De Human Design tribal defense kanalen
De Human Design tribal defense kanalen
13 december 2023 

De Human Design tribal defense kanalen

In Human Design heb je 36 kanalen en 64 poorten. Deze zijn met elkaar verbonden door circuitry. De circuits zijn als het ware de elektrische bedrading in een huis. Je hebt in een huis ook verschillende circuits, die bepaalde dingen met elkaar verbinden. 

De poorten en kanalen worden verbonden met elkaar door circuits, deze zorgen dat het een mooie infrastructuur van energie wordt. 

Inzicht in de thema’s van de circuits helpt je om de poorten en kanalen beter te begrijpen. 

Daarnaast hebben de circuits een grote rol op hoe we verbinden met anderen. Mensen die veel dezelfde definitie in hetzelfde circuit hebben, voelen zich vaak meer verbonden met elkaar. 

In deze blog vind je een beschrijving van de tribal defense kanalen. Geen idee wat dit betekent? Lees dan deze blog. 

59-6: Kanaal van voortplanting

Dit is een creatief kanaal, er is eigenlijk niks creatiever dan dit kanaal. Omdat hier de mogelijkheid zit om het leven te creëren. Het gevolg van seksualiteit kan namelijk nieuw leven zijn. Met dit kanaal heb je een krachtig en penetrerend aura waardoor je met veel mensen snel intiem kan zijn. Omdat je makkelijk door het aura van anderen heen breekt, maak je de weg vrij voor intimiteit en vruchtbaarheid in ieder creatief project. Hoewel dit het kanaal van Voortplanting is, gaat het niet per se om het krijgen van kinderen. Het kan ook gaan over nieuwe projecten, ideeën en concepten. Je hebt het potentieel om diepe relaties te creëren die vruchtbaar zijn op wat voor manier dan ook.

27-50: Kanaal van behoud

Dit is de energie om te zorgen voor anderen. Als je dit kanaal hebt, voelen mensen zich vaak direct top hun gemak bij jou en vertrouwen ze je. Ze voelen zich vertrouwd en veilig in jouw omgeving. Ze komen naar je toe voor steun, bescherming en zorg. Je mag met deze energie leren om niet te veel verantwoordelijkheid op je te nemen. Daarom is het essentieel om je strategie en autoriteit te volgen wanneer je bepaalt of je bepaalde verantwoordelijkheden op je neemt. Om goed voor anderen te zorgen, is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt. Je kan alleen aan anderen geven, wanneer je eigen beker overstroomt.

Hoe nu verder? 

Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie. 

In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook