5 Bizarre dingen die zijn gebeurd in één jaar door het leven volgens mijn design.
5 Bizarre dingen die zijn gebeurd in één jaar door het leven volgens mijn design.
15 mei 2023 

5 Bizarre dingen die zijn gebeurd in één jaar door het leven volgens mijn design.

Human Design kwam 3 jaar geleden op mijn pad, hoewel het liefde op het eerste gezicht was, heb ik echt niet vanaf het eerste moment mijn design volledig geleefd. 

Sterker nog, in het begin ervaarde ik heel veel weerstand. Vooral het stukje wachten en reageren, wat hoort bij mijn generator strategie. 

Wat bedoel je wachten en reageren? Ik ben een ondernemer, ik moet initiëren. Het heeft heel lang geduurd voordat ik dat los kon laten en om eerlijk te zijn, nog steeds betrap ik mezelf er wel eens op dat ik toch weer initieer. Ach ja, we live and we learn. 

In mijn ogen gaat het volgen van je design ook om het creëren van vertrouwen. Vertrouwen in Human Design en vertrouwen in het feit dat het allemaal goed komt als je volgens je design gaat leven. 

Ik kan wel heel leuk tegen je zeggen dat je jouw strategie en autoriteit mag volgen en dat je er dan op kan vertrouwen dat het allemaal goed komt. Maar als jij daar geen vertrouwen in hebt en niet in gelooft dat dit zo is, wordt het heel lastig om dit ook echt te gaan doen. 

Daarom deel ik nu 5 positieve dingen die zijn gebeurd sinds dat ik aan de slag ben gegaan met mijn Human Design. 

En natuurlijk handig voor de context: ik ben een 5/1 emotionele generator. 

#1 One-way-ticket naar Mexico 

December 2021 boekte ik een one-way-ticket naar Mexico. Zonder plan of enig idee wat ik daar ging doen. 

Nou was dit niet helemaal een verrassing, want het verlangen om te reizen heb ik altijd gehad. Maar het kwam er nooit van. Tot ik op een woensdag avond doelloos door Instagram aan het scrollen was. Opeens zag ik iemand die in Mexico was op dat moment. Niet de eerste keer dat ik haar zag. Maar deze keer deed het wat met me. Ik voelde aan alles dat ik daar heen moest. 

Alles in mij riep boek een ticket! 

Ergens dacht ik, ik moet wachten want ik heb een emotionele autoriteit. Maar ik wist ook dat die emotionele helderheid er al was. Dit is een proces waar ik al zo lang in zat en nu voelde het als het moment om te gaan.

Dus nog geen 30 minuten later had ik een mail in mijn inbox met de bevestiging van mijn vliegticket. Was ik mega enthousiast? Ja zeker. 

Maakte dat enthousiasme al snel plaats voor een gevoel van wtf heb ik gedaan!? 

Oh ja zeker. 

In pure paniek was ik op zoek naar de annuleer knop. Ik kon mezelf wel voor m’n kop slaan. Had maar 6 weken om me voor te bereiden, kende het land niet, de taal niet, de cultuur niet.

Gelukkig kon ik mezelf kalmeren en heb ik het ticket niet geannuleerd want dit was de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. 

Waarom is dit in lijn met mijn design? Het verlangen om te reizen was er al, maar vanuit mijn mind ga ik niet bedenken waar ik heel wil, ik ben een generator en hier om te reageren. Mijn sacraal center ging aan van iemand die in Mexico was, wat voor mij een bevestiging was om daar heen te gaan. 

#2 Wonen in Costa Rica

Na Mexico kwam Costa Rica, ook volledig in lijn met mijn design. 

Op een gegeven moment was ik klaar met Mexico en had ik behoefte aan een verandering. Een van de opties was Costa Rica, omdat ik daar vaker mensen over had gehoord. 

Toen ik buiten liep en aan het nadenken was over waar ik heen wilde gaan, kwam opeens een liedje op Spotify aan ‘what’s the plan, Costa Rica’. Direct voelde ik JA! 


Deze keuze nog wel even laten sudderen, maar diezelfde dag boekte ik mijn ticket naar Costa Rica. 

Hier woon ik nu al een jaar en de verandering en transformatie die ik heb doorgemaakt het afgelopen jaar is bizar. 

Waarom is dit in lijn met mijn design? Costa Rica was al vaker op mijn pad gekomen via anderen. Mijn sacraal ging aan toen ik het liedje op Spotify hoorde. 

#3 Een droomhuis gevonden

Ik woonde voor een lange tijd in Airbnb’s, maar eind november zou ik uit mijn Airbnb moeten. Het was volgens veel mensen een lastig moment om iets nieuws te vinden, omdat we midden in hoogseizoen zaten. 


Als generator mag ik wachten tot dingen op mijn pad komen. Maar de dag dat ik uit mijn huis moest kwam akelig dichtbij en er was nog niks op mijn pad gekomen.

Toen ben ik toch zelf gaan zoeken en heb ik 3 bezichtigingen gehad. Was allemaal niks en de frustratie was behoorlijk hoog. Ik herinnerde mezelf aan mijn design en het feit dat ik alles wat ik nodig heb aantrek. 

De tijd tikte voorbij en er kwam maar niks op mijn pad. Beetje paniek wel, maar ik besloot te blijven vertrouwen.

Tot ik een appje kreeg van een vriendin ‘i found a house and we can live there together’. Ugh, nee dacht ik. Maar mijn lichaam zei iets anders. Daar voelde ik om de een of andere reden een ja…

Ik zei altijd dat ik niet wilde samen wonen met iemand, wat ook eigenlijk wel zo is. Toch besloot ik om op z’n minst te gaan kijken. En ja hoor, toen ik daar aankwam voelde ik gelijk ja. 

Mijn hoofd vond er van alles van, maar ik besloot te luisteren naar mijn lichaam. Mega dankbaar dat ik dat heb gedaan, want het is echt een fijn huis. 2 Minuten lopen van het strand, grote tuin, mooie omgeving, stil, goedkoop, dichtbij supermarkt.  

Waarom is dit in lijn met mijn design? Het huis kwam letterlijk op mijn pad via via. Het mooie is dat de vriendin waarmee ik woon ook een generator is en bij haar kwam het ook weer via iemand anders. De eigenaar kennen wij helemaal niet, er waren 12 andere geïnteresseerden en om de een of andere magische reden kregen wij het huis.  

Consta Rica

Costa Rica

#4 Een succesvol en goedlopend bedrijf 

Sinds ik meer ben gaan leven volgens mijn design, gaat mijn bedrijf ook als een trein. 

Toen ik vertrok naar Mexico had ik geen idee wat ik wilde met mijn bedrijf. Op dat moment deed ik nog veel 1:1 coaching en dat wilde ik niet meer. Geen idee wat ik dan wel wilde. 

De eerste 4 maanden van het nieuwe jaar was ik in een business-limbo. Mega eng, want ik was net vertrokken naar de andere kant van de wereld. En mijn enige inkomstenbron is mijn bedrijf. Ik besloot me volledig hieraan over te geven en gaf mezelf de ruimte om opnieuw te ontdekken wat ik dan wilde. 

Met succes, want we zijn nu een jaar verder en ik ben gegroeid van een one-woman-show naar een team met 5 toppers die me helpen en een omzet waar je U tegen zegt. 

Er is heel veel gebeurd sinds ik vorig jaar mei de keuze maakte om volledig voor Human Design te gaan. 

Allereerste lanceerde ik mijn grote programma, Understanding Human Design. Waarin ik je alles leer over Human Design zodat je het niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen kan gebruiken. Dit kwam omdat iemand tegen mij zei dat ze graag over Human Design wilde leren om het voor haar klanten te gebruiken. Het is een mega uitgebreid programma geworden wat al door meer dan 80 mensen gevolgd is. In 7 maanden tijd heb ik een programma gemaakt met 11 modules, een boek met 700 pagina’s en 28 uur aan video content. 

In januari organiseerde ik een live event toen ik even in Nederland was. Dat idee kwam 4 voordat het event zou plaatsvinden, omdat iemand aan mij vroeg of ik een live dag ging organiseren voor mijn community. Ook daar voelde ik een dikke JA bij. Het organiseren verliep ook mega soepel en er waren iets meer dan 80 mensen. 

Daarnaast lanceerde ik dit jaar een nieuw product, namelijk persoonlijke Human Design handleidingen. Ook die verkoop ging als een trein en in een maand tijd verkocht ik er al 120+.

Doe ik altijd alles volgens mijn design in mijn bedrijf? Nee hoor, ga regelmatig tegen mijn design in. Ben ook maar een mens met een mind, ego en ongelooflijke drive om nieuwe dingen te creëren. Mijn sterrenbeeld is ook Ram, dus daar zit het hem ook wel in volgens mij. 

Maar ik durf wel te zeggen dat alles veel makkelijker gaat nu ik me bewust ben van mijn design. 

#5 Last minute naar Envision festival 

Verder ben ik dit jaar naar Envision festival gegaan. Was al een aantal keer op mijn pad gekomen, maar het was nooit in me opgekomen om een kaartje te kopen.

Tot een week voordat het festival begon ik 2 nieuwe vriendinnen maakte. Beide zouden zij naar Envision gaan, omdat zei werken voor een bedrijf wat daar workshops zou organiseren. Ze probeerde me over te halen om ook te gaan, direct voelde ik JA. Maar ik had ook 100 redenen om niet te gaan.

Ik zou alleen moeten gaan, het begon al over een week, het was aan de andere kant van het land, ik had nog geen kaartje, geen zin om te kamperen, was best prijzig. 

Maar toch had ik ergens het gevoel dat ik moest gaan.

Besloot om in de FB groep te kijken van het festival en direct zag ik iemand die een kaartje verkocht + een Airbnb. Meteen wist ik dat dit het was. 

Ik stuurde een bericht en 2 dagen later was alles rond. Kaartje gekocht, Airbnb geregeld en tijd om in te pakken. 

Het festival was echt geweldig. Een 7-daags festival wat niet alleen draait om feesten, maar juist om bewustzijn, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. En ja, tuurlijk ook heel veel dansen. 

Over dat festival kan ik nog een hele blog schrijven. 

Maar zo blij dat ik, ondanks alle overtuigingen, toch een kaartje heb gekocht. 

Wat kan je hiervan leren ?

Ik heb nog ontelbaar veel voorbeelden, maar heb nu vooral de grootste beslissingen uitgelicht. 

Vooral bij die grote beslissingen is het soms zo moeilijk om echt volgens je design te leven. Er komen dan heel veel overtuigingen, angsten en onzekerheden omhoog. 

Leven volgens je design, betekent loslaten hoe je denkt of vindt dat dingen zouden moeten gaan en je volledig overgeven aan alle mogelijkheden. 

Dit is spannend, want je hebt geen controle en geen idee wat er gaat gebeuren. Je gaat dingen doen die ver uit je comfortzone liggen. Het voelt dan veiliger om te luisteren naar je mind. Maar de kunst zit hem echt in het overgeven aan je lichaam. Om te vertrouwen op de wijsheid die daar zit. 

Ja het is spannend en niet altijd makkelijk. Maar als ik nu terug kijk op dit afgelopen jaar, een jaar waarin ik echt veel bewuster ben gaan leven volgens mijn design, durf ik wel te zeggen dat het het allemaal waard is. 

Zelf ook aan de slag met Human Design? 

Ben je er klaar voor om ook serieus aan de slag te gaan met je Human Design. Om zo te ontdekken wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. 

Maar heb je geen idee waar je moet beginnen of hoe je er nou praktisch mee aan de slag kan? Dan is de persoonlijke Human Design handleiding een mooie stap. In dit boek wordt jouw volledige design uitgewerkt in +/- 200 pagina's. Hier vind je meer informatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook