Wat is het verschil tussen wachten & reageren en wachten op een uitnodiging?
Wat is het verschil tussen wachten & reageren en wachten op een uitnodiging?
02 augustus 2023 

Wat is het verschil tussen wachten & reageren en wachten op een uitnodiging?

Deze vraag krijg ik regelmatig en ik snap de verwarring. Beide lijken namelijk erg op elkaar, maar toch is er een heel groot verschil. Eerst even terug naar de basis

 Wachten en reageren is de strategie van (manifesting) generators. Heel simpel betekent dit dat je niet initieert, maar wacht tot er dingen op je pad komen waar je op reageert. Het reageren gaat vanuit je sacraal center. 

 Wachten op erkenning en een uitnodiging is de strategie van een projector. Het betekent dat je wacht met het delen van je unieke perspectief, inzichten en wijsheid totdat je erkend en uitgenodigd wordt. 

Sowieso is het goed om te beseffen dat (manifesting) generators overal op kunnen reageren. Je kan naar buiten kijken en opeens voelen dat je naar buiten wilt. Vervolgens loop je buiten, zie je een gezellig cafeetje en word je daar naar toe getrokken. Om vervolgens naar de menu kaart te kijken en te reageren op een heerlijke sandwich. Er is áltijd iets om op te reageren. 

Het wachten op erkenning en een uitnodiging is veel specifieker. Hier gaat het namelijk over het erkennen van de projector voor haar unieke kennis, wijsheid, inzicht, kwaliteiten, etc. Om vervolgens een uitnodiging te geven om dit te delen. 

 Bij (manifesting) generators gaat het ook om van moment to moment te reageren. Niet alleen voor grote keuzes, maar ook de kleine dingen. Wat je gaat eten, welke kleding je draagt, waar je heen gaat, etc. Voor alles kan je jouw sacrale reactie volgen.

Projector wachten alleen op een uitnodiging voor grote dingen: werk, relaties en waar te wonen. Je hebt bijvoorbeeld geen uitnodiging nodig om te ontbijten ;). 

 En als laatste, (manifesting) generators zijn energy-beings, projectors zijn non-energybeings. Als (manifesting) generator komt de energie vanuit je sacraal, deze gaat aanstaan wanneer je wacht en reageert. Dit kan, zoals je net las, op alles zijn. Je bent hierbij niet per se afhankelijk van anderen. Als projector ben je wel afhankelijk van anderen voor energie. Daarom is de juiste uitnodiging ook heel belangrijk, omdat dit je de energie geeft die je nodig hebt .

Persoonlijke Human Design handleiding

Wil je zelf aan de slag met je eigen design? In de persoonlijke handleiding wordt jouw hele design van A-Z uitgewerkt. Je gaat ontdekken wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden.

Je vindt een beschrijving over: jouw energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, profiel, gedefinieerde en ongedefinieerde centers, al jouw poorten en kanalen, variabelen en definitie. Hier vind je meer informatie over de handleiding.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook