Poorten in het sacraal center
Poorten in het sacraal center

In Human Design zijn 64 poorten, iedere poort is een bepaalde karaktereigenschap. Ik heb hier een uitgebreide blog over wat de 64 poorten en 36 kanalen precies zijn.

In deze blog gaan we kijken naar de poorten in het sacraal  center. Het sacraal center is het center voor levensenergie, creativiteit, seksualiteit en pleasure, in deze blog vind je meer informatie over het sacraal center.


Poort 5: Patronen

G-center naar sacraal
Kanaal: 5-15 ritme
Circuitry: Collectief, logic  
Projector energie

Deze poort is gek op alles wat te maken heeft met routine, structuur en ritme. Met deze energie in je design is het belangrijk dat je een bepaalde routine aanhoudt om je effectief en goed te voelen. Je bent namelijk erg afgestemd op je innerlijke ritme, routines en natuurlijke flow. Wanneer je routine wordt onderbroken, kan het zijn dat je moeite hebt met op gang komen, omdat je dan uit je natuurlijke flow wordt gehaald.

Poort 14: Power skills

Sacraal naar g-center
Kanaal: 14-2 Sleutelbewaarder
Circuitry: Individueel, knowing
Generator energie

Hier zit de magische energie om resources te creëren. Volgens Human Design hoef jij je niet druk te maken om rijkdom, succes en welvaart. Dit is namelijk ‘the luckiest gate’. Deze poort is gemaakt om te werken op een manier die je resources brengt. Wanneer je jouw strategie en autoriteit volgt én doet wat je echt wilt, heb je de mogelijkheid om veel overvloed te ervaren. Dit is een natuurlijke superpower die je hebt. Je zal ook merken dat mensen die met jou omgaan, opeens succesvoller worden of beter in iets. Jij sparkt iets aan in anderen, zonder dat je het zelf doorhebt.

Poort 29: Doorzettingsvermogen

Sacraal naar g-center
Kanaal: 29-46 ontdekking
Circuitry: Collectief, abstract  
Generator energie

Dit wordt ook wel de JA poort genoemd, omdat hier de energie zit om ja te zeggen tegen álles. Poort 29 is op zoek naar commitment, maar het moet wel de juiste commitment zijn. Als je niet je strategie en autoriteit volgt, kan je vast komen te zitten in dingen waar je ja tegen hebt gezegd, maar nu geen energie meer voor hebt. Je houdt ervan om ergens bij betrokken te worden en om deel uit te maken van iets. Maar hierdoor kan je ook heel impulsief worden en overal ja tegen zeggen.Op het moment dat je wel je strategie en autoriteit volgt, heb je de energie om alle tegenslagen te doorstaan die uiteindelijk tot succes leiden. Jouw kracht ligt echt in het kunnen doorzetten, no matter what.

Poort 59: Seksualiteit

Sacraal naar solar plexus
Kanaal: 59-6 Voortplanting
Circuitry: Tribal, defense
Generator energie

Dit is de poort van seksualiteit, wat niet per se betekent dat deze persoon heel seksueel is. Het gaat over meer dan seksualiteit. Dit is de energie van creatie, je brengt dingen in de wereld en wordt gedreven om te reproduceren. Dit kunnen kinderen zijn, maar ook een bedrijf, kunst of een movement. Ook heeft het te maken met intieme relaties creëren met mensen. Met deze poort kan je barrières doorbreken, een verbinding aangaan met mensen en een band creëren. Het doorbreekt de barrières van intimiteit, om zo een diepe verbinding aan te gaan met iemand.

Poort 9: Focus

Sacraal naar wortel
Kanaal: 52-9 concentratie
Circuitry: Collectief, logic
Generator energie

Dit is de energie van focus en detail. Je hebt een geboren oog voor detail en kan allerlei kleine verschillende aspecten opmerken. Ook is hier het potentieel om je voor langere periode te focussen op de gedetailleerde aspecten van een project of probleem. Je kan dingen opmerken die anderen in eerste instantie niet zien. Ook kan je goed zijn in het vinden van fouten of dingen die niet werken, om er zo uiteindelijk voor te zorgen dat dingen goed lopen.

Poort 3: Ordenen

Sacraal naar wortel
Kanaal: 60-3 Mutatie
Circuitry: Individueel, knowing
Generator energie

Het doel van deze poort is reageren op werk dat de wereld kan transformeren of veranderen. Om orde te scheppen zodat er iets nieuws kan komen. Het neemt wat het heeft, her-organiseert het om zoiets nieuws te brengen. Maar voordat er iets nieuws kan ontstaan, is er tijd nodig. Dit is transformationele energie, mensen die nieuwe dingen brengen in de wereld. Je plant de zaden om iets nieuws te beginnen, maar om dit ook echt te laten bloeien, kost tijd. Verandering kan je niet voorspellen of controleren.

Poort 42: Toename

Sacraal naar wortel
Kanaal: 53-42 Rijping
Circuitry: Collectief, abstract
Generator energie

Met deze energie heb je de gave om midden in ergens te komen, om het vervolgens af te kunnen maken. Door dingen af te ronden, creëer je weer ruimte voor iets nieuws. Deze poort heet ‘toename’, want wanneer je een cyclus afrondt, creëer je groei (toename).  Het afronden zorgt ervoor dat je volwassener wordt en dat je bepaalde lessen en wijsheid ontvangt.

Poort 27: Zorgzaamheid

Sacraal naar milt
Kanaal: 27-50 Behoud
Circuitry: Tribal, defense
Generator energie

Dit is moeder energie, zorgzaam en verantwoordelijk. Met deze energie wil je graag anderen helpen en je voelt een sterke verantwoordelijkheid om dit te doen. Je voelt aan hoe je het beste voor anderen kan zorgen. Dit kan er wel voor zorgen dat je jezelf opoffert. Het is belangrijk om een balans te vinden in het zorgen voor anderen en het zorgen voor jezelf.

Poort 34: Macht van het grote

Sacraal naar milt/keel/g-center
Kanaal: 34-20 charisma, 34-10 exploratie, 34-57 power
Individueel, knowing
Generator energie

In deze poort zit heel veel kracht, maar die kracht is alleen beschikbaar in reactie op dingen. Op het moment dat je reageert op het leven, kan je echt gebruik maken van de kracht van dit center. Het is ook echt multi-tasking energie, gemaakt om meerdere dingen tegelijk te doen. Deze poort moet echt druk zijn en het kan lastig zijn om niet te initiëren wanneer je deze energie hebt. Betekent niet dat je altijd van alles tegelijk doet, je kan de kracht van deze poort ook gebruiken om een ding af te ronden. Met deze poort heb je een bepaalde uitstraling waar mensen zich tot aangetrokken voelen. Ze voelen zich aangetrokken tot wat je doet, waar je van houdt en wie je bent.

Hoe nu verder?

Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie.

In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook