Poorten in het g-center
Poorten in het g-center

In Human Design zijn 64 poorten, iedere poort is een bepaalde karaktereigenschap. Ik heb hier een uitgebreide blog over wat de 64 poorten en 36 kanalen precies zijn.

In deze blog gaan we kijken naar de poorten in het g-center. Het g-center gaat over identiteit, richting en liefde. In deze blog vind je meer informatie over het g-center.


Poort 1: Zelfexpressie

G-center naar keel
Kanaal: 1-8 Inspiratie/ creatief rolmodel
Circuitry: Individueel, knowing
Projector energie

In deze poort zit de drive en behoefte om jezelf op een unieke en creatieve manier uit te drukken. Dit is een energie die op een grote, unieke manier dingen wil creëren. Het gaat er niet om, om de beste te zijn. Maar puur om het uitdrukken van je creativiteit en authenticiteit. Er zit hier namelijk een diepe capaciteit voor creativiteit. Wanneer jij je authentieke zelf volledig uitdrukt en volledig jouw leven leeft op een manier die past bij jou, empower je anderen om dit ook te doen. Het is de kracht om nieuwe perspectieven of nieuwe manieren van leven te laten zien. Jouw contributie in de wereld, wordt gemaakt door je expressie. Je grootste bijdrage aan anderen is volledig jezelf zijn.

Poort 13: De luisteraar

G-center naar keel
Kanaal: 13-33 De getuige
Circuitry: Collectief, abstract  
Projector energie

Deze poort is een geboren luisteraar. Iemand die gemaakt is om te luisteren naar de verhalen van anderen, als ook een verhaal bewaarder. Vaak een magneet voor mensen die je alles vertellen. ‘Wauw, waarom heb ik je dit net verteld?’,  is iets wat je waarschijnlijk vaak te horen krijgt. Het is niet de poort van de luisteraar, maar ook van geheimen. Het verzamelt namelijk reflecties van het verleden. Het is belangrijk om vast te houden aan de geheimen en verhalen van anderen. Wanneer de timing juist is, kan je de lessen delen. Je hebt namelijk een rol in het her creëren van het verleden en om nieuwe verhalen te vormen die empowerend zijn.

Poort 25: Spirit van zelf

G-center naar ego
Kanaal: 51-25 initiëren
Circuitry: Individueel, centering
Projector energie

Poort 25 is de poort van zelfliefde en universele liefde. De liefde die uit deze poort stroomt, komt voort uit het volledig accepteren van jezelf. Met deze poort geactiveerd ben je de belichaming van liefde. Gaat hier niet over wat je doet of zegt, het is er gewoon en anderen voelen het. Alleen al jouw aanwezigheid is een energetisch warme knuffel voor anderen. Je hebt het potentieel om van alles en iedereen in het leven te houden. Het is onvoorwaardelijke liefde voor alles en je empowered anderen om dit ook te doen. Jij kan laten zien dat er geen grens is aan liefde. Het gaat hier over het niet hebben van een oordeel en iedereen accepteren zoals ze zijn.

Poort 46: Vastberadenheid van het zelf

G-center naar sacraal
Kanaal: 29-46 ontdekking
Circuitry: Collectief, abstract  
Generator energie

Deze poort is gericht op de kwaliteit van het leven die je ervaart in een fysiek lichaam. Gezond en verzorgd blijven en goed voor je lichaam zorgen is belangrijk voor je. Fit blijven is een essentieel onderdeel van je leven. Je ware zelf wilt niets liever dan je lichaam in de watten leggen. Jij moet de verantwoordelijkheid nemen voor je lichaam; anders voel je je down en gefrustreerd. De momenten waarop jij jouw fysieke lichaam echt kan waarderen, zijn de momenten waarop je in contact bent met de kracht ervan. Wanneer jij leert je eigen lichaam te waarderen, kan je anderen empoweren dit ook te doen. Wanneer jij niet van je lichaam houdt, ben je beperkt in je kracht.

Poort 2: De richting van het zelf

G-center naar sacraal
Kanaal: 14-2 Sleutelbewaarder
Circuitry: Individueel, knowing
Generator energie

Met deze poort ben je gemaakt om een richting te hebben die niet makkelijk veranderd wordt door anderen. Ondertussen ontvang je de resources die nodig zijn om die richting ook op te kunnen. Naast dat je zelf een richting hebt in het leven en de resources ontvangt die ervoor nodig zijn, kan je ook anderen helpen om de resources te vinden die ze nodig hebben. Of empower je ze om zich ook te verbinden met hun gevoel van richting.  Het is belangrijk dat je open staat om te kunnen ontvangen, zodat je vervolgens actie kan ondernemen met wat je hebt ontvangen. Op het moment dat je de resources hebt ontvangen, is er een diep innerlijk weten in welke richting je moet bewegen.

Poort 15: Extremen

G-center naar sacraal
Kanaal: 5-15 ritme
Circuitry: Collectief, logic  
Projector energie

Dit is een poort van extremen en dan vooral extreme ritmes. Dit gaat echt over extreme veranderingen in je schema. De ene dag sta je om 6 uur op, de andere om 10 uur, etc. Jij doet dingen op jouw manier en in je eigen tijd. Je leeft volgens het ritme van je eigen drum. Door dit te belichamen laat je anderen zien dat het oké is om niet de routines en patronen van de samenleving te volgen. Je laat anderen zien dat het oké is om niet mee te gaan met de norm en om diversiteit in anderen te accepteren zonder oordeel.

Poort 10: Gedrag van het zelf

G-center naar keel/sacraal/milt
Kanaal: 10-20 bewustwording, 34-10 exploratie 57-10 perfecte vorm
Integratie kanaal

Dit is de poort voor zelfliefde. Wanneer jij leert kennen, accepteren en liefhebben wat jou uniek maakt, empower je anderen om ook van zichzelf te houden. Deze poort is hier om je te leren verliefd te worden op je authentieke zelf. Als je geen zelfliefde hebt met deze poort gedefinieerd, is dit echt iets waar je aan wilt werken. Zelfliefde verandert namelijk de richting van je leven.  Door echt als jezelf te leven en het voorbeeld te geven, stel je anderen in staat dit ook te doen. Om ook zichzelf te accepteren en van zichzelf te houden.

Poort 7: De rol van het zelf

G-center naar keel
Kanaal: 7-31 Alpha
Circuitry: Collectief, logic  
Projector energie

In deze poort zit de rol van leiderschap. Er zit hier een verlangen om anderen te leiden.  Je kan zien wanneer er verandering aangebracht mag worden in de huidige richting van het collectief. Iedere richting die niet juist is, wordt uitgedaagd. Alle waarden die het collectief niet meer dienen, worden aan de kant gezet en er wordt plek gemaakt voor nieuwe. Ook voel je aan wie geschikt is voor welke taak en kan op deze manier een team verzamelen wat een gezamenlijk doel dient.

Hoe nu verder?

Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie.

In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook