Definitie in Human Design

Definitie laat zien hoe de gedefinieerde centers met elkaar verbonden zijn. Het geeft je daardoor inzicht in hoe de energie in jouw design stroomt. Bij sommige mensen stroomt het in een flow en bij anderen zie je verschillende losse eilanden die niet met elkaar verbonden zijn.

 Er zijn 5 soorten definitie

  • Geen definitie 1% (de reflectors)
  • Single definitie 41% (alle centers met elkaar verbonden)
  • Split definitie 46% (twee eilanden van gedefinieerde centers die niet verbonden zijn)
  •  Triple split definitie 11% ((drie eilanden van gedefinieerde centers die niet verbonden Quadruple split definition 1% (vier eilanden van gedefinieerde centers die niet verbonden zijn)

Wanneer niet alle centers in je design aan elkaar verbonden zijn, is de samenwerking lastiger. Het gaat dan langzamer, omdat je afhankelijk bent van anderen om je split te definiëren (split zijn de verschillende eilanden die je hebt). Het kan zijn dat je twee, drie of zelfs vier losse groepen hebt die met elkaar communiceren, maar de communicatie tussen die groepen is niet consistent.

Definitie in Human Design

Single definitie

Met een single definitie zijn al de gedefinieerde centers met elkaar verbonden, waardoor er een constante flow aan energie is door het design. De gedefinieerde centers staan allemaal in verbinding met elkaar en kunnen samen communiceren.

De verbinding van alle centers met elkaar, zorgt voor een gevoel van heelheid. Dit zijn mensen die niet per se anderen nodig hebben om zich compleet te voelen. Ook het verwerken van informatie en het maken van keuzes gaat sneller en makkelijker.

Split definitie

Met een split definitie heb je twee verschillende delen in je design die niet met elkaar verbonden zijn. Het voelt alsof er twee delen in je zitten die niet met elkaar communiceren. Hierdoor verwerk je informatie het beste wanneer je met anderen samen bent. Met een split ben je hier om te leren over samenwerken.

Hier komt het gevoel vandaan om te willen verbinden met anderen. Omdat je het gevoel hebt iets nodig te hebben, iets wat je zelf niet hebt en alleen vindt in de verbinding met anderen. Zonder anderen kan je een gevoel van incompleetheid ervaren.

Het is niet nodig om op zoek te gaan naar de bridges, door het volgen van je strategie en autoriteit trek je vanzelf de juiste mensen aan die de split verbinden.

Triple split definitie

Met een triple split definitie heb je drie verschillende delen in je design die niet met elkaar verbonden zijn. Het voelt alsof er drie delen in je zitten die niet met elkaar communiceren en allemaal een andere agenda hebben.

Voor een triple split is het heel belangrijk om in het collectieve aura te zijn. In een omgeving waar verschillende mensen samen komen. Dit zorgt er namelijk voor dat ze op verschillende manieren alle informatie kunnen verwerken. Isolatie is echt een no-go met deze definitie.

Ook is het belangrijk om de tijd te nemen voor het maken van een keuze, omdat er drie delen aanwezig zijn.

Quadruple split definitie

Met een quadruple split heb je vier verschillende delen in je design die niet met elkaar verbonden zijn. Het voelt alsof er vier delen in je zitten die niet met elkaar communiceren en allemaal een andere agenda hebben.Deze definitie is net zo zeldzaam als een reflector. Het betekent dat je minimaal 8 centers gedefinieerd hebt.

Belangrijk om verschillende mensen om je heen te hebben, zodat de verschillende delen verbonden worden. Je wilt niet vast komen te zitten in één verbinding met één persoon, omdat je dan alle andere mogelijkheden mist die er ook voor je zijn.

Hier hoef je overigens ook niet over na te denken. Wanneer je jouw strategie en autoriteit volgt, trek je altijd de juiste mensen aan.

Daarnaast heb je ook veel tijd en ruimte nodig om informatie te verwerken en keuzes te maken.

Persoonlijke Human Design handleiding

In de persoonlijke handleiding wordt jouw hele design van A-Z uitgewerkt. Je gaat ontdekken wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden.

Je vindt een beschrijving over: jouw energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, profiel, gedefinieerde en ongedefinieerde centers, al jouw poorten en kanalen, variabelen en definitie.

Hier vind je meer informatie over de handleiding.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook