De Human Design collectief abstract kanalen
De Human Design collectief abstract kanalen
03 december 2023 

De Human Design collectief abstract kanalen

De Human Design collectief abstract kanalen 


In Human Design heb je 36 kanalen en 64 poorten. Deze zijn met elkaar verbonden door circuitry. De circuits zijn als het ware de elektrische bedrading in een huis. Je hebt in een huis ook verschillende circuits, die bepaalde dingen met elkaar verbinden. 


De poorten en kanalen worden verbonden met elkaar door circuits, deze zorgen dat het een mooie infrastructuur van energie wordt. 


Inzicht in de thema’s van de circuits helpt je om de poorten en kanalen beter te begrijpen. 


Daarnaast hebben de circuits een grote rol op hoe we verbinden met anderen. Mensen die veel dezelfde definitie in hetzelfde circuit hebben, voelen zich vaak meer verbonden met elkaar. 


In deze blog vind je een beschrijving van de collectief abstract kanalen. Geen idee wat dit betekent? Lees dan deze blog. 


64-47: Kanaal van abstractie 

Deze energie probeert het verleden te begrijpen om zo een betere toekomst te creëren. De energie werkt het beste in interactie met anderen en door het vertellen van verhalen. De abstracte mind is namelijk niet in staat om eigen problemen op te lossen. Wanneer je dat wel probeert leidt dit vaak alleen maar tot meer verwarring. Je mind kan inspirerend zijn voor anderen of verwarrend voor jezelf. De kunst is om je mind alleen te gebruiken voor het oplossen van dingen die niks met jou te maken hebben. Vaak zijn dit hele creatieve mensen. Mensen die de verwarring op het mentale niveau verwerken op nieuwe en creatieve manieren. Hier om iets nieuws te creëren uit iets ouds. De abstracte gedachten brengen kunst, filosofie en cultuur de wereld in. 


11-56: Kanaal van nieuwsgierigheid 

Dit is het design van de Zoeker, door je nieuwsgierigheid ben je constant op zoek naar nieuwe dingen. Maar het is belangrijk om te beseffen dat er niks is om te vinden. Het gaat namelijk niet om het bereiken van iets, maar om de ervaring. In dit kanaal vind je onze storytellers, onderwijzers en filosofen. Met dit kanaal ben je hier om te onderwijzen vanuit je ervaringen en ontdekkingen. Het gaat dus niet over het creëren van ervaringen, dit kanaal zit namelijk in de mind, maar om het delen van ervaringen. Je leert anderen iets door middel van het delen van jouw ervaringen in de vorm van een verhaal. In dit kanaal zit echt een talent voor storytelling. 


41-30: Kanaal van erkenning 

Dit is de energie van de grote dromers, mensen die nieuwe verhalen, ervaringen en avontuur brengen in de wereld. Iemand met een grote verbeeldingskracht en een diep verlangen om alles in het leven aan te gaan. In de hoogste expressie is dit een heel creatief, gepassioneerd en innovatief kanaal. Met deze energie inspireer je ook fantasie in anderen. Je wakkert het vuur in hen aan met jouw eigen intensiteit. Aan de andere kant kan deze energie ook chaos creëren, door constant in nieuwe ervaringen te springen.


36-35: Kanaal van Veranderlijkheid

Met dit kanaal ben je altijd op zoek naar nieuwe ervaringen. Deze energie heeft alles geprobeerd, heeft iedere ervaring gehad en is capabel. Je verlangt naar nieuwe ervaringen en wilt graag verkennen, verandering creëren en nieuwe wegen inslaan. Er is een diep verlangen naar ervaringen, maar zodra de ervaring klaar is, moet er ook gelijk weer een nieuwe ervaring zijn. Dit is echt de energie van ‘ik doe het een keer, ga de hele ervaring door, haal er de nodige lessen uit en laat het vervolgens achter me om door te gaan naar een nieuwe ervaring’. 


53-42: Kanaal van rijping 

 Alles in het leven van iemand met dit kanaal, heeft een begin – midden – einde. Het is een cyclische energie en onderdeel van je proces is om ergens aan te beginnen en dit ook af te maken. Er is hier een drang om af te maken waar je aan begint. Als je nu terugkijkt op je leven, zal je waarschijnlijk zien dat alles in bepaalde cycli gaat. Sommige cycli zijn kort en duren misschien een paar uren of dagen. Maar andere cycli zijn langer en duren maanden of zelfs jaren. Hoe kort of lang de cycli ook zijn, je zal zien dat alles een begin – midden – einde heeft. 


29-46: Kanaal van ontdekking 

Dit is het design van iemand die slaagt waar anderen falen. Want zodra je dingen op de juiste manier aangaat, heb je hier een ongekend commitment. Maar wanneer je dingen niet op de juiste manier aan gaat en vanuit je mind keuzes maakt, is dit het design van iemand die faalt waar anderen slagen. Voor het aangaan van ervaringen is het belangrijk om je strategie en autoriteit te volgen. Alleen vanuit response kan je een ervaring aangaan. Wanneer je dit doet heb je het commitment wat ervoor nodig is om de cycle helemaal af te ronden. Alleen wanneer je ja zegt tegen de juiste dingen kan je door de hele ervaring heen gaan. Op die manier ga je het maximale eruit halen. Ga je niet op juiste manier nieuwe ervaringen aan, is het je lichaam die eronder lijdt. 13-33: Kanaal van de getuige 

Dit kanaal is een kanaal van herinneren en reflecteren, het is een hele verzameling van herinneringen. Poort 13 luistert en krijgt alles te horen en vervolgens gaat poort 33 reflecteren en de lessen en wijsheid delen. Daar zit ook gelijk de kracht van dit kanaal. Je verzamelt verhalen, geheimen en herinneringen. Wanneer je alles verzameld hebt, trek je je terug om de lessen eruit te halen en deze te delen. Het terugtrekken is belangrijk, want het organiseren van informatie heeft tijd nodig.Het doel van het delen van die verhalen, is om het collectief zo in een nieuwe richting te bewegen. Je hebt met dit kanaal namelijk alle wijsheid van het verleden en kans ons precies vertellen wat wel en niet werkt. Dit is echt een storyteller kanaal en je deelt de ervaring op zo’n manier zodat anderen hier weer van kunnen leren. 

 Hoe nu verder? 


Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie. 


In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding. 
Over de schrijver
Rilana
Door

Rilana

op 24 Jan 2024

Ik ben me aan het verdiepen in de kanalen, en ik heb veel aan jouw website. Heel fijn. Maar op deze pagina ontbreekt informatie. de uitleg van de collectief abstracte kanalen. Heeft u die info wel? zo wel kunt u die als nog uploaden of toe mailen?

Robin Veldema
Door

Robin Veldema

op 26 Jan 2024

Ja, ik wou precies hetzelfde opmerken. Juist ook omdat mijn chart de meeste activaties in dit circuit heeft. Verder props voor de duidelijkheid van de blog.. waarbij velen nogal eens wat steekjes laten vallen. grt, Robin 6/2 emo M/G QR

Marjolijn
Door

Marjolijn

op 24 Apr 2024

Ik sluit me aan bij de vraag hierboven. Heb je de collectieve kanalen ook beschreven Nikki? Jouw uitleg is echt superduidelijk! Marjolijn (mental projector 1/3 ... dus lekker aan het onderzoeken)

Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook