Human Design inzichten als ondernemer
De impact van mijn ongedefinieerd ajna, hoofd en ego center op het ondernemen
11 juni 2024 

De impact van mijn ongedefinieerd ajna, hoofd en ego center op het ondernemen

Deze week verloor ik me weer even in mijn ongedefinieerde centers...

Dit voorbeeld uit mijn eigen Human Design experiment gaat jou ook zeker weten helpen, vooral als je net als ik een ongedefinieerd ajna, hoofd en/of ego center hebt.

Ik betrapte me vandaag op het feit dat ik in de not-self van mijn ongedefinieerd ajna center zit. Ja wel, ook ik zit nog regelmatig in de not-self. Het gaat er namelijk niet om dat je nooit in de not-self zit, het gaat erom dat je je er bewust van bent en er vervolgens iets mee doet.

Human Design wordt steeds populairder en steeds meer mensen delen er online over. Iedereen doet dit op haar eigen manier en dat is mooi. Er worden nieuwe methodes uitgevonden en er zijn allemaal fantastische manieren waarop mensen Human Design inzetten. Dat vind ik mooi én ik merk dat het mij soms volledig van mijn stuk brengt.

Zo zie ik Human Design echt als een tool. Een tool om jezelf beter te begrijpen en een leven te creëren op jouw voorwaarden. Voor mij mag het simpel en praktisch. Ik vind diepgang fijn, maar vind ook dat we soms te diepgaan. Dat het niet meer praktisch is.

Ook vind ik dat er naast Human Design nog heel veel verschillende andere tools zijn die mega waardevol zijn. Dat Human Design niet de do-all be-all is. Zelf heb ik namelijk ook heel veel verschillende dingen gedaan in mijn proces van persoonlijke ontwikkeling en ondernemen en is het in mijn ogen nooit één ding wat helpt maar een combinatie van dingen.

En nu komt het. Met mijn ongedefinieerd ajna center ben ik niet gemaakt om zeker te zijn. Wel iets wat ik graag wil. Word ik beïnvloed door de meningen, overtuigingen en standpunten van mijn omgeving. En heb ik vaak het gevoel dat ik zeker moet zijn.


Met mijn ongedefinieerde hoofd center neem ik inspiratie op vanuit mijn omgeving en kan ik daar helemaal enthousiast van worden en denken dat ik er iets mee moet (newsflash: das niet zo ;)).


En met mijn compleet open ego center heb ik sowieso constant het gevoel dat ik mezelf moet bewijzen, dat ik niet goed genoeg ben en dat ik meer moet kunnen en doen.

Deze combinatie zorgt ervoor dat ik soms even volledig uit het veld geblazen word als ik online mensen dingen zie aanbieden.

Ik ga opeens denken dat ik dit ook moet aanbieden (ongedefinieerd hoofd center), voel me opeens niet meer zeker in mijn eigen werkwijze en mijn perspectief op Human Design (ongedefinieerd ajna center) en heb het idee dat wat ik doe niet goed genoeg is en dat ik allemaal nieuwe dingen moet gaan leren en kunnen om bij te kunnen blijven (open ego center).

Hier ben ik me niet altijd direct van bewust he, bedoel ben ook maar mens. Dan heb ik dus inderdaad een paar dagen dat ik helemaal op zoek ga naar dingen die ik anders ga doen. Nieuwe cursussen, programma’s, boeken, etc. Terwijl ik juist mag wachten tot er dingen op mijn pad komen. Ik hoef helemaal niet te zoeken. Das helemaal niet wat werkt voor mij en waarschijnlijk zeg ik dan JA tegen allemaal dingen waar ik achteraf spijt van heb.

Heb sowieso een emotionele autoriteit, dus ik moet ook niet in het moment een keuze maken. Helemaal niet wanneer ik in zo’n fase zit van ‘help ik ben niet goed genoeg, wat ik doe is niet goed genoeg’. 

Ondertussen heb ik gelukkig best veel bewustzijn. Heb mezelf dan ook heel snel betrapt op waar ik mee bezig was. Het vergelijken met anderen, denken dat ik niet goed genoeg ben, nieuwe dingen willen leren om mezelf te bewijzen, nieuwe cursussen willen volgen om nog meer te leren, etc.

Journalen helpt bij mij hier heel erg voor, omdat ik dan eigenlijk gewoon een gesprek met mezelf voer op papier. Ik word me bewust van mijn denkpatronen en gedrag en kan er van een afstandje naar kijken.

Zodra ik me hier bewust van word, ga ik mijn eigen manier van denken in twijfel brengen. Ik stel mezelf kritische vragen, of ik laat anderen mij ja/nee vragen stellen.

Iets wat mij bijvoorbeeld helpt is dit aan een vriendin te vertellen met de vraag: kan jij mij eens wat gesloten vragen stellen, ik wil weten of ik inderdaad dit moet gaan leren. Vervolgens kan ik reageren vanuit mijn sacraal. 9/10 krijg ik dan een NEE. Waar mijn hoofd wel wat van vind he, die denkt ‘we moeten dat WEL doen, je moet wel zeker zijn, je hebt nieuwe inspiratie nodig, je moet jezelf bewijzen’. Maar dit zijn allemaal not-self stemmen van mijn ongedefinieerde centers en dat is dus niet de waarheid van wie ik ben en wat goed is voor mij.

Wat ik in dit geval ook heb gedaan is terug gegaan naar wat IK wil aanbieden. Waar IK in geloof. Waar IK goed in ben. Los laten wat iedereen om me heen doet en terug naar wat ik wil doen.

Ergens heb ik soms namelijk het gevoel dat ik alles voor iedereen moet zijn. Dat ik alles moet kunnen. Maar toen besefte ik me opeens dat ik óók met heel veel coaches heb gewerkt, die mij allemaal IETS brachten, maar niet ALLES.

Iedere keer wanneer ik werkte met een coach en ik liep ergens tegen aan waar zij mij niet mee konden helpen, ging ik op zoek naar iets wat mij dan wél kon helpen. Ik verwachte niet van mijn coach dat die mij met ALLES kon helpen. Waarom verwacht ik dit dan wel van mezelf? Waarom verwacht ik dan wel dat ik iedereen met ALLES moet kunnen helpen?

Hallo compleet open ego center.

Hallo lijn 5 die iedereen wilt fixen.

Dit bewustzijn is ZO fijn. Omdat ik mezelf nu dus de toestemming kan geven om te focussen op wat ik wel kan. Het heeft voor mij totaal geen zin om mijn hele aanbod om te gooien en me in 1001 dingen te verdiepen.

Zonder Human Design had ik waarschijnlijk wel helemaal vastgelopen. Was ik allemaal dingen gaan doen vanuit de verkeerde motivatie. Niet omdat het correct is voor mij, maar vanuit de angst dat ik niet goed genoeg ben of dat mijn perspectief niet klopt.

Iets wat mij sowieso helpt op dit soort momenten is mezelf een Instagram verbod geven voor een dag of paar dagen. Om even helemaal los te raken van wat iedereen doet en weer terug te komen bij mezelf.

Daarnaast ga ik kijken naar wat gedefinieerd is in mijn design. Dat is waar ik hiervoor ben. Dat is wat ik te brengen heb. Dat is waar ik mij op mag focussen.

En natuurlijk het volgen van mijn strategie en autoriteit. Daar vind ik uiteindelijk mijn waarheid. Mijn mind kan van alles en nog wat vinden, maar het is mijn autoriteit die weet wat juist is voor mij.


Persoonlijke Human Design handleiding

Wil je zelf aan de slag met Human Design? Dan is de persoonlijke handleiding een mooie stap. Een handleiding waarin jouw hele design wordt uitgewerkt, jouw persoonlijke handleiding waarin je ontdekt wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Niet langer doen wat moet, hoort of wat anderen van je verwachten, maar datgene wat jou de meest voldoening, rust, +/- 200 pagina's). Hier vind je meer informatie over de handleiding.

 

Over de schrijver
Sharon
Door

Sharon

op 16 Jun 2024

Ondernemer of niet, zo herkenbaar wat je hier beschrijft. Dank voor het delen van je innerlijke struggles en je manier van 'erop reflecteren'. Erg kwetsbaar en moedig 🫶🏼

Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook