Projector Human Design
Projector Human Design

Binnen Human Design wordt er een onderscheid gemaakt tussen 5 energietype: generator, manifestor, manifesting generator, projector & reflector.

Het energietype laat zien hoe jouw aura werkt en hoe je jouw energie uitwisselt. Ieder energietype heeft een ander aura en dus een specifieke manier om hun energie te gebruiken. Als je dit vanuit alignement doet, ervaar je meer flow en minder weerstand in je leven. De dingen die je doet, lijken bijna moeiteloos te gaan. Leef je niet in alignement, kost alles meer tijd, moeite en energie én levert het je minder op

Als je mijn  blog 'de complete Human Design guide' nog niet hebt gelezen, zou ik je dat zeker aanraden. Daarin leg ik de basis helemaal uit!

Weet je nog niet wat jouw type is? Dat kan je die hier gratis aanmaken.

Belangrijk: je moet je exacte geboortetijd invullen! Zoek dit dus even op, vraag het aan je ouders of vraag een geboorteacte aan bij het gemeentehuis!

Het aura van een projector

Het verschil in de energietypes zit hem in het aura. Het aura van een projector is gefocust, doordringend en absorberend. Gericht op wat erbuiten zichzelf, in anderen en in de omgeving gebeurt.

Je hebt de mogelijkheid om je te focussen op een persoon, om echt diep in hun aura te kijken en deze helemaal in je op te nemen. Omdat je goed in het aura van andere kan zien, ben je heel goed in het 1:1 werken. Je weet heel goed wat er in iemand omgaat en hebt altijd door als er iets is.

Human Design chart van de projector

Een projector heeft áltijd een ongedefinieerd sacral center. Daarnaast is er géén directe verbinding tussen een motor center (solar plexus-, sacraal-, wortel- en ego center) en het keel center. Verder kan alles gedefinieerd zijn (hoofd-, anja-, keel-, milt- en G-center).

De centers die je gedefineerd hebt, bepalen welk type projector je bent

  • Mentale projector (slechts 2%): alles onder het keel center is ongedefinieerd. Het keel center, anja of de kroon kunnen gedefinieerd zijn.
  • Klassieke projector: hebben geen motor center (wortel, solar plexus, sacraal of ego) gedefinieerd, maar de milt of het g-center.
  • Energie projector: heeft een gedefinieerd motor center (wortel, ego of solar plexus) Mentale project

De geschiedenis van de projector

Om je type goed te begrijpen, is het belangrijk om eerst te kijken naar de geschiedeins van de projector. Projectors zijn hier namelijk nog niet zo lang als alle andere types.

Pas in 1781 zijn de projectors in de wereld gekomen. Voor die tijd, hadden we ze nog helemaal niet nodig. Dit heeft alles te maken met de specifieke rol van de projector.

De (manifesting) generators en manifestors waren nodig om de wereld, zoals we die nu kennen, te bouwen. Maar omdat projectors geen energie type zijn en hier niet zijn om keihard te werken, hadden ze voor 1781 nog geen rol in de samenleving.

En in 1781 zijn we veranderd van een 7 gecentreerd mens in een 9 gecentreerd mens Voor de 7 gecentreerde mens was mentaal bewustzijn de belangrijkste vorm van bewustzijn. Maar voor de 9 gecentreerde mens, is dat niet meer het geval. We ontwikkelen nu meer het emotionele bewustzijn. Antwoorden vinden we niet in onze mind, maar in ons lichaam door te voelen. Empathie, intuïtie, emotie, gevoel en sensatie worden onze belangrijkste manier om bewustzijn te ervaren.

Dit is een heel groot verschil met wat het eerst was. Toen werd er namelijk veel nadruk gelegd op begrijpen, denken en rationaliseren.

En in deze grote shift spelen projectors een hele belangrijke rol. Zij zijn de gidsen die ons gaan helpen deze shift te maken.

De rol van de projector

De (manifesting) generators en manifestors zijn energietype. Ze zijn hier echt om energie te creëren, om te werken, te doen en bezig te zijn. Maar een projector is geen energie type. Projectors zijn niet hier om keihard te werken. Ze zij hier om te veranderen, verbeteren en efficiënter maken van wat er al is. En ze zijn hier om te gidsen, leiden en sturen van de energie van de andere types. Dat is de unieke rol van een projector.

Hoewel dit een belangrijke rol is, is dit ook een lastige rol. De samenleving hoe die nu nog is, is niet gemaakt voor projectors maar juist voor generators en manifestors. Zij zijn echt de werkers, doeners en hustlers van de maatschappij. Zij werken hard, ondernemen dingen en zijn constant bezig. Maar dit is niet juist voor een projector. Een projector is namelijk niet hier om een materiële bijdrage te leveren. Maar juist om te begeleiden, te gidsen en de energie van de andere types in goede banen te begeleiden.

De gave van een projector is dat ze dingen zien op een manier die andere niet kunnen. Een projector is als een vogel op een tak, ze zien het grotere geheel. Ze zien waar dingen wel of niet goed lopen en welke andere manieren er zijn om iets gedaan te krijgen. Een projector kan door het delen van zijn inzichten echt een gids zijn voor anderen.

Work hard, chill harder

Dat je geen energietype bent, betekent dat je anders bent dan zo’n 70% van de samenleving. En daarom ben je ook niet gemaakt om al die andere mensen bij te houden. Je bent dus ook niet gemaakt om lange dagen te werken. Het betekent niet dat je niet kan werken, maar wel dat je heel anders werkt dan anderen. Jij mag afstappen van de ‘work hard, play hard’ hype en meer gaan leven volgens je eigen natural flow.

Voor jou is het bijvoorbeeld beter om niet meer dan 4 uur per dag echt te werken. De rest van de tijd kan je besteden aan het ontwikkelen van je kennis en de wereld om je heen observeren. Zo neemt je wijsheid alleen maar toe en kan je op die manier jouw unieke kijk telkens weer ontwikkeld worden. Maar ook rust nemen, self-care en de natuur in gaan zijn voor jou belangrijk.

De strategie van een projector

Strategie laat zien hoe je het beste door het leven kan navigeren. Door het volgen van je strategie, leef je in alignement met je type. Wanneer je jouw strategie volgt, trek je de dingen aan die je nodig hebt om verder te komen. Ieder type heeft een andere strategie.

De strategie van een projector is wachten op herkenning en een uitnodiging. Voordat een projector zijn wijsheid kan delen met andere, moeten er twee dingen gebeuren

  1. Erkenning voor de unieke wijsheid, talenten en kwaliteiten die je hebt.
  2. De bereidheid van de andere persoon om jouw wijsheid op te nemen

Als projector zie jij dingen die andere mensen niet zien. Jij kan zien hoe dingen beter moeten, wat er moet veranderen en waar het mis gaat. Dit is een hele mooie gave, maar ook gelijk een grote valkuil. Voor een projector is alles wat ze zien heel vanzelfsprekend. Maar voor andere is dit helemaal niet zo. Als vogel in de boom overziet de projector het geheel, maar iedereen die beneden loopt (a.k.a de energietypes) hebben dat overzicht niet.

Wanneer een projector zomaar zijn wijsheid deelt met andere, zonder dat ernaar gevraagd wordt zit niemand erop te wachten. Er is op dat moment geen ruimte in die persoon voor de wijsheid, kennis en inzichten.

De strategie van een projector is daarom ook wachten op (h)erkenning en een uitnodiging.

Erkenning

Wachten op de uitnodiging gaat over erkenning. Een uitnodiging is de oorzaak van erkenning, daarom moet er áltijd eerst erkenning zijn.

De belangrijkste erkenning, is de erkenning van jezelf. Jezelf en je kwaliteiten kennen én erkennen. Erken wat je weet en kan en ontwikkel deze kwaliteiten. Wanneer jij jezelf erkent, gaan mensen onbewust oppikken dat jij iemand bent die dingen weet. Je aura introduceert zich namelijk altijd voordat je jezelf introduceert. Erken hoeveel je weet en de ongelofelijke wijsheid die je te bieden hebt.

Verder is het belangrijk dat het een authentieke erkenning is die jouw waarden respecteert.Als projector verlang je zo erg naar erkenning, dat je soms niet doorhebt dat je puur uit eigen belang wordt uitgenodigd. Je wordt dan niet erkend voor je wijsheid, maar je wordt gebruikt. Daarom is het dus belangrijk om goed op te letten of een erkenning authentiek is. Dat iemand je echt erkend op jouw unieke gaven, kwaliteiten en talenten en jouw unieke wijsheid en kijk op het leven.

De uitnodiging

Dat je moet wachten op een uitnodiging, betekent niet dat je de hele dag kan Netflixen. Passie wachten brengt je niet de uitnodiging die je wilt. Er zijn genoeg dingen die je kan doen, zodat mensen je ook echt gaan zien als de gids die je bent. Bovendien hoeft je niet met alles op een uitnodiging te wachten. Je moet alleen herkennen wat goed is voor jou. Je kunt zelf herkennen waar je jouw energie vindt. Waar word je enthousiast van? Wat voelt goed voor jou? Waar wil je zijn?

Mensen gaan je alleen uitnodigen wanneer jij jezelf laat zien en wanneer je werkt aan wat voor jou belangrijk is. Je projecteert wat je bent – als jij blij en opgewonden bent over het leven, is dit wat andere in je zullen zien en dan zullen de uitnodigingen komen. And you know what, sommige mensen zullen je niet uitnodigen. Wat je doet of aanbied, is gewoon niet wat zij (op dat moment) nodig hebben.

De autoriteit van een projector

Wanneer je een uitnodiging hebt gekregen, is het áltijd belangrijk om alsnog je autoriteit te volgen. Je autoriteit laat zien hoe je het beste keuze kan maken.

Het is jouw innerlijke kompas die je op het juiste pad zet.

Keuzes maken doe je niet door te denken, analyseren en rationaliseren met je mind. Je mind is nooit goed in het maken van keuzes. Het is een uitstekende tool om dingen te leren, observeren, analyseren, informatie op te nemen en vergelijken, maar niet om keuzes mee te maken.

Dit is wel hoe je bent opgevoed. Keuzes maak je met je mind. Door veel na te denken, voor en nadelen afwegen en nog meer nadenken.

Maar iedereen heeft een innerlijk kompas, een navigatiesysteem waar je altijd op kan vertrouwen. Wanneer je dit volgt en hierop vertrouwt, weet je dat je de juiste keuzes maakt. Het maken van de juiste keuzes is voor projector echt heel belangrijk. Wanneer je niet de juiste keuzes maakt, besteed je jouw energie aan dingen die helemaal niet juist voor je zijn.

Als projector heb je een emotionel-, milt-, ego-, self projected- of soundingboard autoriteit. . Dit hangt af van de centers die gedefinieerd zijn in je chart.

Emotionele autoriteit

Wanneer het solar plexus center gedefinieerd is, heb je een emotionele autoriteit. Het solar plexus center, is het center van emoties. Het is de bron van alle emoties die je ervaart. Wanneer dit center gedefinieerd is, betekent dit dat je consistent toegang hebt tot je emoties.


Emoties gaan in een golfbeweging, van high high’s naar low low’s. Dit betekent dat je momenten hebt waarop er niks aan de hand is, je voelt je top en blij. Maar er zijn ook momenten dat je mehh voelt.

Doordat je emoties in een golf gaan, weet je niet hoe je je op ieder moment voelt. Het kan zijn dat je super happy en enthousiast bent, maar het kan ook zijn dat je je een beetje down voelt. Daarom is het key, om nooit beslissingen in het moment te maken. Ieder moment wordt namelijk gekleurd door je emoties.

Wanneer je in een high zit voel je je goed, waardoor alles wat op je pad komt een goed idee lijkt. En wanneer je in een low zit, heb je veel minder zin om bepaalde dingen te doen en lijkt het allemaal niet zo’n goed idee.

Met deze autoriteit is het belangrijk om de tijd te nemen voor het maken van keuzes. Hoe lastig het soms ook is in een wereld die 100km per uur gaat, voor jou geldt: slaap er een nachtje over!

Milt autoriteit

Wanneer het solar plexus open is en het milt center gedefinieerd, heb je een milt autoriteit.

Met een milt autoriteit ben je gemaakt om spontaan te zijn. Je kan in het moment beslissen of je een uitnodiging moet accepteren. Dit doe je door goed te luisteren naar je intuïtie. Leren luisteren naar je spontane, instinctieve en intuïtieve reactie. Deze reactie voel je niet alleen in je milt, maar kan je in je hele lichaam voelen als een soort golf.

Voor deze autoriteit zijn eerste indrukken heel belangrijk. Het is namelijk een awareness die echt in het nu is e die meteen weet of het goed voor je. Belangrijk is dat je goed leert luisteren naar je lichaam. Vaak is deze ‘stem’ heel erg zacht. Je moet het gaan herkennen en zorgen dat je niet overruled wordt door je mind. Je mind denkt namelijk altijd te weten wat goed voor je is en schreeuwt het hardst van allemaal. Maar alleen je milt, je intuïtie weet wat écht goed voor je is.

Vaak ben je als projector veelte snel met het accepteren van een uitnodiging, zonder dat je echt luistert naar je milt. Het is belangrijk om een goede connectie te hebben met je lichaam.

Ego autoriteit

Wanneer het solar plexus- en milt center ongedefinieerd zijn en het ego gedefinieerd, heb je een ego autoriteit.

Een ego autoriteit gaat over wat jij wilt. Het ego center is het center van wilskrachtig, motivatie en verlangen in de materialistische wereld. Daarom maak je me deze autoriteit beslissingen op basis van wat jij wilt. Je accepteert uitnodigingen die jou dichter bij je verlangens, doelen en dromen brengen.

Stel jezelf de vraag ‘wat wil ik? Wat haal ik eruit?’. Het is belangrijk dat je commitments aangaat die je ook écht wilt en daardoor dus ook kan afmaken.

Self projected autoriteit

Wanneer het solar plexus-, milt- en ego center ongedefinieerd zijn en het G-center gedefinieerd, heb je een self projecten autoriteit.

Met een self projected autoriteit is het belangrijk om te luisteren naar wat je zegt. Niet zo zeer naar wat je zegt, maar naar de tone of voice. Je maakt beslissingen op basis van wat jou het meeste als jezelf laat voelen, op basis van dingen die jou plezier en blijdschap brengen. Daarom mag je jezelf ook de vraag stellen: ‘word ik hier blij van?’. Het bespreken van je keuze met een ander kan ook helpen. Niet om hen om advies te vragen maar om jezelf te horen praten.

Voorkom dat je keuzes gaat maken op basis van je mind, door te concentreren op wat je zegt, zonder erover na te denken.

Mentale autoriteit

Wanneer alles onder het keel center ongedefinieerd is, heb je een mentale autoriteit.


Een mentale autoriteit betekent NIET dat je keuzes maakt op basis van je mind. Je kan je mind gebruiken om alle informatie te verzamelen die je nodig hebt. Om vervolgens te voelen welke beslissing het beste voor je voelt. Het is belangrijk om jezelf wat extra tijd te gunnen als je een keuze moet maken. En je kan je beslissing met mensen bespreken. Niet om te horen wat zij er van vinden, maar om je eigen gedachten over de beslissing te kunnen horen en dan voelen hoe het voelt.

Het gaat er echt om dat iets goed moet voelen. Als het niet goed voelt, dan is het ook niet goed. Voor jou is het heel goed om de fysieke omgeving te bezoeken als je een keuze moet maken. Wanneer de omgeving goed voelt, weet je dat het de juiste keuze is.

De not-self theme van een projector

Wanneer je niet leeft volgens je design krijg je te maken met de not-self: bitterheid.

Het is het gevoel niet gezien of gehoord te worden of het gevoel dat je overwerkt bent. Je voelt je genegeerd door de buitenwereld wat er voor zorgt dat je een innerlijke wrok of een gespannen gevoel ervaart.

Het gevoel van bitterheid is een duidelijk teken van het universum, dat je niet op het goede pad zit. Dat je een leven leeft wat niet past bij je higher self. Je bent energie aan het verspillen

De signature van een projector

Wanneer je leeft volgens je design, je strategie volgt en keuzes maakt op basis van je autoriteit, ervaar je flow in je leven. Je gebruikt je energie voor dingen die energetisch juist voor je zijn. Op het moment dat je dit gevoel ervaart, weet je dat je in alignement bent en op het juiste pad zit.

Voor projectors is dit succes. Het gevoel van erkenning en waardering voor wie je bent. Dit kan door kleine dingen, zoals een compliment van iemand. Of door grote dingen zoals een uitnodiging.

Valkuil voor projector

Als projector wijk je af van de norm van de maatschappij. Je levert een hele andere bijdrage dan de andere types. Geen materialistische bijdrage, maar een leidende bijdrage. Er wordt van je verwacht dat jij je aanpast naar de norm. Dat je net zo gaat leven als de manifestors en generators. Constant aan het werk, dingen aan het ondernemen, vol in de actie modus en vooral hard werken. Er wordt een hoge waarde geplaats op hard werken en dingen laten gebeuren.

De valkuil is dat jij als projector goed kan zijn in heel hard werken. Jij kan de energie van (manifesting) generators in je op nemen en deze vervolgens vermenigvuldigen. Waardoor je nog harder kan gaan werken dan zij doen. Maar dit gaat ten koste van je eigen gezondheid. Je probeert zo hard iemand te zijn die je niet bent, dit gaat alleen maar ten koste van jezelf. Aan het einde van de dag ben je helemaal gesloopt en kan je niks meer.

Je raakt helemaal opgebrand

Het kan zijn dat je nu op je 20ste, 30ste of 40ste helemaal opgebrand bent. Misschien ben je nu op een punt, dat je verschillende aandoeningen of ziektes hebt ontwikkeld. Je lichaam doet er alles aan, om je af te remmen. Om te zorgen dat je de rust neemt die je moet nemen.

Jij bent helemaal niet gemaakt voor een typische 9-5 baan. Dit is niet waar jij je voldoening uit haalt. De (manifesting) generators zijn hiervoor gemaakt en zij halen hier alle voldoening uit. Als projector ben je hier niet om te werken. Je bent hier om te denken, om dingen te zien en om te leiden. Dat is waar jij je voldoening uit haalt.

Je kan je zelf echt helemaal gek maken door te proberen net als de generators te zijn. Om constant aan het werk te zijn en bezig te zijn. Jij mag mensen leiden die werken, niet zelf keihard werken. Ga leren, onderzoeken, observeren en alles in je opnemen wat je interessant vindt. Zo ontwikkel je jouw unieke kijk op de wereld en zullen de uitnodigingen vanzelf gaan komen.

Accepteer dat je anders bent dan andere. De wereld zal je proberen te vormen naar de geaccepteerde norm. Dat is niet wie je bent en niet wie je moet zijn. Jij bent anders dan andere en dat is jouw super power.

Deconditionering

Binnen Human Deisgn is er veel aandacht voor deconditioneren, dit is het proces van los laten wat we niet zijn.

Conditionering zijn de lagen van verwachtingen, druk en angsten die op ons worden uitgeoefend vanaf het moment dat we worden geboren. Dit gebeurt door je familie, omgeving, de media, overheid, school, etc.

Eigenlijk is conditionering een externe blauwdruk waarvan een bepaalde groep heeft besloten dat het dé manier van leven is. Deze blauwdruk wordt aan iedereen doorgegeven, zonder dat er rekening gehouden wordt met het feit dat iedereen anders is.

Deconditioneren is het proces wat je dichter bij je ware zelf brengt. Alle laagjes die er op zijn gekomen door de conditionering van je omgeving ga je hierin loslaten.

Je moet jezelf deconditioneren van je oude manier van beslissingen nemen en je manier van door het leven gaan.

Maar het deconditionering proces is een lang, lastig en soms ook eng proces. Je moet dingen loslaten, overtuigingen die je over jezelf hebt aan de kant zetten en afstand nemen van de persoon die je al die tijd dacht te zijn.

Dit zijn een aantal algemene dingen die je kan doen om te deconditioneren. Belangrijk is wel om te beseffen dat iedereen anders geconditioneerd wordt. Als je echt wilt weten hoe jij geconditioneerd wordt, zou ik een in-depth-reading aanraden!

Keihard werken 

We worden allemaal opgevoed met de ‘just do it’ mentaliteit. Als je iets wil hebben, moet je er achteraan. Wil je succesvol worden, kan dit alleen als je keihard werkt. Je moet de wereld in gaan en er iets van maken. Constant dingen doen en in de actie modus. Maar dit werkt niet voor projectors.

Misschien is het lastig om te beseffen dat het oké is om te wachten. Om het leven te laten gebeuren en erop vertrouwen dat dingen op je pad gaan. Maar alleen dit zorgt ervoor dat jij het succes gaat ervaren wat je wilt ervaren.

Ga een manier vinden waarop je jouw wijsheid kan ontwikkelen. Zodat mensen je gaan erkennen en uitnodigingen en jij jouw magic kan laten zien.

De energie van de wereld 

Jij wordt een groot deel van je leven beïnvloed door de (manifesting) generator. Zij hebben namelijk een gedefinieerd sacraal center en dit heeft een grote invloed op jou.

Het sacraal is bij jou ongedefinieerd, wat betekent dat je hier gevoelig bent voor conditionering van buitenaf. Je neemt deze energie niet alleen op, maar vermenigvuldigt deze ook. Je gaat twee keer zo hard werken als de andere types, maar hier ben jij helemaal niet voor gemaakt. Daarnaast voel je ook niet wanneer het genoeg is.

Wanneer je vaak genoeg deze energie in je opneemt, ga je jezelf hiermee identificeren. Je hebt het idee dat dit is wie je bent. Tot het moment komt dat je instort, helemaal op bent of in een burn-out terecht komt.

Je hoopt erkenning te krijgen door net zo hard te werken als de energietypes, maar dit put je alleen maar uit. Laat los dat je een powertype bent, dat je hard kan werken en altijd dingen moet doen. Dit betekent niet dat je niet kan werken. Maar je moet wel anders werken.

Lang verhaal kort: slow down. Zorg dat je voldoende me-time hebt, weg van de energie van de rest.

De natuur 

Voor projectors is de natuur een hele goede plek om weer helemaal naar jezelf te komen. Om weer de connectie te maken met jezelf. Hier vind je alle rust die je nodig hebt.

Bekende projectors

Barack Obama, Mick Jagger, Brad Pitt, Pablo Picasso, Princess Diana, Nelson Mandela, John F. Kennedy, Karl Marx, Barbra Streisand, Marilyn Monroe, Woody Allen, Steven Spielberg, George Clooney, Jon Bon Jovi, Demi Moore, Denzel Washington.

Even in het kort

Projectors zijn de natuurlijke gidsen, mentors en leiders, omdat ze de mogelijkheid hebben om de ander echt te zien en voelen. Ze kunnen zich ongelofelijk goed in iemand verplaatsen en weten de juiste vragen te stellen.

Als projector ben je een niet-energetisch persoon. Dit betekent dat je niet gemaakt bent voor een 9-5 baan, om keihard te werken en constant bezig te zijn. Voor jou werkt het goed om 2-3 uur per dag te werken. De rest van de tijd kan je besteden aan het ontwikkelen van je unieke gaven.

Het wachten op erkenning en een uitnodiging, is ongelofelijk belangrijk. Zonder deze uitnodiging, moet je gewoon je mond houden. Je ziet dingen die andere niet zien, maar als je dat ongevraagd gaat delen wordt het niet gewaardeerd. Dit zorgt ervoor dat je bitter wordt.

Wanneer je een uitnodiging krijgt gebruik je jouw autoriteit om te bepalen of het juist voor je is. Als je autoriteit aangeeft dat het niet juist is, doe je het ook niet.

Deconditionering is een belangrijk proces voor jou, omdat je veel open centra hebt in je chart. Op deze plekken ben je heel erg gevoelig voor conditionering van buitenaf. Het is belangrijk dat je gaat herkennen wat wel en wat niet van jou is.

Op het moment dat je leeft volgens je strategie en beslissingen maakt op basis van je autoriteit, ga je meer in alignement leven. Je ervaart het gevoel van succes.

Wil je ontdekken wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden? 

In de complete Human Design handleiding wordt jouw hele unieke design van 

A-Z uitgewerkt en krijgt je de tools en handvatten die je nodig hebt om in verbinding te komen met wie je werkelijk bent, zodat je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie!
Over de schrijver
Carolien
Door

Carolien

op 29 Apr 2021

Heel herkenbaar en helder geschreven. Bedankt voor je uitgebreide en interessante info!

Marleen
Door

Marleen

op 05 Dec 2021

Wauw, er gaat een wereld voor me open. Eindelijk begrijp ik waarom ik de wereld vaak niet begrijp. Dankjewel voor deze inzichten.

Jan
Door

Jan

op 25 Apr 2022

Jemig , ik leer mezelf ineens begrijpen op m'n 52ste

Kiki
Door

Kiki

op 20 May 2022

Ik wist al een aantal dingen maar als je niet bekend bent met de chart dan snap je er niks van. Hele duidelijke en uitgebreide info! Heel veel herkenning en aha momentjes! Ik ben toch echt niet raar of gek 😛 Dankjewel 🙏🏻

Emma
Door

Emma

op 09 Aug 2022

Dank voor deze zeer waardevolle informatie! Na een tijd volledig uitgeput te zijn met intense misselijkheid klachten, helpt mij dit enorm om anders, op een meer liefdevolle wijze naar mijzelf te kijken. DANK!

Peggy
Door

Peggy

op 11 Nov 2022

Jeetje... nu begrijp ik pas waarom ik altijd een buitenbeentje ben (geweest), nooit echt ergens bij hoor(de)... nu ik dit begrijp, vind ik dat eigenlijk ook alleen maar mooi en fijn... 😊

marisa
Door

marisa

op 25 Apr 2023

hoi mooi uitgelegd en geschreven. helder! Het klopt als een bus, alles wat er staat. Maar het is idd lastig om te deconditioneren. en je in te houden om niet met de rest mee te willen, en te vertrouwen op je eigen proces

Kaat
Door

Kaat

op 05 Jul 2023

zo herkenbaar en inspirerend. Dank je wel, namens Splenic Projector

Yovanna-Betty
Door

Yovanna-Betty

op 07 Jul 2023

Dankjewel voor je uitgebreide uitleg. Hier heb ik echt iets aan en herkenning.

Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook