Human Design circuitry
Human Design Circuitry

In Human Design heb je 36 kanalen en 64 poorten. Deze zijn met elkaar verbonden door circuitry. De circuits zijn als het ware de elektrische bedrading in een huis. Je hebt in een huis ook verschillende circuits, die bepaalde dingen met elkaar verbinden. 

De poorten en kanalen worden verbonden met elkaar door circuits, deze zorgen dat het een mooie infrastructuur van energie wordt. 

Inzicht in de thema’s van de circuits helpt je om de poorten en kanalen beter te begrijpen. 

Daarnaast hebben de circuits een grote rol op hoe we verbinden met anderen. Mensen die veel dezelfde definitie in hetzelfde circuit hebben, voelen zich vaak meer verbonden met elkaar. 

Er zijn 3 grote groepen circuits en iedere groep heeft twee twee subcircuits, daarnaast heb je nog de integratie kanalen, maar dit is geen circuit. 

  1. Individueel circuit, bestaat uit knowing- en centering circuit 
  2. Collectief circuit, bestaat uit abstract- en understanding circuit 
  3. Tribal circuit, bestaat uit ego- en defense circuit

Human Design circuitry

Individuele circuits

Het individuele circuit bestaat uit het knowing- en centering circuit. 

Het thema voor dit circuit is empowering. Iedere poort en kanaal in dit circuit brengt iets van empowering. 

Dit is energie die iets nieuws naar de wereld brengt, verandering en transformatie. De kracht van dit circuit zit hem in het brengen van nieuwe, innovatieve ideeën. Niet volgen hoe dingen altijd gedaan zijn, maar ons laten zien wat er nog meer mogelijk is.  

Je verandert de wereld door jezelf te zijn, niet erbij proberen te horen of je aan te passen naar anderen. Om echt gelukkig te zijn is het belangrijk om expressie te geven aan je uniekheid en altijd jezelf te zijn. 

Knowing circuit

(61-24, 43-23, 1-8, 2-14, 39-55, 12-22, 28-38, 57-20, 60-3) 

Brengen een verandering, nieuwe richting en evolutie. Door het op een andere manier te doen, empower je anderen om het ook anders te doen. Je bent hier niet om erbij te horen.  

Deze energie heeft een diep weten wat niet gebaseerd is op logica of perceptie, het gaat dieper, naar de echte waarheid van iets. 

Knowning Circuit

Centering circuit

(34-10 en 51-25) 

Trekt anderen in hun unieke expressie en individualiteit. Anderen empoweren om hun eigen pad te volgen. Door volledig jezelf te zijn, empower je anderen. 

Centering Circuit

Tribal circuits 

Het tribal circuit bestaat uit het ego- en defense circuit 

Het thema voor dit circuit is support en de energie is gefocust op community en familie. 

Deze energie gaat over het zorgen voor de tribe. Het is geen logische energie, maar gaat echt over het zorgen voor de community. De tribe bestaat uit mensen dicht bij je, zoals familie, vrienden, buren, etc. 

Hier is een verlangen om ergens bij te horen. Maar ook een gevoel van verantwoordelijkheid voor de mensen in de omgeving. 

Ego circuit

(32-54, 26-44, 19-49, 37-40, 21-45) 

Dit is de fundering van de community, een energie voor wetten, overeenkomsten en het managen van de resources. Hier is het belangrijk om waardering te krijgen voor het werk wat je doet en om een balans te vinden tussen werk en rust. 

Ego Circuit

Defense circuit

(59-6, 27-50)

De energie voor het creëren, beschermen en verzorgen van de community. 

Defense Circuit

Collectieve circuit

Het collectieve circuit bestaat uit het abstracte- en understanding circuit 

Het thema voor dit circuit is delen en collectief. Dit is een energie die niet alleen voor jou is, maar juist om te delen met anderen. 

Deze energie is gefocust op het grotere goed voor de hele mensheid. Het bevat logica en logische oplossingen die het collectief verder helpen (understanding circuit) en het delen van ervaringen (abstract circuit). 

Beide zijn belangrijk voor het begrijpen van onze ervaringen van het leven en het voorspellen van patronen. Het begrijpen van patronen helpt ons weer om de toekomst te voorspellen, wat ervoor zorgt dat wij als mensheid kunnen overleven. 

Understanding circuit

(63-4, 17-62, 7-31, 15-5, 9-52, 18-58 en 16-48)

Energie van logisch denken, herkennen en verbeteren van patronen en het testen van ideeën. Logica gaat over het begrijpen van patronen die zich over tijd herhalen. Hier zit een verlangen om patronen te begrijpen en vervolgens verbeteren. Door de behoefte aan het verbeteren van patronen help je het collectief vooruit in de toekomst. Deze energie is dan ook echt gefocust op de toekomst. 

Understanding Circuit

Abstract circuit

(64-47, 11-56, 13-33, 46-29, 42-53, 41-30, 35-36)

Energie van abstract denken. Hier zit de drang om door verschillende ervaringen te gaan en deze vervolgens te delen met anderen. Helderheid komt hier over tijd en het is belangrijk om eerst door de hele ervaring te gaan voordat je de wijsheid eruit kan halen. 

De uitkomst van een bepaalde ervaring is hier minder belangrijk dan de inzichten die eruit komen. Lessen worden hier dus geleerd uit het verleden, en deze energie is dan ook echt gefocust op het verleden. 

Abstract Circuit Human Design

Integratie kanalen

(20-10, 20-34, 57-34, 57-10) 

De integratie kanalen zijn geen circuit, maar hebben wel veel weg van het individuele circuit. Bij de integratie kanalen hebben we 4 centers die met elkaar verbonden zijn door 4 poorten en 6 kanalen kunnen vormen. 

Deze energie floreert wanneer ze echt hun eigen pad kunnen volgen. De kanalen kunnen egoïstisch zijn, omdat ze om zichzelf geven en gemaakt zijn om op zichzelf te staan. De kern van deze kanalen is voor onszelf kunnen zorgen. 

Intergratie Kanalen Humnan Design

Wat kan je hier zelf mee?

Het is waardevol om inzicht te hebben in welke circuits het meest aanwezig zijn in jouw design, omdat dit inzicht geeft in wat belangrijk is voor jou en hoe anderen jouw het beste kunnen supporten. 

Daarnaast geeft het je extra inzicht in de betekenis van de verschillende poorten en kanalen. Zo heb je bijvoorbeeld poort 18, die gefocust is op dingen perfectioneren (even heel kort gezegd). Deze poort zit in het collectieve circuit, wat betekent dat dit een energie is die gefocust mag zijn op het collectief, op het verbeteren en perfectioneren van het collectief. Maar vaak gebruiken deze mensen de energie op een manier die niet in alignement is en zijn ze constant op zoek naar dingen die niet goed zijn in zichzelf of anderen. 

Wanneer je weet dat dit een energie is die er is voor het collectief, kan je er op een andere manier mee omgaan. 

Gelijk zelf aan de slag?

In de persoonlijke handleiding wordt jouw hele design van A-Z uitgewerkt. Je gaat ontdekken wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. 

Je vindt een beschrijving over: jouw energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, profiel, gedefinieerde en ongedefinieerde centers, al jouw poorten en kanalen, variabelen en definitie. 

Hier vind je meer informatie over de handleiding.Over de schrijver
Vera Pepa
Door

Vera Pepa

op 12 Jul 2023

Zeer boeiend - dank je voor de geweldige blog met veel inzichten - maar vooral je energie die je er insteekt om het bemind te maken als je onbekend met de Human Design van de Jovian Archive. Nog heel veel succes met je consultancy.

Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook