Human Design en vriendschappen
Human Design en vriendschappen


 9 Simpele inzichten uit Human Design die zorgen voor meer verbinding in vriendschappen

 

Human Design is niet alleen mega waardevol om jezelf beter te begrijpen, maar ook om anderen beter te begrijpen.

 

We zijn namelijk allemaal anders en wat voor de een werkt, werkt niet per se altijd voor de ander. Inzicht in het Design van de mensen om je heen, gaat je helpen om beter met hen te kunnen verbinden. Omdat je precies weet wat zij nodig hebben en hoe je ze kan ondersteunen. 

 

Zo ben ik nu voor de 3e keer weg met mijn business besties en heb ik hier een aantal leuke inzichten die ik met je kan delen en die jou ook verder gaan helpen. Zelf vind ik vooral nummer 9 heel erg grappig.

 

Het leuke is ook dat ik hun heb ontmoet door het volgen van mijn eigen design. Heb namelijk al lang het verlangen om echt gelijkgestemden om mij heen te hebben. Mensen die op hetzelfde niveau ondernemen, avontuurlijk zijn, willen reizen en waar ik goeie gesprekken mee kan hebben. 

 

In december deelde Amy (van Fastforward Amy) op haar Instagram dat zij een Millionaire Mastermind lanceerde. Direct voelde ik JA, terwijl ik helemaal niet op zoek was naar coaching. Call ingepland en een week later zei ik ja. In deze mastermind heb ik Jade en Jessica leren kennen op het eerste retreat in Florence, vervolgens zijn zij een week naar Portugal gekomen om mij op te zoeken en terwijl ik dit schrijf zitten we met z’n 3en in een villa in Costa Rica. 

 

Puur omdat ik mijn JA in het moment volgde. Ook al was ik wel bang voor de investering die hing aan de mastermind. Onwijs dankbaar dat ik die keuze durfde te maken en heb vertrouwd op mijn sacrale JA in plaats van de angsten in mijn hoofd te volgen. 

 

In Portugal ben ik ook in hun Design gedoken en die inzichten hebben ervoor gezorgd dat het eigenlijk nog beter gaat. Zal er hier een aantal met je delen. 

 

Wil je zelf ook je design opvragen? Dat kan je hier doen. Wanneer je jouw Design daar opvraagt kan je direct gratis jouw Human Design blauwdruk downloaden als cadeautje én krijg je een maand lang inspirerende content over jouw Design in je mail. 

 

1. Het solar plexus center in Human Design

 

Ik heb een gedefinieerd Solar Plexus center, wat betekent dat ik altijd emoties ervaar. Die gaan van pieken naar dalen, zonder dat hier per se een reden voor is.

 

Mijn twee vriendinnen hebben dit center ongedefinieerd, wat betekent dat zij beïnvloed worden door mijn emoties. Het is voor mij belangrijk om rekening te houden met de emotionele impact die ik op hen heb. Wanneer ik in een low van mijn emoties zit, trek ik mij dan ook altijd terug. 

 

Zij pikken namelijk mijn emoties op en versterken dit ook. Ik wil hun niet meenemen in mijn mood. 

 

Tegelijkertijd is het voor hun belangrijk dat zij zich niet verantwoordelijk voelen over hoe ik mij voel, dat ze me gaan proberen te fixen of niet de confrontatie aan durven gaan. 

 

Dat is namelijk iets waar mensen met een ongedefinieerd Solar Plexus center moeite mee hebben, confrontaties aangaan. Komt omdat zij de emoties van de ander voelen. 

 

2. Manifesting generators en Generators 

 

Jade is een Manifesting Generator en ik een Generator. Het werkt voor ons beide heel goed als wij ja/nee vragen krijgen. Dus niet ‘wat willen jullie eten’, maar ‘wil je dit eten?’. 

 

Dit komt omdat wij beide het Sacraal center gedefinieerd hebben. Open vragen werkt daar nooit goed voor, maar juist gesloten vragen omdat dit ons iets geeft om op te reageren. 

 

Ik heb ze ondertussen goed getraind en krijg dan ook regelmatig een ja/nee vraag wanneer ik even antwoorden nodig heb.

 

Ook is het mooi dat ik weet hoe zo’n sacrale reactie eruitziet, dus wanneer ik deze vragen aan Jade stel kan ik ook observeren wat er bij haar gebeurt en haar zo helpen naar haar eigen waarde. Het is namelijk heel makkleijk om niet te luisteren naar je sacraal maar te reageren vanuit je mind of conditionering. 


Over de Generator en de Manifesting Generator heb ik sowieso een uitgebreide blog geschreven. Maar ik heb ook een blog online staan over hoe twee (Manifesting) Generators in een relatie werken. 

 

3. De manifestor

 

Jessica is een manifestor en dat weten heeft meerdere positieve effecten.

 

In Portugal gingen Jade en ik regelmatig even kort een rondje wandelen. Jessica wilde alleen telkens niet mee omdat zij gefocust aan het werk was. Normaal zou ik zeggen ‘ga mee, dat is super belangrijk voor je gezondheid’. Maar sinds ik weet dat zij een manifestor is, weet ik ook dat niet werkt. Er is niks irritanter voor haar dan mensen die haar onderbreken wanneer zij in de flow zit. We hebben haar dus gewoon geïnformeerd dat wij gaan wandelen, zodat zij zelf kon bepalen of ze mee wilde. 

 

Ook kan zij opeens iets doen, zoals koffie zetten of wat te eten pakken, maar dan niet vragen of anderen ook willen. Normaal zou je dan kunnen denken ‘wat asociaal’, nu kan ik het heel goed koppelen aan haar als manifestor. En helpen wij haar ook om te leren informeren wat ze gaat doen.

 

Mooi voorbeeld was ook dat zij aan het bellen was met iemand en opeens ophing zonder iets te zeggen, met de boodschap ‘ja ik was er klaar mee’. Ook wel een typisch manifestor ding en iets waar zij ook zou mogen leren informeren. Dit kan namelijk voor de gene aan de andere kant van de lijn wel voor wat frustratie zorgen. 

 

Van manifestors zeggen ze dat zij een afstotend aura hebben. Toen ik Jade en Jessica leerde kennen in Florence, voelde ik bij Jade eigenlijk direct dat wij vriendinnen zouden worden. Bij Jessica had ik echt geen idee wat ik kon verwachten en merkte ik dat ik een beetje afwachtend was. Ik kon echt de impact voelen die haar aura op mij had en was toen eigenlijk al bijna zeker van het feit dat zij een manifestor was. 


Ook over manifestors heb ik een blog, die vind je hier

 

 

4. Het gedefinieerde en ongedefinieerd wortel- en milt center

 

Ik kom altijd graag op tijd, ben ik ook altijd wel. Maar Jade heeft zowel haar Milt- als haar wortel center ongedefinieerd. Het milt center heeft ook te maken met gevoel van tijd en het wortel center met de druk om dingen te doen en in actie te komen. Ondertussen heb ik geleerd dat ik beter kan zeggen dat we om 6 weg moeten gaan als dat 6:10 is. Zodat ze op tijd komt. 

 

Ik heb mijn wortel center gedefinieerd en merk dus ook dat ik veel sneller ben. Daar mag ik dus ook rekening mee houden, dat ik zo snel klaar kan zijn, betekent niet dat de ander dit ook kan. Hier is niet per se iets mis mee, hoewel het voor mij soms wel voor frustratie kan zorgen wanneer anderen niet zo snel zijn. Dat is dan een mooi punt voor mij om aan te werken.

 

Want ik mag me er ook bewust van zijn dat ik Jade onnodig onder druk kan zetten met mijn gedefinieerd wortel center, terwijl dit niet per se fijn is.  


Wil je meer weten over de energiecenters dan vind je hier een uitgebreide blog over de 9 centers in Human Design. 

 

5. Het ongedefinieerde keel center 

 

Ik heb een compleet open keel center. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me altijd ongezien en ongehoord heb gevoeld en dat ik in groepen juist ging overschreeuwen om de aandacht te krijgen. 

 

Nu weet ik dat stilte mijn kracht is én heb ik dit ook gecommuniceerd met mijn vriendinnen. Ik heb gedeeld dat ik niet iemand ben die altijd in het midden van de aandacht staat en dat het voor mij beter werkt als ik uitgenodigd word, als iemand mij iets vraagt of wanneer ik iets heb om op te reageren. 

 

Niet omdat ik verlegen ben, maar wel omdat dit belangrijk is voor iemand met een ongedefinieerd/ open keel center. 

 

6. De profielen in Human Design

Met mijn 5/1 profiel is het heel goed dat ik me bewust ben van wat mensen op mij projecteren. Mensen hebben namelijk vaak het idee dat ik de oplossing heb voor hun problemen. Er word van alles op mij geprojecteerd en als ik me daar mee ga identificeren, raak ik alleen maar verder verwijderd van mezelf. 

 

In vriendschappen is het voor mij dus belangrijk om duidelijk te communiceren en verwachtingen te managen. Maar ook het volgen van mijn strategie en autoriteit is super belangrijk. Ik kan namelijk snel in de ‘alles willen fixen’ rol stappen en daarin mezelf vergeten.

 

Jessica heeft een 2/4 profiel, aan de ene kant is haar netwerk dus super belangrijk en is ze graag met anderen. Maar aan de andere kant heeft zij ook echt tijd alleen nodig. Die balans is essentieel. Ze trekt zich dus ook wel eens terug op haar kamer, wat voor mij meer dan logisch is wetende dat zij een 2 in haar profiel heeft. Dat is niet iets wat ik persoonlijk opvat. 

 

7. Het gedefinieerde en ongedefinieerde ego center 

 

Zelf heb ik een compleet open ego center, Jade en Jessica hebben dit center beide gedefinieerd.

 

Aan de ene kant is dit voor mij heel fijn, omdat ik mee kan liften op hun motivatie en wilskracht. Maar aan de andere kant is het voor mij ook belangrijk om rekening te houden met het feit dat dit niet mijn energie is en dat ik hier ook niet consistent toegang tot heb.

 

Ja ik kan dit nu lenen, maar het is niet wie ik ben. Dus als hun straks weg zijn is het voor mij belangrijk om dat ook los te laten en niet te denken dat ik altijd die wilskracht en motivatie moet hebben. Of mezelf keihard gaan pushen.  


Zo heb ik bijvoorbeeld wel volmondig ja gezegd tegen een 30 dagen reel challenge toen ik met hun in Portugal was. Het was een sacrale JA, maar ik profiteerde ook wel echt van hun energie op dat moment om die uitdaging aan te gaan. 

 

8. Het gedefinieerde en ongedefinieerde wortel center

 

Sport is voor mij extreem belangrijk, mijn wortel center is namelijk verbonden met zowel mijn Solar Plexus als mijn Milt center. 

 

Vooral de verbinding met het milt center zorgt ervoor dat sport voor mij belangrijk is om zo om te gaan met mijn stress en druk. 

 

Maar ook in het verwerken van emoties is beweging super belangrijk.

 

Jade en Jessica hebben beide centers ongedefinieerd, wat betekent dat beweging voor hun wel belangrijk is, maar niet zo belangrijk als voor mij. Ik moet echt iedere dag wel iets van beweging doen, anders voel ik me onrustig en niet fijn.

 

Zij hebben daar toch minder last van. Wa 


9. Compleet open keel center

 Ik heb een compleet open keel center en ik neem de manier van communiceren van mensen heel makkelijk over. Jade en Jessica zij beide Belgisch en het is heel grappig om te merken hoe mijn manier van communiceren verandert wanneer ik met hun ben. Niet alleen de woorden die ik gebruik maar ook de intonatie. Woorden die zij veel gebruiken neem ik volledig onbewust over. Zo riep ik gisteren nog 'ik word er helemaal ZOT van', iets wat ik normaal echt nooit zou zeggen. Maar ook amaaai komt nu regelmatig uit mijn mond en de manier waarop ik JA zeg is ook verandert.De impact van Human Design op je relaties

 

Dit zijn een aantal inzichten die echt ongelofelijk waardevol zijn en er voor zorgen dat we elkaar echt kunnen accepteren voor wie we zijn en wat we nodig hebben. 

 

Ook voor mij een reden waarom ik dus zo enthousiast ben over Human Design. Omdat ik gewoon weet dat iedereen dit kan helpen. Stel je voor dat je dit soort dingen weet over de mensen in je omgeving, dat gaat toch echt een gigantische impact hebben op je relaties… 


Je gaat echt diepere verbindingen en connecties kunnen creëren met de mensen in je omgeving. 


Persoonlijke Human Design handleiding 

Wil je zelf aan de slag met Human Design? Dan is de persoonlijke handleiding een mooie stap. Een handleiding waarin jouw hele design wordt uitgewerkt, jouw persoonlijke handleiding waarin je ontdekt wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Niet langer doen wat moet, hoort of wat anderen van je verwachten, maar datgene wat jou de meest voldoening, rust, +/- 200 pagina's). Hier vind je meer informatie over de handleiding.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook