7 manieren om Human Design in te zetten
7 manieren om Human Design in te zetten
16 augustus 2023 

7 manieren om Human Design in te zetten

Er zijn heel veel verschillende manieren om Human Design in te zetten. Soms wordt gedacht dat je per se readings moet geven, maar niks is minder waar! 

Voor jezelf

Allereerst is dit natuurlijk een tool voor jezelf, zodat je ontdek wie je werkelijk bent en wat jou uniek maakt. Human Design zorgt ervoor dat je kan floreren in je leven, relaties en carrière. Wanneer je leeft volgens je design, ga je meer flow ervaren in wat je doet en benut je jouw volle potentieel. Maar de ervaring leert dat je snel besmet wordt met het HD virus en het vervolgens ook op een van de volgende manieren wilt inzetten.  

Als tool wanneer je werkt met mensen

Het maakt in mijn ogen niet uit wat je doet, iedere dienstverlener kan gebruik maken van Human Design als tool. Wanneer je namelijk inzicht hebt in het design van je klant, weet je precies hoe je die persoon het best kan ondersteunen en wat hij/zij nodig heeft. 

In het opvoeden van kinderen

Je hoeft kinderen niet te vertellen wat hun design is, zij leven dit automatisch. Maar door conditionering raak je hiervan verwijderd. Daarom is het als ouder waardevol om inzicht te hebben in het design van je kind, omdat je op die manier weet hoe je jouw kind het best kan ondersteunen. Overigens is het beste wat je kan doen als ouder, leven volgens je eigen design.

In het bouwen van je bedrijf 

Er zijn mensen in de HD wereld die beweren dat je een chart voor je bedrijf moet uitdraaien. Ik geloof daar niet zo in. Uiteindelijk run jij jouw bedrijf, het is jouw energie. Door zelf in alignement te leven met je design, ga je een bedrijf bouwen wat in alignement is met jouw energie. Het geeft je de tools en handvatten die je kan gebruiken om dicht bij jezelf te blijven en het echt op jouw manier te doen. 

Werken met een team

Wanneer je werkt met mensen is het super waardevol om inzicht te hebben in hun design. Zo zie je precies wat hun krachten zijn, hoe je ze het beste kan supporten, wat je wel en niet van ze kan verwachten en waar je rekening mee mag houden.

Zo heb ik in mijn team 2 mensen met een 3 in hun profiel, dus ik houd er rekening mee dat dingen niet in een keer goed gaan altijd. Bij de MG zorg ik ervoor dat ik ja/nee vragen en check ik regelmatig in of ze nog energie krijgt van haar werk en er voldoening uit haalt. 

En bij de projector ben ik heel mindful in het geven van erkenning voor het werk wat ze doet + gebruik ik haar gedefinieerde hoofd als ik even geen inspiratie heb. 

Creëren van diepere verbinding en connecties 

In al je relaties kan je HD mooi inzetten, omdat het je mooi laat zien hoe je elkaar beïnvloed. Overigens laat HD je niet zien of een relatie wel/niet kan werken, maar hoe je de relaties die je hebt het beste kan aangaan (zowel romantisch als vriendschappelijk). 

Er zijn echt ongelofelijk veel manieren waarop je HD kan inzetten. Het belangrijkste is dat je áltijd begint bij jezelf. Zelf je design gaan leven en belichamen. Maar zoals ik al zei, je raakt vanzelf besmet met het HD-virus en dan wil je het ook inzetten voor anderen. 

Understanding Human Design LIVE!

In mijn signature programma Understanding Human Design leer je op een simpele, praktische en begrijpbare manier alles over Human Design.  Zodat je niet alleen ontdekt wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Maar zodat je het straks ook kan gaan inzetten als tool voor je klanten, familie en vrienden. 

In september start er weer een LIVE ronde, zodat je het niet alleen hoeft te doen maar samen met mij én een groep gelijkgestemden. In de maanden juli en augustus kan je met 500,- korting instappen. Je vindt hier meer informatie.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook