Poorten in het solar plexus center
Poorten in het solar plexus center
14 augustus 2023 

Poorten in het solar plexus center

In Human Design zijn 64 poorten, iedere poort is een bepaalde karaktereigenschap. Ik heb hier een uitgebreide blog over wat de 64 poorten en 36 kanalen precies zijn. 

In deze blog gaan we kijken naar de poorten in het solar plexus center. Het solar plexus is het center van emoties, in deze blog vind je meer informatie over dit center. 


Poort 6: Wrijving 

Solar plexus naar sacraal
Kanaal: 59-6 Voortplanting
Circuitry: Tribal, defense
Generator energie 

Gemaakt om wrijving te creëren, met het doel om intimiteit te creëren. De wrijving heeft een doel, het helpt ons namelijk groeien. Alleen al de aanwezigheid van deze poort kan omstandigheden in vuur en vlam zetten, of juist kalmeren. Het is tenslotte hier om wrijving te creëren. Wanneer conflicten zijn opgelost, kan intimiteit volgen. Daarom kan je met poort 6 ook iemand zijn die de vrede bewaart wanneer de stemming en timing juist zijn.

 Met deze poort besef je dat voor sommige creatieve processen en samenwerking om te groeien, er een bepaalde frictie moet zijn. Maar op andere momenten moet je juist de peacemaker zijn. Oplossingen zoek je door mensen halverwege te ontmoeten, compromissen te zoeken en dingen op een creatieve manier oplossen. 

Poort 37: Vriendschap

Solar plexus naar ego
Kanaal: 37-40 community
Circuitry: Tribal, ego
Projector energie 

Familie, vriendschap en verbinding zijn belangrijk voor deze poort. Een energie die zich verantwoordelijk voelt voor de community. Deze poort wil een ding: harmonie. Mensen bij elkaar brengen en zorgen dat er binnen de groep harmonie is. Als er geen harmonie is, voel jij je ongemakkelijk. Maar ben je ook de persoon die de harmonie en vrede gaat herstellen. Dit kan je doen door het bespreekbaar te maken en om een plan te maken om het probleem op te lossen. Dit is tribal energie, de harmonie is belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat de tribe de resources heeft die nodig zijn. 

Poort 22: Openheid

Solar plexus
Kanaal: 22-12 Openheid
Circuitry: Collectief, abstract  
Manifestor energie 

Met deze energie kan je heel charmant en sociaal open zijn, als je in de juiste stemming bent. Op dat moment ben je een hele aantrekkelijke energie voor anderen. Maar wanneer dit niet het geval is, kan het een anti-sociale energie zijn. We hebben hier tenslotte te maken met emotionele energie. Door je sociale luistervaardigheden te gebruiken, zorg je voor een verandering bij de ander. Je zorgt ervoor dat mensen emotioneel open kunnen zijn. En alleen dat al kan leiden tot transformatie in de ander. Anderen zien jou als iemand die dingen op een elegante en charmante manier doet. Zelfs als jij het gevoel hebt dat je chaotisch of rommelig bent.

Poort 36: Crisis 

Solar plexus naar keel
Kanaal: 36-35 Veranderlijk
Circuitry: Collectief, abstract  
Manifestor energie 

Met deze poort ben je altijd op zoek naar nieuwe ervaringen. Daarnaast is dit de poort van crisis. Crisis is niet iets wat per se slecht is. Sterker nog, het is het potentieel voor transitie, alle transitie is gegrond in crisis. Wanneer je van onervarenheid naar ervaring gaat, is er altijd een moment van crisis. In de hoogste expressie van deze poort verleg je grenzen van de menselijke ervaring. En push je door echte of waargenomen beperkingen heen. Wanneer de nieuwe ervaringen niet voldoen aan je verwachtingen, kan dit je een gevoel van rusteloosheid of tekort geven. Voor jou is het dan ook belangrijk om alle ervaringen in te gaan zonder verwachtingen en te genieten van de ervaring. 

Poort 30: Gevoelens

Solar plexus naar wortel
Kanaal: 41-30 erkenning
Circuitry: Collectief, abstract  
Projector energie 

Dit is de energie van intensiteit en verlangen. Je hebt een brandend verlangen naar alles wat het leven te bieden heeft en naar nieuwe ervaringen. Als deze energie niet bestond, zou geschiedenis niet bestaan. Het is emotionele energie, dus hier om ervaringen te hebben waarbij je verlangens de brandstof zijn. Jouw ervaringen worden gevormd vanuit een verlangen, een passie om weer iets nieuws te proberen. Door jouw vuur te laten branden, kan je dit ook in anderen aanwakkeren. Het is wel belangrijk om geen verwachtingen te hebben. Je mag ergens naar verlangen, maar hecht je niet te veel aan de uitkomst. 

Poort 55: Overvloed 

Solar plexus naar wortel
Kanaal: 39-55 emoting, humeurigheid
Circuitry: Individueel, knowing
Projector energie 

Jij bent hier om het hele spectrum aan emoties te omarmen, de hoogtepunten en de dieptepunten.  Jouw mood bepaalt wat wel en niet correct voor je is in het moment. Belangrijk om niet proberen je gevoelens te verklaren of een reden te zoeken voor de emoties die je ervaart. Doe alleen dingen wanneer je in de mood bent. De lage momenten in je emotionele golf zijn momenten van diepe  creativiteit. 

Poort 49: Revolutie 

Solar plexus naar wortel
Kanaal:19-49 Synthese
Circuitry: Tribal, ego
Projector energie 

Deze poort gaat over de resources en bepaald wie wat krijgt. Het potentieel hier is weten wat nodig is en wat niet. Maar dit wordt altijd beïnvloed in waar je je op dat moment bevindt in de emotionele golf.   Daarnaast zit in deze poort de energie om een revolutie te beginnen. Een grote verandering gebaseerd op je principes. Je hebt hele sterke principes, vooral als het gaat om relaties. Wanneer je principes worden geschonden, begin je een revolutie. Revolutie klinkt misschien heel groot, maar zo wordt het in Human Design termen genoemd. Het gaat er hier vooral over, dat op het moment dat iemand de regels verbreekt, de intimiteit klaar is. 

Hoe nu verder? 

Wil je weten wat dit allemaal precies voor jou betekent? In de persoonlijke handleiding vind je een uitgebreide beschrijving van al jouw poorten en kanalen. Maar ook van je energietype, not-self, signature, strategie, autoriteit, gedefinieerde centers, ongedefinieerde centers, profiel, variabelen en definitie. 

In de handleiding ontdek je wie je bent, wat jou uniek maakt en hoe je een leven kan creëren op jouw voorwaarden. Hier vind je meer informatie over de handleiding. 


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang gratis De Complete Human Design Guide

De Complete Human Design Guide Ebook