Human Design reflectors

Binnen Human Design wordt er een onderscheid gemaakt tussen 5 energietype: generator, manifestor, manifesting generator, projector & reflector.

Het energietype laat zien hoe jouw aura werkt en hoe je jouw energie uitwisselt. Ieder energietype heeft een ander aura en dus een specifieke manier om hun energie te gebruiken. Als je dit vanuit alignement doet, ervaar je meer flow en minder weerstand in je leven. De dingen die je doet, lijken bijna moeiteloos te gaan. Leef je niet in alignement, kost alles meer tijd, moeite en energie én levert het je minder op

Als je mijn  blog 'de complete Human Design guide' nog niet hebt gelezen, zou ik je dat zeker aanraden. Daarin leg ik de basis helemaal uit!

Weet je nog niet wat jouw type is? Dat kan je die hier gratis aanmaken.

Belangrijk: je moet je exacte geboortetijd invullen! Zoek dit dus even op, vraag het aan je ouders of vraag een geboorteacte aan bij het gemeentehuis!

Disclaimer: De meeste content over reflectors wordt geschreven door niet-reflectors. Wat het écht betekent om een reflector te zijn, kunnen zij (en ik dus ook) alleen nooit beschrijven, dat kan alleen een reflector. Het is een unieke ervaring die mensen met definitie onmogelijk kunnen beschrijven. Houdt dat dus in je achterhoofd bij het lezen van deze blog. 

Hoe herken je een reflector?

Een reflector herken je omdat ze geen gedefinieerde centers hebben. De enige definitie zie je in de poorten, maar omdat er geen kanalen zijn worden er geen centers gedefinieerd. 

De rol van een reflector

Reflectors zijn echt one-of-a-kind en ongelofelijk uniek. Slechts 1% van de wereld is een reflector en ze hebben een speciale rol die anders is dan de andere types.

Doordat reflectors helemaal open zijn, nemen ze alle energie op van de omgeving. 

Ze nemen niet alleen de energie op maar versterken dit ook, om het vervolgens terug te reflecteren. Hierdoor zijn ze echt spiegels voor de samenleving, ze laten ons zien hoe we het echt doen als collectief.. Ze reflecteren de wereld en de energie van mensen terug als een spiegel.

Het kan zijn dat reflectors zich niet herkennen in hun design, omdat ze constant de energie om hen heen reflecteren. Wanneer ze zich hiermee identificeren, denken ze dat dit is wie ze zijn.

Wij als samenleving hebben reflectors en hun oneindige wijsheid echt nodig. Ze laten ons namelijk zien hoe het nou écht gaat met ons en hoe we het doen als samenleving. Ze horen in het midden van de groep te staan, zodat ze naar ons kunnen reflecteren wat er speelt en hoe het is met de fysieke, psychische en emotionele gezondheid van de omgeving, community of groep.

Ra gebruikte in zijn beschrijving van reflectors de kanarie. Kanaries werden vroeger in koolmijnen gebruikt. Ze werden gebruikt als waarschuwing voor de mijnwerkers. Op het moment dat het gas niveau te hoog werd, stierven de kanaries namelijk. De kanaries waren gevoeliger voor de omgeving dan de mijnwerkers.

Reflectors kunnen, net als de kanarie, voelen wat er gebeurt in de omgeving voordat anderen dat doen. Hierdoor kunnen ze ons laten zien wat er echt speelt en hoe goed we het werkelijk doen.

Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk dat ze echt de wereld in gaan, om heel veel verschillende communities, culturen en mensen te ontdekken. Zo kunnen ze de verschillende energieën samplen en dit vergroot hun wijsheid en ervaring van de wereld alleen maar, waardoor ze de wereld niet alleen maar door de ogen van hun eigen community zien. 

Door het ontmoeten van verschillende mensen, leren ze ongelofelijk veel over de verschillende energieën, emoties, gedachtes, etc. Zo kunnen ze niet alleen wijs worden over anderen, maar ook over wat wel en niet goed voor hen is.

Wanneer ze leven volgens hun design en zich bewust zijn van wat wel en niet van hen is, is hun wijsheid echt puur en zonder oordeel. Ze kunnen de energie van de ander reflecteren, zonder hun eigen perspectief daarin mee te nemen. Ze hebben namelijk niks waardoor ze de informatie die binnenkomt kunnen filteren. Het is daarom wel belangrijk dat ze vrij zijn van conditioneringen, overtuigingen en bepaalde patronen. Anders wordt de wijsheid alsnog beïnvloed.

Open centers zijn het meest effectief wanneer ze echt open zijn. Daarom is het ook belangrijk dat ze zich verdiepen in de open centers en de conditionering daarvan. Conditionering is een filter die de informatie en energie die ze ontvangen vervormt. Hoe meer ze openstaan, hoe meer ze kunnen ontvangen en hoe helderder hun perspectief.

De conditionering van de wereld, transits en mensen om je heen kan je nooit voorkomen. Maar je kan wel leren hoe je jezelf ertegen kan beschermen. Dit is dus ook zeker iets waar reflectors mee aan de slag mogen, zichzelf leren beschermen tegen de energie van buitenaf. Dit kan alleen al zijn door tijd alleen te besteden. Hoe meer ze tijd alleen hebben, hoe meer ze kunnen connecten met zichzelf.

Ook is het goed om de energie te voelen, het door je heen te laten gaan maar je er niet mee te identificeren. Hoe meer ze daarmee oefenen, hoe makkelijker het wordt.

De natuur ingaan is ook ongelofelijk krachtig en een goede manier om te ontladen van alle energie die ze oppikken.

Zijn alle reflectors hetzelfde? 

Dat alle reflectors open zijn, betekent niet dat ze hetzelfde zijn. Er zijn alsnog 64 poorten, 12 profiele, 192 incarnatie kruizen en de variabalen die iedere reflector uniek maakt. Ze hebben dus wel degelijk definitie.

Deze definitie is ook iets waar ze zich op kunnen focussen als ze behoefte hebben aan wat consistentie. Waar ze zich op kunnen focussen:

  • De variabelen
  • Centers met veel poorten gedefinieerd
  • De zon poorten, dit is zo’n 70% van je design
  • Profiel
  • De juiste omgeving en mensen

Aangezien reflectors alles en iedereen in hun omgeving spiegelen, is het essentieel dat ze zich bevinden in een omgeving die goed voor hen voelt. Dit geldt niet alleen voor de plaats waar ze wonen, maar voor alle plaatsen waar ze de meeste tijd doorbrengen.

Niet alleen omgeving is belangrijk, ook de mensen in die omgeving spelen een belangrijke rol.  Van jongs af aan worden reflectors beïnvloed door de mensen waarmee ze opgroeien en waarmee ze zich omringen. Hun familie heeft waarschijnlijk een grote invloed gehad op de manier waarop ze nu over zichzelf denken en waar ze in geloven. Het kan dus goed zijn om eens afstand te nemen van die omgeving. Om zo te ontdekken wat werkelijk van hen is en wat ze hebben overgenomen van anderen. 

Daarnaast is het belangrijk dat ze zich omringen met de juiste mensen. Ze nemen namelijk de energie op van de mensen met wie ze zijn, dus als ze niet met de juiste mensen zijn, voelen ze zich ook niet goed.

Balans tussen me-time en tijd met mensen

Reflectors zijn gevoelig voor de energie van anderen en ze worden constant geconditioneerd door hun omgeving. Het is voor hun daarom heel belangrijk dat ze voldoende tijd besteden buiten de energie van anderen. Zodat ze zich kunnen ontdoen van die energie en weer tot zichzelf kunnen komen.

Maar, waar ze aan de ene kant voldoende alleen tijd nodig hebben, is te veel tijd alleen ook niet goed. Ze hebben namelijk ook mensen nodig die hen energetisch activeren. Ze zijn hier echt om in het midden van de groep te staan en om ons te spiegelen. Wanneer ze niet met anderen zijn, kunnen ze ook niet de omgeving spiegelen en hun rol in dit geheel vervullen.

Te veel tijd alleen kan er namelijk ook voor zorgen dat ze zich minder energiek en gemotiveerd voelen. Ze hebben anderen ook nodig zodat ze hun energie kunnen gebruiken en dingen kunnen doen. Wanneer ze te veel alleen zijn, worden ze heel ongemotiveerd en hebben ze weinig energie om weer de wereld in te gaan.

Het is goed om op te letten hoe ze zich voelen wanneer ze alleen zijn. Als het goed voelt en ze zijn lekker hun ding aan het doen, dan is het prima. Maar als ze merken dat ze zich niet meer fijn voelen is het tijd om weer onder de mensen te zijn.

Strategie en autoriteit

99% van de bevolking heeft twee of meer centers gedefinieerd, wat betekent dat zij een innerlijke autoriteit hebben. Deze centers zijn als een anker in een wilde oceaan van conditioneringen en invloeden van buitenaf. Dit anker is iets waar ze op kunnen vertrouwen als hun waarheid. Maar reflectors hebben niet zo'n anker. Ze hebben niet iets waarop ze consistent kunnen vertrouwen als hun waarheid, of een plek waar ze op elk moment van de dag hun waarheid kunnen vinden.

Elke dag is inconsistent omdat reflectors worden beïnvloed door zowel de mensen in hun omgeving als door de transits. Het is moeilijk om te weten wat stabiel en betrouwbaar is. De enige oplossing is om tijd te nemen bij het nemen van beslissingen.

Daarom is de strategie van reflectors om te wachten op een volledige maancyclus voordat ze een beslissing nemen. Een maancyclus nemen zorgt ervoor dat ze hun eigen waarheid kunnen onderscheiden van conditionering.

In 28 dagen gaat de maan langs alle poorten in hun design en ervaren ze verschillende perspectieven. Tijdens die 28 dagen ontdekken ze verschillende kanten van zichzelf. Door te wachten ontstaat er duidelijkheid. Dit hoeft natuurlijk niet voor alle zaken. Maar voor zaken die echt belangrijk zijn, is dit belangrijk om te doen.

Voor veel reflectors is dit echt een uitdaging. We leven tenslotte in een wereld die 250 km/u gaat en waar we worden gepusht om alles zo snel mogelijk te doen. Toch is het voor grote beslissingen echt belangrijk dat ze hier rekening mee houden.

De not-self

Wanneer je niet leeft volgens je design, krijg je te maken met de not-self. Dit is een red flag dat je uit alignement bent. De not-self zorgt ervoor dat je weerstand ervaart. Voor reflector is de not-self teleurstelling.

Het gevoel dat het leven niet meer opwindend en kleurrijk is, maar eerder deprimerend. Gebeurt vooral wanneer ze zich te veel terugtrekken uit de wereld en zich afzonderen van alles en iedereen. Wanneer ze niet meer durven te spiegel wat er gebeurt, omdat het te overweldigend is.

Daarnaast kunnen ze zien het potentieel is van mensen en de wereld om hen heen. Wanneer dit niet benut wordt kunnen ze hierdoor teleurgesteld raken.

Maar ook wanneer ze zich te veel aanpassen aan de wereld om hen heen zullen ze teleurgesteld worden. Ze zijn dan niet verbonden met hun eigen innerlijke waarheid. Reflectors zijn hier niet om anderen te volgen, maar om hun eigen ziel te volgen. Wanneer ze al het vertrouwen leggen in de ander en niet in zichzelf, raken ze teleurgesteld.

De signature

Wanneer je leeft volgens je design ervaar je flow in je leven. Je gebruikt je energie voor dingen die energetisch juist voor je zijn. Op het moment dat je het signature gevoel ervaart, weet je dat je in alignement bent en op het juiste pad zit.

Voor reflectors is dit verrassing/verwondering, ze willen verrast worden door het leven. Dit doen ze door objectief te observeren wat er gebeurt.

Dit ervaren ze wanneer ze echt het leven aan gaan en in het midden van hun community staan, waardoor ze alles ervaren wat de wereld te bieden heeft.

Ze mogen zichzelf toestaan om alles te voelen wat ze kunnen voelen en om als een kameleon door het leven te gaan.

Het leven is vol verrassingen en het is aan hen om dit te ervaren.

Wil je ontdekken wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden?

In de complete Human Design handleiding wordt jouw hele unieke design van 

A-Z uitgewerkt en krijgt je de tools en handvatten die je nodig hebt om in verbinding te komen met wie je werkelijk bent, zodat je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie!

 

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook