Poorten in het Ajna center

In Human Design zijn 64 poorten, iedere poort is een bepaalde karaktereigenschap. Ik heb hier een uitgebreide blog over wat de 64 poorten en 36 kanalen precies zijn. 

In deze blog gaan we kijken naar de poorten in het ajna center. Het ajna center is het center voor meningen, perspectieven, conclusies en overtuigingen. Maar ook voor concreet nadenken, analyseren, concepten, opslaan en verwerken van informatie. In deze blog vind je meer informatie over het ajna center. 


Poort 47: Realisatie 

Ajna naar hoofd
Kanaal: 64-47 abstractie
Circuitry: collectief, abstract
Projector energie 

Het potentieel van deze poort is om een reeks informatie te ontvangen en te begrijpen. Kunnen zien wat logisch is en wat niet logisch is. Belangrijk bij deze poort is om gewoon te wachten op de aha-momenten en oplossingen. Deze komen vanzelf wanneer je ze niet probeert te forceren en erop vertrouwt dat ze komen. Je hoeft ook niet met ieder aha-moment iets te doen. Je mag genieten van alle mogelijkheden die er zijn. De inzichten deel je ook pas als mensen ernaar vragen. 

Poort 24: Rationaliseren

Ajna naar Hoofd
Kanaal: 61-24 Bewustzijn
Circuitry: Individueel, knowing
Projector energie 

Dit is de energie van rationaliseren en dingen proberen te begrijpen. Met deze energie kun je constant dingen opnieuw bekijken, om zo tot een antwoord te komen. Hier kun je van het een op het andere moment een aha-moment hebben. Belangrijk dat je dit niet gaat forceren. Juist in ontspanning van het opnemen van informatie, of in het contempleren kom je tot inzichten. Je mag jezelf de tijd geven om dingen te herhalen, om iets vaker te lezen en luisteren. Om je vervolgens over te geven aan het overpeins proces. 

Poort 4: Antwoorden

Ajna naar Hoofd
Kanaal: 63-4 Logica
Circuitry: Collectief, logica
Projector energie 

Poort 4 neemt de inspiratie en twijfel van poort 63 en gaat op zoek naar een antwoord. Deze poort probeert alles elk moment, hoe dan ook te fixen. Altijd op zoek naar antwoorden voor dingen. Je houdt ervan als iemand je een probleem geeft wat je kan oplossen, ook al is dit een kruiswoordpuzzel. In chaos kan je de logica achterhalen en orde scheppen. De antwoorden komen hier gewoon, waarschijnlijk hoor je regelmatig ‘jij hebt ook een antwoord op alles’. 

Poort 11: Ideeën 

Ajna naar Keel
Kanaal: 11-56 nieuwsgierigheid
Circuitry: Collectief, abstract  
Projector energie 

Met deze energie ben je gemaakt om een bron van ideeën te zijn voor het collectief. Het is collectieve energie, dus gemaakt om te delen. Veel ideeën die je hebt zijn voor het collectief, niet voor jezelf. Daarnaast is het ook goed om te beseffen dat je veel ideeën kan hebben, maar dat je niet overal iets mee hoeft te doen. Ideeën creëren de mogelijkheid voor onderzoek, niet iets waar je direct naar moet handelen. Wel goed om bijvoorbeeld een journal bij te houden met al je ideeën, ze zijn namelijk wel waardevol en zo wil je ze ook behandelen 

Poort 43: Inzichten 

Ajna naar Keel
Kanaal: 43-23 Structureren
Circuitry: Individueel, knowing
Projector energie 

Met deze poort heb je inzichten die uiteindelijk leiden tot een doorbraak. Het is een soort innerlijke stem die je dingen vertelt. De inzichten die je hebt ontstaan gewoon, zonder dat je ze kan onderbouwen met feiten. Ook vind je hier ideeën die uniek zijn en op de tijd vooruitlopen. In de hoogste expressie heb je de kracht om een alternatief te zien voor oude manieren van dingen doen, waardoor je vernieuwing kan brengen. Belangrijk om altijd trouw te blijven aan je eigen waarheid. Zelfs als dit niet te onderbouwen valt met feiten, of als een logische verklaring onderbreekt. 

Poort 17: Meningen 

Ajna naar Keel
Kanaal: 17-62 Acceptatie
Circuitry: Collectief, logic  
Projector energie 

Met deze poort heb je sterke meningen, maar kan je wel de ruimte houden voor een eerlijk debat. Ook heb je een breed spectrum aan opvattingen over alle aspecten in het leven. Hierdoor creëer je de mogelijkheid om nieuwe oplossingen, patronen en waarheden te vormen. Meningen zijn geen vaste stellingen, maar juist iets waar mee geëxperimenteerd mag worden. Je bent gemaakt om meningen, ideeën en potentieel te delen voor de toekomst, om zo nieuwe mogelijkheden te openen.  

Hoe nu verder? 

Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie. 

In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding.Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook