Dingen die ik anders ben gaan doen in mijn bedrijf sinds ik werk met Human Design
Dingen die ik anders ben gaan doen in mijn bedrijf sinds ik werk met Human Design
26 juli 2023 

Dingen die ik anders ben gaan doen in mijn bedrijf sinds ik werk met Human Design

Sinds ik werk met Human Design is ook mijn manier van ondernemen veranderd.

Side note: ik werk NIET met een design voor mijn bedrijf. Daar geloof ik persoonlijk niet in.

Ik geloof erin dat ik de energie ben achter mijn bedrijf en dat het dus belangrijk is om zelf in alignement te leven met mijn design.

In mijn ogen is Human Design dan ook een onmisbare tool als ondernemer. Het zorgt er namelijk voor dat je echt kan ondernemen op jouw manier. Er zijn namelijk 1001 meningen in ondernemersland en iedereen heeft wel een andere ‘bewezen strategie’. Maar het belangrijkste is dat het klopt bij jou en dat jij erachter staat, dan kan alles werken.

Betekent voor mij overigens niet dat je alle strategie links laat leggen. In mijn ogen gaat het om de juiste balans van strategie en energie.

Goed, de dingen die ik anders ben gaan!

Niet initiëren maar reageren

Hier had ik het meest moeite mee. Iets wat ik in het begin ook niet deed. Ik was zo gewend om altijd te initiëren. Maar sinds ik dit niet meer doe, stroomt het meer. En ja, ik ben ook mens, ik ben enthousiast over mijn werk én ik heb 1001 ideeën, dus tuurlijk initieer ik nog weleens. Spring ik ergens vol enthousiasme in omdat mijn hoofd het een goed idee vindt. Maar ik merk ook direct verschil. Wanneer ik reageer is het hele proces zo moeiteloos, terwijl de dingen die ik initieer echt zwaar voelen.

Wachten op mijn emotionele autoriteit

Ik heb de tijd nodig voor het maken van keuzes, maar ben ook queen impulsieve beslissingen. Zo heb ik mijn branding in 6 maanden tijd volgens mij al 5x veranderd omdat ik iedere keer vol enthousiasme (in het moment) besloot dingen te veranderen. Ondertussen heeft mijn team geleerd dat ze me even op de rem moeten trappen soms en krijg ik regelmatig te horen ‘Oké goed idee Nik, maar laten we er later nog een keer naar kijken’.

Hoe ik werk met mijn team

Sinds een jaar werk ik met een team en dat is echt een gigantisch leerproces. Maar door inzicht te hebben in hun design én mijn design, gaat dit heel soepel. Ik weet wat zij nodig hebben van mij en andersom ook. Zo weten ze ondertussen dat ik ja/nee vragen nodig heb en wanneer iets een nee is krijg ik ook nooit de vraag ‘waarom dan niet?’.  Daarnaast weet ik precies wat ik wel en niet kan verwachten van ze en hoe ik ze kan ondersteunen.

Andere manier van werken

Toen ik begon als ondernemer heb ik 100 verschillende manieren geprobeerd om effectiever en efficiënter te werken. Vol enthousiasme begon ik weer aan een nieuwe methode, om een week later weer de handdoek in de ring te gooien. Nu werk ik op een andere manier. Ik heb een lijst met alle dingen die ik gedaan wil hebben in een bepaalde periode. In plaats van bedenken met mijn hoofd wat ik op een dag doe, kijk ik daar die lijst, om vervolgens te voelen waar mijn sacraal van aangaat.

Niet door de frustratie heen werken

Voor Human Design kon ik echt heel gefrustreerd zijn tijdens het werken. Ik had het idee dat ik daar gewoon door heen moest gaan. Nu weet ik dat dit een teken is dat ik niet op het juiste pad zit. Wanneer ik echt tegen een berg frustratie aanloop in wat ik doe, stop ik en kijk ik wat er niet klopt. Ik weet namelijk dat mijn werk beter en sneller gaat wanneer ik niet vanuit frustratie werk.

Rekening houden met mijn plateau

Als generator ben ik hier om ergens goed in te worden, maar dit gaat in een stapsgewijs proces. Tijdens dit proces kom ik op plateaus terecht. Voorheen kon ik dan heel snel ontmoedigd raken, ik groeide dan namelijk heel snel maar vervolgens leek alles opeens stil te staan.

Nu zie ik dit als een mooi van moment van rust en reflectie. Ik erken dat ik heel hard gegroeid ben en dat het nu tijd is om even rustig aan te doen, tot er weer iets komt waar ik op kan reageren. Niet altijd makkelijk, want die plateaus kunnen echt wel lastig zijn, maar het is bevrijdend om te weten dat er altijd weer iets komt om op te reageren.

Er zijn nog wel meer dingen die ik anders ben gaan doen, maar ik ben ook heel benieuwd, wat ben jij anders gaan doen sinds je inzicht hebt in Human Design? Laat het me weten in een reactie!

Persoonlijke Human Design handleiding

Wil je zelf aan de slag met je eigen design? In de persoonlijke handleiding wordt jouw hele design van A-Z uitgewerkt. Je gaat ontdekken wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden.

Je vindt een beschrijving over: jouw energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, profiel, gedefinieerde en ongedefinieerde centers, al jouw poorten en kanalen, variabelen en definitie. Hier vind je meer informatie over de handleiding


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook