De Human Design tribal ego kanalen
De Human Design tribal ego kanalen
20 december 2023 

De Human Design tribal ego kanalen

In Human Design heb je 36 kanalen en 64 poorten. Deze zijn met elkaar verbonden door circuitry. De circuits zijn als het ware de elektrische bedrading in een huis. Je hebt in een huis ook verschillende circuits, die bepaalde dingen met elkaar verbinden.

De poorten en kanalen worden verbonden met elkaar door circuits, deze zorgen dat het een mooie infrastructuur van energie wordt.

Inzicht in de thema’s van de circuits helpt je om de poorten en kanalen beter te begrijpen.

Daarnaast hebben de circuits een grote rol op hoe we verbinden met anderen. Mensen die veel dezelfde definitie in hetzelfde circuit hebben, voelen zich vaak meer verbonden met elkaar.

In deze blog vind je een beschrijving van de tribal ego kanalen. Geen idee wat dit betekent? Lees dan deze blog.

54-32: Kanaal van transformatie

Dit is het kanaal van transformatie omdat hier de drive zit om hard werk te transformeren in materieel succes. Er zit hier een diepe behoefte om materieel succesvol te zijn en je wilt hard werken voor de erkenning. Met dit kanaal ben je bereid om keihard te werken, harder dan anderen en om constant je waarde te bewijzen. De beloning die je hieruit haalt, is dat je constant een stap verder de ladder op gaat. Voor jou is materieel, spiritueel en/of business succes belangrijk. Je wordt constant gedreven om geld te verdienen en om het beter te doen. Dit verlangen om vooruit te komen, is wat de transformatie in de materiële wereld creëert.

44-26: Kanaal van overgave

Dit is de energie voor sales en het presenteren van ideeën. Het gaat hier veel over het verkopen van goede ideeën. Hier is het intuïtieve weten om een idee in vorm te brengen, intuïtief weet je wat er voor nodig is. Dit is een creatief kanaal en het creëert de materialen die de tribe kan helpen. Deze creativiteit werkt het beste wanneer je iets ouds verbeterd en daarmee iets nieuws brengt. Je kan met deze energie niet iets vanuit het niks beginnen of creëren. Het moet iets vervangen om echt succesvol te kunnen zijn. Je ziet wat anderen al hebben, wat niet goed genoeg is en wat dus beter kan. Aan jou de taak om hen te overtuigen dat wat ze hebben niet goed genoeg is.


19-49: Kanaal van synthese

Met dit kanaal ben je gevoelig voor je eigen behoefte en de behoefte van de mensen in je tribe (familie, vrienden, etc.). Van nature voel je iedereens wensen, behoeften en emoties aan en je weet precies hoe je anderen kan helpen en supporten. Dit maakt ook dat je medelevend en ondersteunend bent voor anderen. Familie, vrienden en het gevoel van samenzijn is belangrijk. Je bent altijd bereid om te werken aan jezelf, je relatie en familie. Ook omdat je als geen ander weet dat er werk voor nodig is om de familie bij elkaar te houden. Je kan dan ook heel hard werken aan relaties, zonder te weten wanneer het tijd is om even pauze te nemen.37-40: Kanaal van community

Voor dit kanaal is community, vriendschap en familie heel belangrijk. Ook overeenkomsten zijn belangrijk voor je. Jij weet hoe belangrijk het is om de juiste overeenkomsten te hebben ‘ik doe dit voor jou, dan doe jij dit voor mij’. Goede overeenkomsten zijn nodig voor de harmonie binnen een community en relaties. Uiteindelijk ben je op zoek naar een samenwerking die voor beide partijen gunstig zijn. Deze energie staat symbool aan de relaties in de community waarin iedereen elkaar helpt. Je bent echt een support voor je familie, vrienden en community en je wilt hen altijd helpen. Zolang het wel van twee kanten komt en je ook de mogelijkheid krijgt om te rusten en alleen te zijn.

21-45: Het geld kanaal

Wanneer je dit kanaal in je design hebt, is controle heel erg belangrijk. Omdat je hier te maken hebt met een manifestor kanaal, is het wel belangrijk om anderen te informeren voordat je controle neemt. Anders kom je veel weerstand tegen. Op het moment dat je volledig in controle bent, ben je gezond en sta je echt volledig in je kracht. Iemand met dit kanaal is echt hier om de materiële wereld volledig te omarmen en om geld te verdienen door het gebruiken van je wilskracht. Je kan genieten van geld verdienen. Het gaat hierbij niet eens zo zeer om het geld. Maar puur het feit dat je beloond wordt voor je inzet en dat je vervolgens de middelen hebt om te kunnen delen met de tribe. Wel heel belangrijk om te leren delegeren. Je bent hier niet om al het werk zelf te doen, maar juist om te leiden en in controle te zijn.

Hoe nu verder?

Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie.

In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook