Poorten in het keel center

In Human Design zijn 64 poorten, iedere poort is een bepaalde karaktereigenschap. Ik heb hier een uitgebreide blog over wat de 64 poorten en 36 kanalen precies zijn.

In deze blog gaan we kijken naar de poorten in het keel center. Het keel center is het center voor communicatie en manifestatie. In deze blog vind je meer informatie over het keel center.


Poort 62: Details

Keel naar Ajna
Kanaal: 17-62 Acceptatie
Circuitry: Collectief, logic  
Projector energie

Deze energie heeft veel oog voor detail en is goed in het delen van feiten en details. Zo kan je bijvoorbeeld goed zijn in het schrijven van gedetailleerde beschrijvingen. Of juist complexe dingen op een manier uitleggen waarop anderen het begrijpen. Je verliest je niet snel in een overload aan informatie, maar kan juist helderheid bieden hierin, omdat je de belangrijkste feiten en details eruit kan pikken.

Poort 23: Assimilatie

Keel naar Ajna
Kanaal: 43-23 Structureren
Circuitry: Individueel, knowing
Projector energie

Deze poort kan inzichten, bewustzijn en een nieuwe manier van denken communiceren op een manier die blijft hangen bij mensen. Het opent de deur voor transformatie bij anderen. Het drukt inzichten uit die vooruitlopen op de tijd, op een duidelijk manier. Ook heeft het de mogelijkheid om dingen simpel uit te leggen. En kan dingen uit elkaar halen en op een manier weer bij elkaar brengen waardoor het logisch wordt.

Poort 56: Stimuleren

Keel naar Ajna
Kanaal: 11-56 nieuwsgierigheid
Circuitry: Collectief, abstract  
Projector energie

Deze poort deelt haar ideeën door middel van storytelling. Je bent hier om ons te stimuleren door middel van storytelling. Met deze poort kun je anderen een idee laten zien door middel van het delen van verhalen. Wat je vertelt kan de ander inspireren, entertainen of een emotionele reactie stimuleren. Met deze energie kun je abstracte concepten teachen door het gebruiken van verhalen en metaforen. Op verschillende manieren verzamel je verhalen en ervaringen, die je vervolgens weer kan delen. Voor jou gaat het om de reis, niet om het einddoel.

Poort 35: Vooruitgang, verandering

Keel naar Solar plexus
Kanaal: 36-35 Veranderlijk
Circuitry: Collectief, abstract  
Manifestor energie

Dit is een poort die gemaakt is om ervaringen te verzamelen en ervan te leren. Met deze energie ben je vaak alleen maar geïnteresseerd in nieuwe ervaringen.  Je verlangt naar nieuwe ervaringen en wilt graag verkennen, verandering creëren en nieuwe wegen inslaan. Omdat je weet dat je je op deze manier ontwikkelt. Nieuwe vaardigheden leer je vaak snel en je hebt een grote verzameling aan kennis en capaciteiten. Je hebt een lage drempel voor verveling en kan een ‘been there done that’ mentaliteit hebben. Altijd op zoek naar de volgende, nieuwe ervaring en nooit echt de voldoening vinden waar je naar op zoek bent.

Poort 12: Voorzichtigheid

Keel naar Solar plexus
Kanaal: 22-12 Openheid
Circuitry: Collectief, abstract  
Manifestor energie

Deze energie gaat over stilstaan en een bepaald perspectief of gevoel uitdrukken op een unieke en creatieve manier, wanneer je in de juiste stemming bent. Timing en mood is heel belangrijk voor deze poort, alleen wanneer beide juist zijn kan je een impact maken met wat je zegt.. Wanneer de timing juist is, ben je echt een woordsmid.  Je weet wat je moet zeggen om een impact te maken op de mensen om je heen. Wat je zegt is nieuw, transformationeel en heel invloedrijk en het komt ook echt binnen bij mensen. Ook kan deze poort ervoor zorgen dat je goed bent in het creëren van poëzie, muziek, kunst, romantiek en drama.

Poort 45: Bijeen verzamelen

Keel naar Ego
Kanaal: 21-45 Geld
Circuitry:Tribal, ego
Manifestor energie

Dit is de poort van natuurlijk leiderschap. Hier zit een krachtige stem van leiderschap, welke magnetisch werkt voor veel mensen. Iemand die ervan houdt om in controle te zijn en dingen te laten gebeuren. Mensen met deze poort worden vanzelfsprekend erkend als leiders met invloed. Ze verzamelen mensen en resources en hun instinct is om hen te beschermen en leiden. Deze energie werkt het beste als het niet alleen werkt. Hoewel de liefde voor controle het moeilijk kan maken om te delegeren.

Poort 33: Privacy

Keel naar g-center
Kanaal: 13-33 De getuige
Circuitry: Collectief, abstract  
Projector energie

Een poort die verhalen vertelt uit het verleden. Dit zijn mensen met een ongelofelijk groot geheugen en ze weten precies de verhalen te vertellen die op dat moment belangrijk zijn.  Je verzamelt in je leven veel wijsheid, door verschillende ervaringen, en hebt hiermee een invloed op anderen. Dit is ook een van de poorten van ‘alleen zijn / eenzaamheid’. Het is belangrijk om je terug te trekken op een fijne plek, zodat je daar kan verwerken wat je hebt geleerd en wat je uiteindelijk wilt delen.

Poort 8: Bijdrage

Keel naar g-center
Kanaal: 1-8 inspiratie/ creatief rolmodel
Circuitry: Individueel, knowing
Projector energie

De energie in deze poort wil niks liever dan een bijdrage leveren. Het wil dingen gedaan krijgen, een verschil maken en verandering creëren. Belangrijk hierbij is: de juiste energie én erkenning. Met deze energie lever je geen bijdrage door te doen, maar door te zijn. Wanneer jij je authentieke zelf bent, empower je anderen om ook zichzelf te zijn. Je levert een bijdrage door het goede voorbeeld te zijn voor anderen. Met deze poort ben je gemaakt om je eigen pad te bewandelen, om op te vallen en niet om erbij te horen.

Poort 31: Invloed

Keel naar g-center
Kanaal: 7-31 Alpha

Circuitry: Collectief, logic  
Projector energie

Je bent goed in het begeleiden van groepen, projecten of andere activiteiten en het begeleiden van mensen. Het meeste van wat je zegt is bedoeld om anderen te leiden in de juiste richting. Je drukt jezelf uit als iemand die precies begrijpt wat er nu moet gebeuren. De patronen en trends die het collectief beïnvloeden begrijp je en je hebt een visie om mensen naar een betere toekomst te brengen. Je brengt een gevoel van leiderschap over op anderen. Mensen hebben vertrouwen in je, omdat je zowel logisch als toekomstgericht bent. In het leiden kijk je vooral naar wat het collectief nodig heeft en wilt, niet zo zeer naar wat jij vindt dat ze nodig hebben.

Poort 20: Nu

Keel naar milt/sacraal/g-center
Kanaal: 34-20 charisma, 57-20 brainwave, 10-20 bewustwording
Integratie kanaal

Dit is de poort van het nu. Helderheid in het nu, actie in het nu, alles in het nu. Het is belangrijk met deze energie om te leren in het moment te zijn, in het nu. Je bent hier om volledig aanwezig en bewust te zijn in het moment. Aanwezig zijn betekent niet vasthouden aan het verleden of anticiperen op de toekomst, maar volledig opgaan in het nu. Wanneer je de tijd neemt om te zijn en je bewustzijn integreert, komt je helderheid en wijsheid naar voren.

Poort 16: Enthousiasme, vaardigheden

Keel naar Milt
Kanaal: 48-16 talent
Circuitry: Collectief, logic  
Projector energie

Dit is een poort van enthousiasme en vaardigheden, je kan je natuurlijke vaardigheden en talent(en) met enthousiasme delen. Deze energie is hier om te experimenteren en uiteindelijk mastery te bereiken in iets waar je echt van houdt. Dit is de just do it poort; dingen doen en later de details uitzoeken en door gewoon te experimenteren. Gelukkig heeft deze poort vaak van nature een talent en kan het hier dus mee weg komen. Als je jouw talent hebt gevonden, mag je hier een commitment van gaan maken. Om eraan te werken en het te blijven herhalen. Zo word je uiteindelijk ergens écht heel goed in: werken en herhalen. In deze poort zit het enthousiasme om dit ook echt te doen.

Hoe nu verder?

Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie.

In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook