De Human Design individueel knowing kanalen
Human design
Nikki Willemse
Human design
12/02/2023
6 min
0

De Human Design individueel knowing kanalen

12/02/2023
6 min
0

In Human Design heb je 36 kanalen en 64 poorten. Deze zijn met elkaar verbonden door circuitry. De circuits zijn als het ware de elektrische bedrading in een huis. Je hebt in een huis ook verschillende circuits, die bepaalde dingen met elkaar verbinden.

De poorten en kanalen worden verbonden met elkaar door circuits, deze zorgen dat het een mooie infrastructuur van energie wordt.

Inzicht in de thema’s van de circuits helpt je om de poorten en kanalen beter te begrijpen.

Daarnaast hebben de circuits een grote rol op hoe we verbinden met anderen. Mensen die veel dezelfde definitie in hetzelfde circuit hebben, voelen zich vaak meer verbonden met elkaar.

In deze blog vind je een beschrijving van de individueel knowing kanalen. Geen idee wat dit betekent? Lees dan deze blog.

61-24: Kanaal van bewustzijn

Met deze energie weet je dingen, zonder dat je weet hoe. Je mind is gemaakt  om anderen te inspireren met je unieke kennis, inzichten en wijsheid. Om ons de mogelijkheid te geven het leven in een compleet nieuwe manier te zien. Deze verandering in manier van denken, breng je alleen wanneer de uitnodiging er is. We hebben hier tenslotte te maken met projector energie. Maar met dit kanaal kan je jezelf ook helemaal gek maken. Omdat er constant een druk is om dingen te weten en om antwoorden te hebben. Belangrijk om hier in je achterhoofd te houden dat je niet alles hoeft te weten.

43-23: Kanaal van structureren

Dit kanaal is hier om een impact te hebben op de manier waarop anderen dingen zien. Je kan de manier waarop we denken over dingen compleet veranderen en op deze manier quantum leaps brengen.Het is een empowerend kanaal, omdat je altijd vol unieke inzichten en aha-momenten zit. Je weet gewoon dingen, zonder dat je weet hoe je daarop komt. Wanneer je wacht op de juiste timing en uitnodiging om te spreken, word je gezien als een genius. Maar wanneer je zomaar al jouw inzichten aan het delen bent, zien mensen je als een freak.

38-28: Kanaal van de strijder

Dit kanaal gaat over de strijd om betekenis en een doel te vinden in het leven. Maar ook om betekenis te vinden in de strijd van het leven. Volgens jou is er meer in het leven dan overleven en je zet alles op alles om te ontdekken wat dit is. Alles wat jouw leven zin geeft, ga je aan, hoe moeilijk dit soms ook is. Er zit een druk om je individuele integriteit te bewaren en om je te verzetten tegen de dingen die je van je ware zelf weghouden. Het is  belangrijk om je eigen pad te bewandelen, niet te luisteren naar anderen en om ondanks alle tegenslagen te blijven vechten voor waar je in gelooft.

57-20: Kanaal van de brainwave

Dit kanaal heeft een sterk intuïtief bewustzijn in het nu. Met dit kanaal kan je heel snel handelen en schakelen. Je voelt aan wat er gaat gebeuren in het moment en kan op basis daarvan keuzes maken. Het is essentieel om diep verbonden te zijn met je lichaam en het huidige moment. Zo weet je namelijk van moment tot moment precies wat je mag doen. Intuïtief voel je aan wat wel en niet te doen. Je voelt wat de waarheid is en wat niet. Het is heel belangrijk om echt te vertrouwen op je intuïtie, zonder erover na te denken of constant te willen reflecteren.

39-55: Kanaal van emoting, humeurigheid

Dit kanaal is een diepe emotionele, creatieve energie. De emoties in dit kanaal kunnen vrij neutraal zijn, maar met diepe ups en downs. Het belangrijkste voor dit kanaal is leren omgaan met je moodswings. Met dit kanaal ben je provocerend in de dingen die je doet en die je zegt. Het doel van dit provoceren en uitdagen, is om anderen te helpen naar bewustzijn, spirit en overvloed. Om weer te vertrouwen in het universum en een kracht die groter is dan ons. En om mensen weer bewust te maken van de overvloed die er altijd is, in plaats van constant blijven hangen in tekorten.

22-12: Kanaal van openheid

Je kan goed luisteren en horen wat er écht gezegd wordt. Ook kan je jouw sociale vaardigheden gebruiken om de aandacht te krijgen van mensen en creëren jouw zorgvuldig gekozen worden een verandering in het leven van anderen. Het is dan ook belangrijk om je stem te gebruiken, dit is je gave. Je kan jezelf op een manier uitdrukken die mutatie brengt naar anderen. Vaak drukken deze mensen zich uit door middel van muziek, literatuur, gedichten of andere creatieve dingen. Mensen voelen zich prettig in jouw aura en krijgen de mogelijkheid om expressie te geven aan hun emoties. Wel is het belangrijk om alleen dingen te doen wanneer je in de mood bent.

60-3: Kanaal van mutatie

Met dit kanaal ga je van chaos naar order. Je voelt de druk om innovatie en vernieuwing te brengen. Op het moment dat er niks lijkt te gebeuren, creëert dit melancholie. Er is hier een verbinding met het sacraal center, wanneer je met dit kanaal reageert op dingen, reageer je op dingen die verandering brengen, of niet. Wanneer je ergens een ja bij voelt, betekent dit dat er op wat voor manier dan ook, verandering zal plaatsvinden. Voel je ergens een nee bij, betekent het dat er geen verandering is in het gene waar je op reageert. Je hebt het potentieel voor verandering, maar alleen wanneer je kan omgaan met beperkingen en de verwarring die er is wanneer je net iets nieuws begint.

14-2: Kanaal van de sleutelbewaarder

Het juiste pad ontvouwt zich wanneer je reageert op het leven. Wanneer je met dit kanaal ergens met een ja op reageert, zeg je ik zit op mijn pad. Hoewel je het gevoel hebt dat je op het juiste pad zit, weet je niet per se waar dit pad dan heen gaat en hoe je er gaat komen. Dat is ook het geheim van dit kanaal, richting gaat niet over weten hoe je er komt en wat het precies is. Het is van moment tot moment je sacrale reactie volgen en vertrouwen. Belangrijk om een verscheidenheid aan verschillende kansen te krijgen, om zo te ontdekken wat de voor jou juiste richting is. Dit is ook hoe je anderen weer inspireert. Hoewel dit kanaal niet per se gaat over materieel succes, is het wel een kanaal wat heel succesvol kan zijn op materieel gebied.

1-8: Kanaal van inspiratie/ creatief rolmodel

Met dit kanaal heb je een impact op de wereld door volledig jezelf te zijn en door expressie te geven aan je creativiteit.  De impact die je hebt komt niet door wat je doet, maar door het voorbeeld te zijn, vandaar ook de naam creatief rolmodel. Wanneer je dit doet, kan je het perspectief van anderen veranderen. Je inspireert hen om een nieuwe richting in te gaan en om ook hun eigen uniekheid op een creatieve manier uit te drukken. Het is belangrijk dat je volledig jezelf kan zijn, zonder dat je beïnvloed wordt door anderen. Wanneer je dit doet, straal je een uniekheid uit die de aandacht trekt.

Hoe nu verder?

Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie.

In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding.


Reacties
Categorieën