Manifestor Human Design
Manifestor Human Design

Binnen Human Design wordt er een onderscheid gemaakt tussen energietype: Generator, manifestor, manifesting generator, projector & reflector.

Het energietype laat zien hoe jouw aura werkt en hoe je jouw energie uitwisselt. Ieder energietype heeft een ander aura en dus een specifieke manier om hun energie te gebruiken. Als je dit vanuit alignement doet, ervaar je meer flow en minder weerstand in je leven. De dingen die je doet, lijken bijna moeiteloos te gaan. Leef je niet in alignement, kost alles meer tijd, moeite en energie én levert het je minder op

Als je mijn  blog 'de complete Human Design guide' nog niet hebt gelezen, zou ik je dat zeker aanraden. Daarin leg ik de basis helemaal uit!

Weet je nog niet wat jouw type is? Dat kan je die hier gratis aanmaken.

Belangrijk: je moet je exacte geboortetijd invullen! Zoek dit dus even op, vraag het aan je ouders of vraag een geboorteacte aan bij het gemeentehuis!

Het aura van een manifestor

Het verschil in de energietypes zit hem in het aura. Een manifestor heeft een gesloten en afstotend aura. Een aura die een grote impact heeft op de mensen om je heen. Doordat je aura gesloten is, kom je voor veel mensen over als mysterieus. Ze weten eigenlijk nooit wat ze van je kunnen verwachten. Het afstotende aura, maakt ook dat je voor andere moeilijk benaderbaar bent

Dit klinkt misschien heel negatief, maar is het niet! Wanneer je volgens je design leeft, trek je de mensen, kansen en resources aan die je nodig hebt om je purpose te kunnen leven.

Tegelijkertijd stoot je alles af wat je niet dichterbij je purpose brengt. Dit afstotende effect, kan voelen als afwijzing of afkeuring. Wat ervoor zorgt dat manifestors snel people pleasers worden. Maar besef, dat alle mensen die je afstoot, niet ‘your people’ zijn. Ze horen niet bij je. Dus ga ook niet je best doen, om hun wel erbij te betrekken.

Het aura van een manifestor is echt gemaakt om te manifesteren. Vertrouw erop dat je de jusite dingen aantrekt en de verkeerde dingen afstoot.

Human Design chart van de manifestor

Een maifestor heeft áltijd een open sacral center. Daarnaast is minsten een van de motor center (wortel-, ego- en solar plexus center), verbonden met het keel center.

De verbinding tussen een motor center en het keel center geeft de manifestor de mogelijkheid om dingen te starten zonder te moeten wachten.

De rol van de manifestor

Manifestors zijn echt de queens. Een heel krachtig type en nature vol met power. Je bent onafhankelijk, kan dingen initiëren en bent echt hier om een movement te vormen. Gemaakt om een impact te hebben op andere en op de wereld. Om dingen te initiëren, nieuwe dingen te beginnen en verandering te brengen. Manifestors zijn het enige type wat gemaakt is om dingen te initiëren. De slogan ‘just do it’ is echt voor de manifestor. Alle andere types moeten namelijk wachten voordat ze iets kunnen doen.

Eigenlijk hebben manifestors niemand nodig. Je bent een echte go-getters, gemaakt om alles te laten gebeuren. Het is voor jou geen probleem om alleen nieuwe dingen te beginnen. Ook ben je niet gemaakt om te werken aan de dromen van een ander, maar juist om te werken aan je eigen droom.

 P.s. Van ieder energietype heb ik een energietype training   gemaakt. Na de energietype training   kan jij op een praktische manier, vol zelfvertrouwen jouw Human Design toepassen. Waardoor je door de (ondernemers)wereld kan navigeren op een manier die jou meer plezier, voldoening en succes oplevert. De energietype training   kan je hier aanschaffen! 

Een impact maken

Manifestors willen niks liever dan verandering teweegbrengen. Maar niet iedereen is altijd even gek op deze verandering. Er zijn altijd regels, tradities en gewoontes waaraan mensen zich moeten houden. Hierdoor moet je je niet laten tegenhouden, ga toch voor de verandering. De wereld heeft mensen nodig die verder durven te kijken dan alle regels, tradities en gewoontes. Iemand die met nieuwe dingen komt, wat er uiteindelijk voor zorgt dat de we als samenleving naar het volgende niveau gaan.

Als manifestor ben je de oorzaak en alle andere zijn het effect. Jij bent degene die de domino omgooit, alle andere zijn de domino. Gemaakt om zaadjes te planten, die vervolgens door de (manifesting) generators tot bloei gebracht kunnen worden.

Wees niet bang om te initiëren, hoe onpopulair sommige dingen misschien ook zijn. Je bent niet werkt om af te wachten. Jij moet zelf dingen doen. Actie ondernemen. Niet wachten op externe dingen.

Non-energy beings

Omdat manifestors geen gedefinieerd sacral center hebben, zijn het ‘non-energy beings’. Wat betekent dat zij geen consistente bron aan energie hebben. Dit betekent niet dat je helemaal geen energie hebt! Maar het is belangrijk om te beseffen dat je niet consistent toegang hebt tot een bron van energie.

Je kan bijvoorbeeld heel goed meeliften op de energie van (manifesting) generators. Waardoor je in een korte tijd bergen met werk kan verzetten en ook meer gedaan krijgt dan alle andere. Maar na zo’n sprint, is het belangrijk om weer te rusten.

Dit maakt ook dat manifestors anders werken dan 70%van de bevolking. Hier zit ook een grote conditionering op, want om succesvol te zijn zou je altijd aan moeten staan. Het wordt vaak als lui of ongemotiveerd gezien als je meer rust neemt. Toch is het belangrijk om rekening te houden met je energielevels. En om jezelf ook toestemming te geven om anders te werken dan anderen.

Verlangens en urges 

En er is nog een andere manier waarop je de energie krijgt die nodig is om te initiëren en creëren. Dit gebeurt door urges, de behoeften/oerkracht in zichzelf.

Bij deze urges komt een energie vrij waardoor je jouw ding kan doen. Dit zijn korte burst of energy maar zijn voldoende voor je om iets nieuws te maken. Het is een moment waarop je heel veel inspiratie en motivatie voelt, wat ervoor zorgt dat je in de actie modus komt. Wanneer je zo’n urge hebt kan je bergen met werk verzetten. Het beste kan je tijdens zo’n urge niet gestoord worden.

Maar omdat het sacraal center ongedefinieerd is, betekent dit dat je deze energie niet lang vast kunnen houden. Vaak heb je na zo’n energy burst rust nodig om weer op te laden.

Het is belangrijk om het verschil tussen een urge en gewoon een voorkeur te weten. De mind neemt het namelijk heel snel over en gaat je proberen wijs te maken, dat je iets écht wilt, terwijl dit niet zo is. Een urge is eigenlijk een gevoel wat uit het niets komt. Wanneer je niet kan beschrijven waarom je het wilt, is het een urge. Als je het wel kan beschrijven, is het meestal geen urge.

De strategie van een manifestor

Strategie laat zien hoe je het beste door het leven kan navigeren. Door het volgen van je strategie, leef je in alignement met je type. Wanneer je jouw strategie volgt, trek je de dingen aan die je nodig hebt om verder te komen. Ieder type heeft een andere strategie.

Voor een manifestor is dit informeren. Dit heeft alles te maken met het gesloten en afstotende aura van manifestors. Mensen weten niet zo goed wat ze van je kunnen verwachten en het maakt je ook moeilijk benaderbaar.

Op een onbewust niveau creëert dit een soort angst bij mensen in je omgeving. Deze angst zorgt ervoor dat mensen je gaan proberen te controleren.

Het laatste wat je als manifestor wilt, is het gevoel dat je omgeving je constant aan het controleren is. Dat ze dwars gaan liggen bij alles wat je doet en ze je proberen af te remmen.

Het geheim voor succes 

Informeren doe je zodat jouw omgeving je niet gaat dwarsliggen. Voordat je iets doet, informeer de mensen die beïnvloed worden door wat je gaat doen. Vertel wat je intenties zijn, wat je doet, waar je mee bezig bent en wat je plannen zijn. Je omgeving wil het gevoel hebben dat ze betrokken worden. Ze willen weten wat je doet en waar je mee bezig bent.

Dit is voor manifestors ongelofelijk onnatuurlijk. Van nature houden ze geen rekening met de omgeving en eigenlijk wil je ook helemaal geen verantwoording afleggen voor alles wat je doet. Zie het ook niet als verantwoording afleggen, of als toestemming vragen. Het is simpelweg je omgeving op de hoogte brengen, zodat jij ongestoord je gang kan gaan. Misschien voelt het als een inperking van je vrijheid, maar het zorgt juist voor meer rust en vrede. Niet alleen voor je omgeving is het een opluchting, ook voor jou!

Het kan ook zijn dat je weerstand ervaart, omdat je weet dat je omgeving je gaat proberen tegen te houden. Dit is (vroeger) vaak gebeurt, waardoor je nu terughoudend bent hierin. Belangrijk is om te beseffen, dat je omgeving het niet altijd leuk hoeft te vinden wat je gaat doen. Ze hoeven het er ook niet altijd mee eens te zijn. Maar ze weten in ieder geval at je gaat doen. Niet iedereen zal het altijd leuk vinden wat je doet, dat is oké. Je kan nier door iedereen leuk gevonden worden.

De autoriteit van een manifestor

Wanneer je een urge krijgt, is het belangrijk om alsnog áltijd je autoriteit te gebruiken. Je autoriteit laat zien hoe je het beste keuze kan maken. Het is jouw innerlijke kompas die je op het juiste pad zet.

Keuzes maken doe je niet door te denken, analyseren en rationaliseren met je mind. Je mind is nooit goed in het maken van keuzes. Het is een uitstekende tool om dingen te leren, observeren, analyseren, informatie op te nemen en vergelijken, maar niet om keuzes mee te maken.

Dit is wel hoe je bent opgevoed. Keuzes maak je met je mind. Door veel na te denken, voor en nadelen afwegen en nog meer nadenken.

Maar iedereen heeft een innerlijk kompas, een navigatiesysteem waar je altijd op kan vertrouwen. Wanneer je dit volgt en hierop vertrouwt, weet je dat je de juiste keuzes maakt. Het maken van de juiste keuzes is voor manifestor echt heel belangrijk. Wanneer je niet de juiste keuzes maakt, besteed je jouw energie aan dingen die helemaal niet juist voor je zijn.

Als manifestor heb je een emotionele-, milt-, of een ego autoriteit. Dit hangt af van de centers die gedefinieerd zijn in je chart.

Emotionele autoriteit

Het solar plexus center, is het center van emoties. Het is de bron van alle emoties die je ervaart. Wanneer dit center gedefinieerd is, betekent dit dat je consistent toegang hebt tot je emoties.

Emoties gaan in een golfbeweging, van high high’s naar low low’s. Dit betekent dat je momenten hebt waarop er niks aan de hand is, je voelt je top en blij. Maar er zijn ook momenten dat je mehh voelt.

Doordat je emoties in een golf gaan, weet je niet hoe je je op ieder moment voelt. Het kan zijn dat je super happy en enthousiast bent, maar het kan ook zijn dat je je een beetje down voelt. Daarom is het key, om nooit beslissingen in het moment te maken.

Dit proces kan een ongelofelijke rollercoaster zijn voor een manifestors die zijn design niet begrijpt. Aan de ene kant ben je namelijk gemaakt om dingen te initiëren, om actie te ondernemen, te creëren en constant vooruit te gaan. Maar aan de andere kant, moet je nu opeens wachten. Je kan hierdoor slachtoffer worden van je emotionele ups & downs. Het ene moment begin je vol enthousiasme aan iets nieuws. Om vervolgens in de low van je emotionele golf, het gevoel te hebben dat alles hopeloos is en niks lukt.

Je moet altijd wachten tot de emotionele golf voorbij. Wanneer je dit doet, zal je merken dat het gevoel om in actie te komen afneemt, wat betekent dat het niet juist voor je is. Of het gevoel blijft net zo sterk, dan weet je dat je in actie mag komen.

Milt autoriteit

Met een milt autoriteit ben je gemaakt om spontaan te zijn. Je kan in het moment beslissen of je een uitnodiging moet accepteren. Dit doe je door goed te luisteren naar je intuïtie. Leren luisteren naar je spontane, instinctieve en intuïtieve reactie. Deze reactie voel je niet alleen in je milt, maar kan je in je hele lichaam voelen als een soort golf.

Voor deze autoriteit zijn eerste indrukken heel belangrijk. Het is namelijk een awareness die echt in het nu is e die meteen weet of het goed voor je. Belangrijk is dat je goed leert luisteren naar je lichaam. Vaak is deze ‘stem’ heel erg zacht. Je moet het gaan herkennen en zorgen dat je niet overruled wordt door je mind. Je mind denkt namelijk altijd te weten wat goed voor je is en schreeuwt het hardst van allemaal. Maar alleen je milt, je intuïtie weet wat écht goed voor je is.

Ego autoriteit

Een ego autoriteit gaat over wat jij wilt. Het ego center is het center van wilskrachtig, motivatie en verlangen in de materialistische wereld. Daarom maak je me deze autoriteit beslissingen op basis van wat jij wilt. Je accepteert uitnodigingen die jou dichter bij je verlangens, doelen en dromen brengen.

Stel jezelf de vraag ‘wat wil ik? Wat haal ik eruit?’. Het is belangrijk dat je commitments aangaat die je ook écht wilt en daardoor dus ook kan afmaken.

De not-self theme van een manifestor

Wanneer je niet leeft volgens je design, krijg je te maken met de not-self: woede. Op het moment dat je mensen niet informeert over wat je gaat doen, krijg je te maken met veel weerstand vanuit je omgeving. Je wordt belemmerd, geblokkeerd of gecontroleerd in wat je wilt doen.

Dit zorgt uiteindelijk voor woede of boosheid. Onder woede valt bijvoorbeeld ook: irritatie; de hele wereld is tegen me; mensen proberen me te vertellen wat ik moet doen en dat is irritant; mensen laten me niet mezelf zijn; andere kunnen me niet vertellen wat ik moet doen. De woede kan ook komen omdat je je machteloos voelt.

Vaak onderdrukken manifestors de woede ook. Het onderdrukken van woede, kan lijden tot depressie en verdriet.

Als je woede ervaart, is het goed om bij jezelf na te gaan of je wel volgens je strategie leeft. Heb je de mensen in je omgeving geïnformeerd voordat je actie ondernam? Heb je al je intenties duidelijk gemaakt? Of ben je zonder iets te zeggen actie gaan ondernemen?

De signature van een manifestor

Wanneer je leeft volgens je design, je strategie volgt en keuzes maakt op basis van je autoriteit, ervaar je flow in je leven. Je gebruikt je energie voor dingen die energetisch juist voor je zijn. Op het moment dat je dit gevoel ervaart, weet je dat je in alignement bent en op het juiste pad zit.

Voor manifestor is dit is vrede, een gevoel van rust. Het gevoel dat je kan doen wat je wilt, zonder dat iemand je probeert te belemmeren. Niemand die je vertelt wat je wel of niet zou moeten doen. Niet alleen vrede in jezelf, maar ook in de relatie tot de mensen om je heen.

Deconditionering

Binnen Human Deisgn is er veel aandacht voor deconditioneren, dit is het proces van los laten wat we niet zijn.

Conditionering zijn de lagen van verwachtingen, druk en angsten die op ons worden uitgeoefend vanaf het moment dat we worden geboren. Dit gebeurt door je familie, omgeving, de media, overheid, school, etc. Eigenlijk is conditionering een externe blauwdruk waarvan een bepaalde groep heeft besloten dat het dé manier van leven is. Deze blauwdruk wordt aan iedereen doorgegeven, zonder dat er rekening gehouden wordt met het feit dat iedereen anders is.

Deconditioneren is het proces wat je dichter bij je ware zelf brengt. Alle laagjes die er op zijn gekomen door de conditionering van je omgeving ga je hierin loslaten. Je moet jezelf deconditioneren van je oude manier van beslissingen nemen en je manier van door het leven gaan.

Maar het deconditionering proces is een lang, lastig en soms ook eng proces. Je moet dingen loslaten, overtuigingen die je over jezelf hebt aan de kant zetten en afstand nemen van de persoon die je al die tijd dacht te zijn.

Dit zijn een aantal algemene dingen die je kan doen om te deconditioneren. Belangrijk is wel om te beseffen dat iedereen anders geconditioneerd wordt. Als je echt wilt weten hoe jij geconditioneerd wordt, zou ik een in-depth-reading aanraden!

Kleiner maken en verontschuldigen 

Je hebt manifestors die zichzelf kleiner gaan maken dan ze zijn, om andere zo een plezier te doen. Als manifestor heb je het grootste aura van alle types. Dit is ook iets wat andere mensen voelen op een energetisch niveau. Je straalt een bepaalde grootheid uit. Je hebt hierdoor ook een grote impact op andere mensen om je heen.

Maar door je conditionering en het feit dat mensen je proberen te controleren, ga je jezelf kleiner maken dan je bent. Of je verontschuldigen voor je natuurlijke grootheid. Jezelf klein houden om zo aardig gevonden te worden, om goedkeuring te krijgen van andere in plaats van onafhankelijk te zijn. Dit houdt je tegen in het volledig ownen van je potentieel

People pleasing 

Vaak worden manifestors ook people pleasers Hoewel manifestors heel goed alleen dingen kunnen opzetten, verlangen ze er toch naar dat andere mensen enthousiast over hun zijn en dat mensen goedkeuren wat ze doen. Wanneer ze merken dat dit niet het geval is, worden ze people pleasers. Dingen doen voor andere, om ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn. Maar voor jou is dit absoluut niet the way to go. Jij bent hier niet om andere te pleasen, om te doen wat andere willen en onder controle gehouden te worden. Je bent hier om een impact te maken op andere, om een movement te beginnen en dingen te starten. Alleen wanneer je jezelf toestaat om boven de andere juist te stijgen, ga je mensen vinden die bij je passen.

Luisteren naar anderen 

Als manifestor ben je hier om alleen dingen te kunnen doen. Jij bent het enige type wat zelf iets kan starten en initiëren. Hier heb je in principe niemand voor nodig. Laat je zelf dus ook niet wijs maken, dat andere mensen de controle over je hebben. Of dat andere je kunnen vertellen wat je moet doen. Remember: iedere vorm van controle is negatief voor een manifestor. Wanneer andere jou vertellen wat je moet doen, zorgt dit alleen maar voor woede.

Bekende Manifestors

Johny Depp, Richard Burton, George Bush, Robert Deniore, Orson Welles, Susan Sarandon, Bruce Springsteen, Paul Mc’artney, Jennifer Aston,

Even in het kort

Als manifestor ben je hier om een impact te maken op andere en de wereld. Jij bent het enige type wat uit zichzelf dingen kan initiëren. Je kan dingen beginnen, actie ondernemen en hebt hier in principe niemand voor nodig. De slogan ‘just do it’ is echt voor jou bedoeld.

Je handelt naar urges die je krijgt. Wanneer je een urge hebt, gebruik je jouw autoriteit om te bepalen of je hier ook echt iets mee gaat doen. Vervolgens informeer je iedereen die beïnvloed wordt door wat je gaat doen. Alleen op deze manier kan je voorkomen dat je weerstand ervaart vanuit je omgeving.

Je bent niet gemaakt om dag in, dag uit in een baan te werken. En ook ben je niet gemaakt om het leven te leven wat door de maatschappij als 'normaal' bestempeld wordt. Je bent anders dan anderen. Jij bent hier om een impact te maken.

Ga niet zitten wachten tot het leven naar je toe komt, maar creëer het zelf. Je bent niet gemaakt om te wachten.

Jij bent uniek. Buitengewoon. Own it.Wil je ontdekken wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden?

In de complete Human Design handleiding wordt jouw hele unieke design van 

A-Z uitgewerkt en krijgt je de tools en handvatten die je nodig hebt om in verbinding te komen met wie je werkelijk bent, zodat je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie!Over de schrijver
Luisa
Door

Luisa

op 06 Aug 2021

als eerst, dank voor dit stuk. het helpt, het verlicht. mijn grote vraag is, hoe informeer ik? wanneer informeer ik en wat zeg ik dan. dagelijks loop ik vast en krijg ik weerstand omdat ik niet informeer. dit wordt tijdens die weerstand ook duidelijk genoemd. ik weet dus wat het probleem is, maar waar begin ik, hoe begin ik?

Jacky Nieman
Door

Jacky Nieman

op 07 Nov 2023

Dankjewel voor al deze informatie. Er gaat een wereld open en er komt veel begrip als ik het allemaal lees. Wat fijn om zoveel wijzer te mogen worden dankzij uw aanbod. Ik heb ervan genoten en kan eindelijk begrijpen hoe het zit met deze handleiding.

Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook