Nikki Willemse
08/07/2023
2 min
0

Poorten in het ego center

08/07/2023
2 min
0

In Human Design zijn 64 poorten, iedere poort is een bepaalde karaktereigenschap. Ik heb hier een uitgebreide blog over wat de 64 poorten en 36 kanalen precies zijn. 

In deze blog gaan we kijken naar de poorten in het ego center. Het ego center is het center voor wilskracht, motivatie en eigenwaarde. In deze blog vind je meer informatie over het ego center. 


Poort 21: Doorbijten 

Ego naar keel
Kanaal: 21-45 Geld
Circuitry: Tribal, ego
Manifestor energie 

Met deze poort heb je het potentieel om heel goed met resources om te kunnen gaan. Hier zit de wijsheid om anderen te kunnen vertellen hoe en wanneer we onze resources het beste kunnen gebruiken en ons geld kunnen uitgeven. Je houdt ervan om in een positie van controle te zitten en neemt graag beslissingen over materiële dingen. De controle wordt het best gebruikt om je familie, vrienden en netwerk te supporten. Deze poort heeft de wilskracht om ervoor te zorgen dat de community heeft wat het nodig heeft. 

Poort 40: Alleen zijn

Ego naar solar plexus
Kanaal: 37-40 Community
Circuitry: Tribal, ego
Projector energie 

Met deze poort voel je de drive om iets te geven aan de mensen om je heen en om voor hen klaar te staan en om nieuwe overeenkomsten te sluiten voor de tribe. Maar je vindt het wel belangrijk dat anderen je waarderen voor wat je doet. Dat ze loyaliteit tonen voor je inspanning, je emotioneel ondersteunen en je tijd geven om alleen te zijn. Dit is ook een poort van ‘alleen zijn’, wat betekent dat je ook tijd nodig hebt om alleen te zijn. Hoewel je aan de ene kant tijd nodig hebt om alleen te zijn, is dit ook iets waar je moeite mee kan hebben. 

Poort 26:  Temmende kracht van het grote 

Ego naar milt center
Kanaal: 44-26 overgave
Circuitry: Tribal, ego
Projector energie 

Dit is ook wel de poort van de verkoper. Deze energie is hier om anderen te overtuigen en beïnvloeden door de dingen over te brengen die volgens jou hun leven zullen verbeteren. Je kan de droom verkopen en vervolgens de deal sluiten. Door verbeteringen aan te bevelen, verbeter je wat je ziet. Je weet hoe je iets het beste kan zeggen of uitleggen tegen verschillende mensen, op een manier waarop het echt binnenkomt bij de ander. 

Poort 51: Shock

Ego naar g-center
Kanaal: 51-25 initiëren
Circuitry: Individueel, centering
Projector energie 

Met deze poort ben je iemand die gemaakt is om shocking te zijn of om anderen te initiëren door shock te gebruiken. Je bent gemaakt om shock te doorstaan en je zal dingen meemaken die je opeens wakker maken. Momenten waarop alles in je leven in een keer verandert. Maar dit is precies waar jij met deze energie voor gemaakt bent. Je hebt een talent voor het omgaan met en het creëren van verrassingen. Met als doel om anderen te helpen met het veranderen van hun perspectief. Jij bent hier om anderen uit hun comfortzone te halen en om zichzelf te overstijgen. 

Hoe nu verder? 

Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie. 

In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding. Reacties
Categorieën