Poorten in het milt center
Poorten in het milt center

In Human Design zijn 64 poorten, iedere poort is een bepaalde karaktereigenschap. Ik heb hier een uitgebreide blog over wat de 64 poorten en 36 kanalen precies zijn.

In deze blog gaan we kijken naar de poorten in het milt center. Het milt center is het center voor gezondheid, intuïtie, welzijn, fysiek bewustzijn, immuumsysteem en tijd. In deze blog vind je meer informatie over het milt center.


Poort 48: Diepte

Milt naar keel
Kanaal: 48-16 talent
Circuitry: Collectief, logic  
Projector energie

In deze poort zit het potentieel voor diepgang. De energie om diep de informatie in te gaan. Je wilt de diepgang uitdrukken en delen, zodat je anderen kan helpen om de wereld te verbeteren. Door ergens de diepte in te gaan, breng je oplossingen voor problemen naar het collectief. Wel zit hier de angst dat je niet genoeg weet, niet genoeg bent en niet hebt wat nodig is

Poort 57: Intuïtieve helderheid

Milt naar sacraal/keel/g-center
Kanaal: 57-34 power, 57-10 perfecte vorm, 57-20 brainwave
Integratie kanalen

Dit is de energie voor intuïtieve helderheid. Het is het bewustzijn van de waarheid in het nu. Wat is er waar in het nu? Ook zit hier de angst voor de toekomst, uit deze angst komt het bewustzijn wat ons vertelt wat ervoor nodig is om in leven te blijven. Voor jou is het belangrijk om verbinding te maken met je intuïtief bewustzijn. Dit geeft je duidelijke richtlijnen over wat gezond en correct voor je is en wat niet. Dit is de poort van het rechteroor en als je écht wilt horen wat iemand zegt, luister dan met je intuïtieve rechteroor. Jij kan in het moment de waarheid horen.

Poort 44: Alertheid

Milt naar ego
Kanaal: 44-26 overgave
Circuitry: Tribal, ego
Projector energie

Je hebt een neus voor het spotten van potentieel en opkomende patronen en trends. Jij kan kijken naar patronen uit het verleden en zien wat wel en niet gewerkt heeft. Je doel is om het overleven van de tribe te stimuleren door bewustzijn te brengen naar welke patronen niet gewerkt hebben en nieuwe patronen te brengen die dat wel gaan doen. Jij herkent trends en patronen en voelt aan wat er gaat komen ‘Dit hadden we, toen kwam dat en nu gaat dit dus komen’. Maar ook kan je zien dat iets populairder wordt en kan je bedenken dat het handig is om het ook te gaan integreren. Of om een bepaald product te maken wat met de trend meegaat.

Poort 50: Waarden

Milt naar sacraal
Kanaal: 27-50 Behoud
Circuitry: Tribal, defense
Generator energie

Dit is de energie voor waarden, deze poort is de bewaker van regels en wetten voor de tribe, familie, bedrijf, community en ook degene die de oude regels uitdaagt. Je kan je wijsheid en intuïtie gebruiken om de wetten en regels te identificeren die de tribe niet meer dienen. Om ze vervolgens uit te dagen of te veranderen. Met als doel om de tribe veilig en gezond te houden en groei te bevorderen. Het gaat hier vooral om wetten over hoe we voor elkaar zorgen, hoe we kinderen opvoeden en hoe we de tribe samenhouden. Het kan een conservatieve en traditionele energie zijn. Dingen graag willen houden zoals ze zijn, omdat dit ons tot nu toe in leven heeft gehouden. In deze poort zit ook de angst voor verantwoordelijkheid. Bang dat je de verantwoordelijkheid niet aan kan en daarom iedereen teleurstelt.

Poort 32: Duurzaam

Milt naar wortel
Kanaal: 54-32 Transformatie
Circuitry: Tribal, ego
Projector energie

Deze poort gaat echt over het bereiken van materieel succes voor de tribe. Het is hier om de continuïteit en duurzaamheid te creëren die nodig is voor het bereiken van grote doelen.

Wanneer je aandacht besteed aan je intuïtieve bewustzijn, kan je ‘ruiken’ wat wel en niet gaat helpen voor succes op de lange termijn. Ook heb je de gave om vaardigheden te vinden die de tribe verder kan helpen en die nodig zijn om uitdagingen aan te kunnen. En intuïtief weet jij welke ideeën wel en niet gaan werken. In deze poort zit ook de angst om te falen.

Poort 28: Spelspeler

Milt naar wortel
Kanaal: 38-28 strijder
Circuitry: Individueel, knowing
Projector energie

Met deze poort leer je uitdagingen te omarmen en geniet je ervan. Wetende dat ze een diepere betekenis en doel hebben. En je weet hoe goed het voelt om uitdagingen te overwinnen. Wanneer je deze energie hebt, doe je vaak dingen op de moeilijke manier, zelfs als er een makkelijkere manier is. Dingen die te gemakkelijk zijn, lijken misschien minder waarde te hebben. Je houdt van uitdagingen en neemt niet vaak de makkelijke weg.Ook weet je dat je de kracht hebt om de uitdagingen te overwinnen die er op je pad komen, je weet dat je dit allemaal kan uitzoeken. Van nature ben je afgestemd op de juiste timing. Je weet wanneer je dingen wel en niet moet doen en wanneer het bijvoorbeeld tijd is om te haasten. Met deze poort komt een grote angst dat er niet genoeg tijd is om de betekenis van het leven te ontdekken. Het is niet zozeer de angst voor de dood, maar de angst dat je leven geen betekenis heeft.

Poort 18: Correctie

Milt naar wortel
Kanaal: 58-18 Oordeel
Circuitry: Collectief, logic
Projector energie

Jij kan zien wat er verbeterd en veranderd kan worden in de collectieve processen en systemen. Om op die manier te verwijderen wat niet (meer) gezond is. Jij ziet wat niet meer werkt en welke patronen ons niet meer dienen. Uiteindelijk allemaal met de intentie om plezier te brengen. Jij hebt het potentieel om het perfecte patroon te vinden en te kunnen zien waar dingen verbeterd kunnen worden. De angst van deze poort is dat niks perfect zal zijn. Wat ervoor kan zorgen dat je niks doet, omdat het toch nooit helemaal goed zal zijn.

Hoe nu verder?

Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie.

In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook