Poorten in het hoofd center Human Design
Poorten in het hoofd center

In Human Design zijn 64 poorten, iedere poort is een bepaalde karaktereigenschap. Ik heb hier een uitgebreide blog over wat de 64 poorten en 36 kanalen precies zijn.

In deze blog gaan we kijken naar de poorten in het hoofd center. Het hoofd center is het center voor inspiratie, ideeën en het stellen van vragen. Meer over dit center vind je in deze blog.


Poort 64: Verwarring

Hoofd naar Ajna center
Kanaal: 64-47 abstractie
Circuitry: collectief, abstract
Projector energie

Deze poort probeert het verleden te begrijpen om zo een betere toekomst te creëren. Wanneer je dingen niet kan verklaren, ervaar je mentale onrust. Met deze poort ben je veel bezig met de hoe-vraag. Je kan hierdoor vast komen te zitten in een constante zoektocht om alles te onderzoeken, analyseren, begrijpen en weten.  Belangrijk om vertrouwen te hebben dat helderheid vanzelf komt  wanneer de timing juist  is. Hoe harder je zelf probeert om dingen te begrijpen, hoe groter de verwarring gaat worden.

Poort 61: Mysterie/ Innerlijke wijsheid

Hoofd naar Ajna
Kanaal: 61-24 Bewustzijn
Circuitry: Individueel, knowing
Projector energie

Met deze poort wil je graag het waarom van dingen weten, het mysterie ontrafelen en de complexiteit van het universum begrijpen. Je bent nieuwsgierig en wilt alles weten. Je kan jezelf hier helemaal gek meemaken, omdat er constant druk is om antwoorden te hebben. Belangrijk om jezelf niet te verliezen in dat wat je niet kan weten, hier zit namelijk wel de drive ‘to know the unknowable’. Maar sommige dingen zal je nooit kunnen weten. Je bent niet gemaakt om het mysterie op te lossen, maar om er gewoon van te genieten.

Poort 63: Twijfel

Hoofd naar Ajna
Kanaal: 63-4 Logica
Circuitry: Collectief, logica
Projector energie

Deze poort zit vol met twijfel en argwaan. Je kan aan heel veel dingen twijfelen en constant op zoek zijn naar bewijs. Tot het tegendeel bewezen is, trek je dingen in twijfel. Alles in twijfel trekken kan een ongelofelijk waardevol proces zijn, wanneer je het gebruikt voor het collectief. Om de patronen van het collectief te onderzoeken, in twijfel te trekken en uiteindelijk te verbeteren. Maar wanneer je het op jezelf gaat richten, gebruik je de energie op een destructieve manier. Belangrijk om te onthouden dat dit projector energie is en dus moet wachten op een uitnodiging om je kritische perceptie te delen.

Hoe nu verder?

Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie.

In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook