De Human Design collectief logica kanalen
De Human Design collectief logica kanalen
01 december 2023 

De Human Design collectief logica kanalen

In Human Design heb je 36 kanalen en 64 poorten. Deze zijn met elkaar verbonden door circuitry. De circuits zijn als het ware de elektrische bedrading in een huis. Je hebt in een huis ook verschillende circuits, die bepaalde dingen met elkaar verbinden.

De poorten en kanalen worden verbonden met elkaar door circuits, deze zorgen dat het een mooie infrastructuur van energie wordt.

Inzicht in de thema’s van de circuits helpt je om de poorten en kanalen beter te begrijpen.

Daarnaast hebben de circuits een grote rol op hoe we verbinden met anderen. Mensen die veel dezelfde definitie in hetzelfde circuit hebben, voelen zich vaak meer verbonden met elkaar.

In deze blog vind je een beschrijving van de collectief logica kanalen. Geen idee wat dit betekent? Lees dan deze blog.

63-4: Kanaal van logica

Met dit kanaal heb je een actief, logisch en twijfelende mind. Jouw twijfelende mind is constant patronen aan het filteren om te zien of ze consistent zijn of niet. Patronen die niet logisch zijn, resulteren in een vraag en die vraag creëert de druk voor een antwoord. Het is jouw superkracht om direct met een antwoord te komen op de vraag. Je kan daarom ook heel goed de problemen van anderen oplossen. Wanneer je dit kanaal hebt, ben je altijd gefocust op de toekomst. Gebruik je mind om de patronen te herkennen in het collectief, om zo de toekomst te voorspellen.  Ga je mind niet gebruiken om je constant zorgen te maken over je eigen toekomst.17-62: Kanaal van acceptatie

Hier heb je een mind die constant bezig is met het organiseren van details in je eigen mentale systeem. Wanneer nieuwe informatie binnenkomt, moet dit logisch georganiseerd en geïntegreerd worden, zodat het in je perspectief past.  De aanpak die je hebt is praktisch en logisch en je kan je meningen onderbouwen met feiten en details. Je weet wat waar is, wat niet waar is en waarom dit zo is. Je talent is dat je dingen logisch kan organiseren, zoals informatie, evenementen en projecten. Ook kun je (complexe) informatie uitleggen op een manier waarop anderen het begrijpen.


58-18: Kanaal van oordeel

Met dit kanaal zie je wat niet werkt en wat anders kan. Alle patronen die niet werken, ben je constant aan het uitdagen, om ze vervolgens te perfectioneren. Je ziet welke patronen ons niet dienen en wilt hier verandering in brengen. Over alle dingen die het collectief weghouden van plezier, vreugde en vitaliteit, heb je een oordeel. Uiteindelijk wil je er namelijk voor zorgen dat iedereen voldoening vindt in de geperfectioneerde patronen.

Wat belangrijk is met deze energie, is dat je het niet op een persoonlijk niveau inzet. Je wilt je niet focussen op patronen in jezelf, familie, vrienden of relaties. Het is collectieve energie en bedoeld om te focussen op de patronen en systemen in het collectief.

48-16: Kanaal van talent

Met dit kanaal heb je het potentieel voor meesterschap en je kan erg getalenteerd zijn. Het potentieel voor meesterschap komt omdat hier het enthousiasme zit wat nodig is om ergens echt goed in te worden. Om ergens namelijk echt goed in te worden is het nodig om het proces constant te herhalen. Het is dus wel zo dat je echt moet werken aan dit talent. Je mag ontdekken wat dit talent is en vervolgens al je energie en tijd daarin stoppen.Omdat dit een projector kanaal is, moet je erkend en uitgenodigd worden om je talent met anderen te delen. Ook mag je de resources ontvangen die nodig zijn om verder te kunnen perfectioneren wat je doet.


52-9: Kanaal van concentratie

In dit kanaal zit de energie van focus en concentratie. Het is de energie om ergens diep in te duiken, om het patroon te zien en de feiten en details te krijgen. In alles wat je doet breng je een focus en vastberadenheid. Je kan in de meest chaotische projecten helderheid en focus brengen. Want hoewel je je goed kan concentreren en focussen op de kleine details, kan je ook goed het grotere geheel overzien. Dit is een generator kanaal, wat betekent dat hier het thema van reageren speelt. Met dit kanaal reageer je op dingen waarop je je kan concentreren en focussen. Een ja betekent dus dat het iets is waar je je op kan concentreren en focussen.

5-15: Kanaal van ritme

Je hebt een vast patroon en ritme en moet dingen echt op je eigen tempo doen. Het werkt niet om mee te willen rennen met de timing van de samenleving. Je sacraal bepaalt jouw ritme en flow. Door je sacraal te volgen ben je altijd in flow.  Maar wanneer je niet leeft volgens je design, haal je alles en iedereen uit de flow, inclusief jezelf.  Dit kan misschien wat restrictief voelen, want dingen moeten echt op jouw manier gaan. Als je dit kanaal hebt, ben je magnetisch en invloedrijk. Wanneer iemand in je aura stapt, gaan ze automatisch mee in jouw natuurlijke flow. Je helpt mensen uiteindelijk om ook terug te komen in hun eigen, natuurlijke flow.


7-31: Kanaal van de alpha

Met dit kanaal ben je een geboren leider en een van nature invloedrijk persoon. Je straalt een bepaalde autoriteit en invloedrijke energie uit. Dit is democratisch leiderschap, wat betekent dat je gekozen moet worden om te leiden. Jij kan niet zeggen ‘ik ben de leider, volg mij’. Je moet wachten op anderen die aan je vragen of jij ze wilt leiden. Wanneer je gevraagd wordt om te leiden, volgt iedereen je. Jij leidt ons de toekomst in. Je begrijpt patronen en trends en kan dit op zo’n manier uitleggen dat iedereen het begrijpt.


Hoe nu verder?

Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie.

In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook