is aan jou om hier niet naar te luisteren en doen wat goed voelt.

Egoïstisch zijn is oké 

De conditionering van de wereld, is dat het hebben van eigen verlangen en grote dromen, egoïstisch is. Je moet voor andere zorgen, andere helpen en jezelf vooral niet op de eerste plek zitten. Maar ook deze conditionering mag je gaan loslaten. Want het is voor iedereen beter, als jij dingen doet die jou gelukkig maken, Waar jij energie van krijgt.

Don’t just do it

Je bent niet gemaakt om te initiëren, maar om te reageren. Yes I know, je wilt in de actie modus komen. Actie ondernemen. Doelen bereiken. Maar doe dit door te reageren. Het is simpelweg energetisch niet juist voor jou om te initiëren. Wacht altijd tot er iets op je pad komt en luister dan naar je onderbuikgevoel.

Bekende generators

Albert Einstein, Dalai Lama, Oprah Winfrey, John Lennon, Madonna, Elvis Presley, Bill Clinton, Mark Rutte, Johan Cruijff, Ellen ten Damme, Human Design: Generator

Even in het kort

Generators zijn de werkers, doeners & hustlers van de samenleving. Je bent hier om te werken, om te bouwen en te creëren. Het is wel belangrijk dat dit werk is wat je leuk vinden. Wanneer een generator iets doet wat hij écht leuk vindt, creëert hij energie. Deze energie heeft een positief effect op iedereen in de omgeving.

Als generator is het belangrijk dat je wacht om te reageren. Wacht tot er iets op je pad komt, waarop je kan reageren. Het reageren doe je door te luisteren naar je onderbuik. Alleen wanneer iets een 'hell yes' is ga je er achteraan. Als iets geen 'hell yes' is, is het energetisch niet juist voor je.

Als emotionele generator moet je nooit beslissingen maken in het moment. Je moet wachten tot je op een neutraal punt bent in je emotionele golf om belangrijke keuzes te maken.

Ben je een sacrale generator, betekent dit dat je een 'in het moment' generator bent. Jij kan in het moment een keuze maken, door te luisteren naar je onderbuik. Als het een 'hell yes' is kan je er meteen met al je energie achteraan.

Als je volgens je design leeft, ervaart in alles wat je doet voldoening. Maar leef je niet volgens je design, voel je je gefrustreerd. Dingen flowen niet lekker, het leven voelt 'blah' en niks lijkt te lukken.


Wil je ontdekken wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden?

In de complete Human Design handleiding wordt jouw hele unieke design van

A-Z uitgewerkt en krijgt je de tools en handvatten die je nodig hebt om in verbinding te komen met wie je werkelijk bent, zodat je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie!Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook